Stiri despre ovaz

  28 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente care ne adorm rapid prin stimularea producţiei de melatonină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care ne adorm rapid prin stimularea producţiei de melatonină

  Tulburările de somn afectează funcţiile psihice şi nivelul de energie fiind o reală problem pentru milioane de oameni, însă nutriţionoştii spun că dezechilibrul nivelului de melatonină poate fi reglat în mod natural, cu ajutorul alimentelor.

 • Riscurile dietei fără gluten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscurile dietei fără gluten

  Un regim alimentar fără gluten poate face mai mult rău decât bine persoanelor care nu suferă de boala celiacă sau nu au sensibilitate la această substanţă, atrag atenţia medicii nutriţionişti. Privarea organismului de anumite vitamine şi minerale, gustul mai rău al produselor şi costul mai mare sunt doar câteva riscuri ale dietei fără gluten.

 • Cura antifumat cu tinctură sau ceai de ovăz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cura antifumat cu tinctură sau ceai de ovăz

  Ovăzul, cereala cu cel mai mare conţinut de calciu, care are are capacitatea de a-şi păstra proprietăţile în timpul preparării termice, este apreciat într-o serie de diete alimentare, fiind recomandat inclusiv persoanelor cu colon iritabil sau celor care au avut o intervenţie chirurgicală la nivelul tubului digestiv. Puţină lume ştie că planta poate ajuta la tratarea dependenţei de nicotină.

 • Cum să evităm
mâncatul compulsiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să evităm mâncatul compulsiv

  În timp ce pentru unele persoane confortul înseamnă îmbrăţişările persoanei iubite sau activităţile în grădină, pentru altele, mâncatul pare să însemne soluţia instant.

 • Scapă de grăsimea abdominală mâncând
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scapă de grăsimea abdominală mâncând

  Grăsimea abdominală nu este doar inestetică, ci este şi extrem de periculoasă pentru sănătatea ta. Află cum poţi scăpa de ea fără să îţi prejudiciezi sănătatea!

 • Trei alimente care îţi prelungesc viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei alimente care îţi prelungesc viaţa

  În timp ce unii oameni se tem de bătrâneţe, alţii îşi doresc să trăiască cât mai mult. Însă, în comparaţie cu animalele - la care instinctul de supravieţuire este mult mai puternic - noi privim viaţa ca un dar, aşa că facem tot ce putem ca să supravieţuim.

 • Beneficiile cerealelor integrale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile cerealelor integrale

  Considerate alimente complete, cerealele integrale sunt acele boabe cărora nu li s-a îndepărtat învelişul exterior. E bine să le incluzi în meniul zilnic, pentru că sunt surse importante de fibre şi substanţe nutritive, ajutânddigestia să funcţioneze eficient.

 • Terapia-minune cu ovăz şi prune împotriva balonării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terapia-minune cu ovăz şi prune împotriva balonării

  Natura ne sare în ajutor atunci când balonarea şi disconfortul abdominal ne dau peste cap activităţile de zi cu zi. Specialiştii în terapii naturiste explică care sunt plantele care ne ajută să scăpăm de aceste probleme.

 • Tratamente naturale pentru psoriazis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturale pentru psoriazis

  Psoriazisul este una dintre afecţiunile cele mai supărătoare ale pielii. Se manifestă prin mâncărimi, apariţia de pete roşii pe piele, cu scuame şi iritaţii. Din fericire, simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor.

 • Tratamente naturiste
pentru arsuri solare. Aloe vera şi castraveţii fac minuni pentru pielea arsă de soare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste pentru arsuri solare. Aloe vera şi castraveţii fac minuni pentru pielea arsă de soare

  Numai cine n-a trecut printr-o experienţă arzătoare, la propriu, nu ştie cât de neplăcute şi dureroase sunt arsurile provocate de soare. Cu toate că ştim că protecţia solară este regula de aur atunci când ne expunem la soare, se întâmplă deseori să ignorăm această recomandare. Pentru a ameliora aspectul de piele arsă şi durerile specifice, iată câteva tratamente naturiste pentru arsuri solare.

 • Tratamente naturiste cu ovăz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu ovăz

  Tratamentele naturiste cu ovăz sunt indicate pentru menţinerea energiei şi siluetei şi sunt excelente pentru persoanele care se confruntă cu niveluri crescute de colesterol sau celor cu diverse probleme digestive precum balonarea sau constipaţia.

 • 5 alimente care te scapă imediat de balonare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 alimente care te scapă imediat de balonare

  Cu siguranţă au existat momente în care disconfortul abdominal şi senzaţia de balonare te-au împiedicat să te bucuri de activităţile tale zilnice. Dacă balonările care apar brusc nu le putem preveni, atunci putem scăpa de ele foarte uşor, cu ajutorul unor alimente-minune care ajută digestia.

 • 9 remedii împotriva arsurilor solare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  9 remedii împotriva arsurilor solare

  Soarele e din ce în ce mai fierbinte, iar riscul de a te pricopsi cu o arsură este aproape iminent dacă te aventurezi să stai prea mult afară, fără protecţie.

 • Alimente care alină durerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente care alină durerile

  Te doare spatele, dinţii sau ai dureri menstruale? Data viitoare când suferi de durere, înlocuieşte medicamentele cu alimentele pe care le găseşti în bucătărie. Iată care sunt ele şi ce dureri alină!

 • Cerealele, izvor nesecat de energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cerealele, izvor nesecat de energie

  Datorită conţinutului bogat de fibre, cerealele sunt aliaţi de nădejde pentru o digestie bună şi, în combinaţie cu diverse lichide, ajută în curele de detoxificare. În plus, ele pot fi folosite în preparate medicinale făcute în casă, foarte eficiente împotriva multor afecţiuni.

 • Şapte motive pentru care
ar trebui să nu săriţi peste micul dejun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte motive pentru care ar trebui să nu săriţi peste micul dejun

  Indiferent că nu apuci decât să bei o cafea şi să mănânci o felie de pâine prăjită ori câteva cereale, micul dejun este nu numai un început frumos şi liniştit al zilei, dar este benefic şi pentru sănătatea minţii şi a trupului, după cum au demonstrat o mulţime de studii.

 • Ovăzul, leac contra colesterolului «rău»
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovăzul, leac contra colesterolului «rău»

  Dacă ai un nivel crescut al colesterolului, consumul regulat de ovăz, de soia şi de nuci ar putea fi mai eficace chiar şi decât excluderea grăsimilor din alimentaţie.

 • Mistreţii atacă culturile agricole din Harghita
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mistreţii atacă culturile agricole din Harghita

  Tot mai multe plângeri au fost înregistrate de către Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Cinegetic (ITRSV). Gospodăriile au fost afectate şi în poporţie de 100%, scrie informatiahatghitei.ro.

Modifică Setările