Stiri despre progres

  66 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tehnicianul dentar care deschide drumul
progresului în învăţământ. „Un profesor bun inspiră elevul să îl depăşească“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnicianul dentar care deschide drumul progresului în învăţământ. „Un profesor bun inspiră elevul să îl depăşească“

  Cristi Rusu şi-a pus cariera de tehnician dentar în standby pentru a se dedica învăţământului, unde a realizat progrese majore. Profesor de informatică la Şcoala Gimnazială „Iorgu Iordan“ din Tecuci, a introdus pentru prima dată în laboratorul de informatică al şcolii sistemul de operare Edubuntu şi a organizat un club de robotică, devenind o inspiraţie pentru elevi.

 • Sclerodermia şi fibroza pulmonară – progres revoluţionar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sclerodermia şi fibroza pulmonară – progres revoluţionar

  Sclerodermia, cunoscută şi sub denumirea de scleroză sistemică, aparţine unei familii de boli care afectează ţesuturile conjunctive din corp. Ţesutul conjunctiv ţine organismul împreună prin sprijinirea, conectarea şi separarea diferitelor părţi ale acestuia. Deoarece sclerodermia afectează acest ţesut, simptomele pot apărea în orice zonă a corpului, inclusiv pe piele, plămâni şi alte organe.

 • Educaţia este o formă de progres social. Educaţia sexuală este o formă de sprijin pentru generaţiile tinere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia este o formă de progres social. Educaţia sexuală este o formă de sprijin pentru generaţiile tinere

  Întotdeauna am fost adepta modelelor pozitive în societate: modele sociale, modele economice, modele profesionale. Cel mai adesea, atunci când discutăm despre politici publice şi modificări ale legislaţiei care să răspundă problemelor societăţii în care trăim, cel mai bine este să analizăm realităţile care ne înconjoară şi să lăsăm la o parte subiectivismul sau atitudinile ruşinoase.

 • „Facilităţi“ care-ţi complică viaţa...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Facilităţi“ care-ţi complică viaţa...

  Tehnologia, mai ales cea avansată, e gîndită, pare-se, să ne simplifice viaţa. Nu mai e musai să te îngropi în biblioteci şi să răsfoieşti mii de pagini ca să obţii informaţia de care ai nevoie: dai o căutare pe Google şi-ai rezolvat! Nu mai trebuie să te duci la bancă, dacă ai nevoie de bani: plăteşti cu cardul. Banca e închisă? Ai bancomat.

 • Pericolele Mişcării lui Cioloş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pericolele Mişcării lui Cioloş

  Apariţia Mişcării RO+ va genera o seamă de pericole care ar putea să o compromită din start. Aceasta a spulberat deja mitul uzat al reunificării Dreptei, depăşit şi inutil, mizând pe atragerea oamenilor cinstiţi. Acest lucru deranjează imens diverşi politicieni şi simpatizanţi ai aşa zisei Opoziţii, care sperau să ajungă pe cai mari cu ajutorul noului partid şi a valului de simpatie de care se bucură acesta.

 • Despre a nu fi „open
mind“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre a nu fi „open mind“

  „Ai o atitudine închistată” sau „eşti închis la minte”, „nu eşti open mind(ed)” sunt proiectilele de calibru mare care se folosesc, pe wall-ul meu şi prin jur, când vine vorba despre discutarea unor opere de artă (sau de pseudo-artă). Câteva observaţii.

 • Divorţăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Divorţăm

  Citesc zilele astea un articol al lui Mihai Maci care îmi place, deşi nu ştiu cine este omul. Să vă povestesc şi vouă despre ce este vorba. Intelectualul spune aşa: sunt o serie de semne sau efecte legate între ele ale resentimentarismului marii mase de oameni din România: conspiraţii, anti-Americanism, xenofobie, homofobie, ortodoxism fundamentalist, etc.

 • Dezbaterea fundamentală din care România lipseşte cu desăvârşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbaterea fundamentală din care România lipseşte cu desăvârşire

  Nu avem cum să imaginăm România intrând acum în dezbaterea fundamentală despre implicaţiile evoluţiei societăţii contemporane determinată de progresiva şi foarte rapida introducere a Inteligenţei Artificiale (IA) în din ce în ce mai multe sectoare economice şi sociale.

 • Trucuri pentru îmbunătăţirea memoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri pentru îmbunătăţirea memoriei

  Cu siguranţă ţi s-a întâmplat şi ţie să uiţi de anumite lucruri pe moment. Nu îţi face griji, nu eşti singura. Pentru a îmbunătăţi memoria, este necesar să exersezi în fiecare zi. Concentrarea, relaxarea şi încrederea în tine sunt aliaţi excelenţi pentru stimularea memoriei.

 • Băsescu: În 1990, minerii au ciomăgit cu sârg şi incredibilă violenţă. În 2017, oamenii au demonstrat paşnic, zile în şir
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: În 1990, minerii au ciomăgit cu sârg şi incredibilă violenţă. În 2017, oamenii au demonstrat paşnic, zile în şir

  Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a făcut, joi, într-un mesaj pe Facebook, o comparaţie între iunie 1990 şi februarie 2017, spunând că, oricât sunt unii de cârcotaşi, trebuie să recunoaştem că progresul României şi al românilor este enorm şi ireversibil. În timp ce minerii „au ciomăgit cu sârg“, manifestanţii de acum au protestat „paşnic“.

 • Lobby-ul LGBT joacă tare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lobby-ul LGBT joacă tare

  Un cuplu format dintr-un român şi-un american, căsătoriţi în Belgia, doreşte ca uniunea lor să fie recunoscută şi-n România. Bineînţeles, exact în ziua în care ar trebui să ne hotărâm dacă căsătoria în România poate fi formată doar dintr-un bărbat şi-o femeie.

 • Rolul benefic
al toleranţei în progresul omenirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rolul benefic al toleranţei în progresul omenirii

  Scrisul de bine. Nu de puţine ori, Tudor Arghezi îşi bate joc de pretenţia autorităţii (Guvern, Parlament, Primărie, Prefectură) de a dovedi, în scris, optimism, entuziasm, fidelitate, încredere în guvern, într-un cuvînt, de a cînta şi a nu critica Puterea:

 • Astana, inima Eurasiei, îşi serbează cea de-a 18-a aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Astana, inima Eurasiei, îşi serbează cea de-a 18-a aniversare

  Dacă întrebi în România pe cineva pe stradă de Kazahstan, cel mai probabil îţi va povesti despre oceanul de petrol pe care se află această ţară sau despre cosmodromul Baikonur, din care românul Dumitru Prunariu a decolat în anii ’80 pentru a ajunge în spaţiu. Dar cine face acum o vizită în Kazahstan o să fie mirat să vadă în noua capitală a ţării, Astana, zgârie-nori, autostrăzi suspendate, malluri, corporatişti şi expaţi la costum.

 • O radiografie a revoluţiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O radiografie a revoluţiilor

  Luna decembrie vine pentru noi românii cu amintirea evenimentelor de acum aproape 26 de ani, pe care istoriografia le numeşte generic „Revoluţia Română din 1989”. Acesta poate fi un prilej de a reflecta la acele părţi care compun o revoluţie.

 • George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa: Nu există o naţiune puternică fără resursa umană capabilă să înţeleagă evoluţiile tehnologice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Maior a primit titlul de Doctor Honoris Causa: Nu există o naţiune puternică fără resursa umană capabilă să înţeleagă evoluţiile tehnologice

  Ambasadorul desemnat al României la Washington, George Maior, a primit, marţi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universitaral Academiei Tehnice Militare din Bucureşti, el precizând că „nu există o naţiune puternică fără resursa umană capabilă să înţeleagă evoluţiile tehnologice“.

 • Ţările cu cel mai mare progres al bunăstării: unde se plasează România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările cu cel mai mare progres al bunăstării: unde se plasează România

  Cum a evoluat nivelul de trai al românilor în ultimii ani? Boston Consulting Group a realizat un studiu care arată cum a evoluat bunăstarea cetăţenilor din 149 de state din întreaga lume, pe baza a 43 de indicatori, printre care evoluţia PIB-ului, sănătate, educaţie sau infrastructură, în perioada 2006-2013.

 • Angajaţii maramureşeni nu
trebuie stresaţi. Stresul la locul de muncă dăunează grav sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajaţii maramureşeni nu trebuie stresaţi. Stresul la locul de muncă dăunează grav sănătăţii

  Orice angajator din Maramureş ar trebui să ştie că dacă angajatul său nu este stresat la locul de muncă atunci şi rezultatele muncii sale sunt mai vizibile ca de obicei. În 2014  a fost organizată o campanie la nivelul Uniunii Europene de către Agenţia Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă, care are ca temă Locurile de muncă sigure şi sănătoase – Gestionarea stresului şi al riscurilor psihosociale la locul de muncă.

 • Posibilul bumerang al „avantajelor” furtului politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Posibilul bumerang al „avantajelor” furtului politic

  Nu încape îndoială, prestaţia actuală a justiţiei ca autoritate independentă este fenomenul cel mai apreciat şi dătător de speranţe, atât pentru (probabil) majoritatea românilor cât şi în ochii străinătăţii.

Modifică Setările