
Rică Răducanu, declaraţii de pe patul spitalului: „Soţia are nevoie de oxigen“
Internat la „Matei Balş“, după ce a avut test pozitiv pentru COVID-19, fostul mare portar e, aparent, în afara oricărui pericol, însă are emoţii pentru soţia sa.
Internat la „Matei Balş“, după ce a avut test pozitiv pentru COVID-19, fostul mare portar e, aparent, în afara oricărui pericol, însă are emoţii pentru soţia sa.
Autorităţile locale şi medicale din judeţul Iaşi au demarat verificări la două unităţi medicale din judeţ după ce în noaptea de luni spre marţi, 7 spre 8 decembrie, au fost înregistrate probleme. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi susţin că viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol.
Traducătoare şi interpretă în limbajul mimico-gestual, Lavinia Chiţu a fost diagnosticată cu SARS-CoV-2 alături de părinţii săi care sunt surzi. Iar experienţa prin care a trecut în cele 15 zile în spital cu părinţii a fost una teribilă.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte se plânge că nu mai are cu cine să facă mentenanţa utilităţilor necesare asigurării actului medical, inclusiv a instalaţiilor de ogiden, atât de importante pentru pacienţii COVID-19 în stare gravă.
Noul manager al spitalului din Olteniţa trage un semnal de alarmă în privinţa neregulilor pe care le-a descoperit în unitatea medicală. În spitalul-suport COVID a fost demarată înlocuirea reţelei de oxigen, după ce s-a constatat că rezervorul nu suportă încă 20 de concentratoare aduse pentru salvarea pacienţilor.
Medicii Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, din judeţul Gorj, desemnat ca unitate medicală suport COVID-19, sunt nevoiţi să găsească tot felul de soluţii pentru ca şansele pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă să crească.
Autorităţile din Dâmboviţa transmit condoleanţe familiilor îndoliate, în urma evenimentului tragic de la Spitalul din Piatra Neamţ, iar conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, cere verificări nu doar la ATI, ci în tot spitalul.
Tragedia de la Piatra Neamţ a avut un precedent la Sinaia, în urmă cu doar patru luni, care ar fi putut fi un semnal de alarmă pentru unităţile medicale care funcţionează în clădiri vechi cu infrastructură subdimensionată nevoilor actuale.
Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, informează Guvernul.
Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Prof.dr. Matei Balş” din Bucureşti, a explicat că, în condiţiile în care instalaţiile de oxigen din secţiile de ATI sunt suprasolicitate, cresc riscurile întrucât aceste aparate nu au fost calibrate pentru debite foarte mari.
Botoşaniul înregistrează o situaţie disperată în privinţa bolnavilor de COVID-19. Secţia de Boli Infecţioase, acolo unde se află cazurile medii şi grave, nu are suficiente aparate de oxigen pentru a-şi ajuta pacienţii. O parte a aparaturii este prea învechită, iar singurele concentratoare, si acelea donate în primăvară, sunt suprasolicitate. Autorităţile sanitare cer ajutorul populaţiei.
Unitatea medicală a fost inaugurată vineri, 16 octombrie, fiind internate doar cazurile uşoare de Covid-19. Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au tot fost amânate.
Magistraţii au pronunţat sentinţa în cazul morţii unui copil de 6 ani, din Hunedoara, lovit de un tub de oxigen, care a zburat 60 de metri, după ce un bărbat a încercat să îl spargă.
O femeie în vârstă de 59 de ani, din comuna prahoveană Lipăneşti, diagnosticată cu pneumonie şi ulterior testată pozitiv cu SARS-CoV-2, a fost ţinută trei zile în spital fără tratament. Familia nu au fost anunţată să se izoleze.
Georgiana Prisăcaru, o elevă în vârstă de 17 ani din Bacău, a fost premiată, alături de un coleg, pentru crearea unui dispozitiv care produce oxigen într-o manieră economă. Sistemul a fost gândit ca un backup pentru secţiile de terapie intensivă ale spitalelor.
Situaţie extrem de gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. 38 de angajaţi şi 9 pacienţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în ultimele zile. Medicii şi asistentele medicale rămaşi muncesc până la epuizare pentru a suplini lipsa colegilor lor care au fost internaţi pentru tratament de specialitate.
Prin acest demers, care presupune un efort financiar de aproape 2,5 milioane de lei din partea Consiliului Judeţean, unitatea medicală îşi va câştiga independenţa cu privire la alimentarea cu oxigen a secţiei de terapie intensivă.
Cercetătoarea Teodora Szasz este specialist în analiza de imagini şi vizualizare de date, iar aceste cunoştinţe le foloseşte pentru a salva vieţile bolnavilor de COVID-19.
După cum au confirmat atât Arhiepiscopia Dunării de Jos, cât şi Spitalul Judeţean, este vorba despre un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo, şase concentratoare de oxigen EverFlo, şase măşti dedicate şi kitul de accesorii.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, la propunerea primarului General, Gabriela Firea, proiectul de hotărâre privind abrogarea HCGMB nr. 539/2019 privind măsuri concrete de îmbunătăţire a calităţii aerului în Municipiul Bucureşti, ce prevedea introducerea vinietei ecologice şi restricţii în zona centrală – cea mai afectată de poluare - pentru autoturismele intens poluante: non Euro, Euro 1, Euro 2 şi Euro 3.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi că vrea să renunţe la taxa Oxigen, în urma solicitărilor bucureştenilor nemulţumiţi de această măsură.
Vinieta Oxigen este un început bun pentru a reduce poluarea în Bucureşti şi astfel de programe trebuie extinse şi la nivel naţional, însă mai importante sunt măsurile complementare luate în acest sens, precum înnoirea parcului auto, sunt de părere specialiştii companiei de consultanţă Deloitte.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri, printr-un mesaj postat pe Facebook, că a primit mii de mesaje legate de intenţia sa privind implementarea unei taxe pentru autovehiculele poluate care intră în centrul Capitalei şi că majoritatea opiniilor sunt împotrova introducerii vinietei Oxigen.
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, joi, pe Facebook, un referendum, prin care bucureştenii sunt întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen, scrie Mediafax.
Intervenţia a fost realizată de Pompierii din Focşani, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii din Odobeşti.
Legile de mediu spun că nerespectarea prevederilor legale privind asigurarea suprafeţei corespunzătoare de spaţiu verde în Focşani se sancţionează cu amendă.
Oxigenoterapia intravenoasă se numără printre cele mai naturale şi sigure terapii de medicină regenerativă, disponibilă în lume de peste 50 de ani. Oxigenul pur, aliat unic al organismului, sporeşte mecanismele antioxidante şi antiinflamatorii ale corpului şi acţionează împotriva stresului oxidativ, cauza celor mai multe afecţiuni cronice.
Peste 50% din oxigenul pe care îl respirăm este asigurat de oceane. În acelaşi timp, oceanele absorb aproximativ 93% din căldura provocată de schimbările climatice, anul 2018 fiind considerat cel mai calduros an pentru zona oceanică, de la începutul măsurătorilor.
Autorităţile din Mehedinţi au intrat în alertă, după marţi au fost descoperiţi mai mulţi peşti morţi pe Dunăre, între localităţile Vrancea şi Crivina, aceştia prezentând pete sângerii şi lipsa solzilor.
Micuţul a fost dus în stare critică la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon din Focşani, iar medicii de aici l-au transferat la o clinică din Iaşi