oua de paste - ultimele știri
Banalele ouă fierte sunt retransformate total în aceste rețete. Iată cum poți evita risipa alimentară și în ce preparate le poți folosi.
Deși oul vopsit este asociat creștinismului și sărbătorilor pascale, el are rădăcini mult mai adânci în istorie, obiceiurile fiind preluate și adaptate, cum ar fi cel legat de ciocnitul acestora de Paști
Pregătirea unei mese îmbelșugate pentru Paște necesită mult timp petrecut în bucătărie. Gospodinele moderne optează, adesea, pentru ouăle gata vopsite, prezente în orice supermarket.
Etnografa Angela Paveliuc-Olariu din Moldova ne dezvăluie poveştile din spatele unora dintre cele mai frumoase tradiţii de Paşte ale românilor, cum ar fi migăloasa încondeiere a ouălor.
Mai este foarte puțin timp până la Paște așa că pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt deja aproape gata în gospodăriile celor mai multe gospodine. De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească tradiționalele ouă vopsite în diferite culori, predominant roșu. Te-ai gândit însă că poți pregăti o vo
Una dintre cele mai frumoase tradiţii de Paşte este ciocnitul ouălor. Pentru a fi campionul familiei, trebuie să ştiţi un truc simplu.
Dacă nu mai vrei să foloseşti vechiul model, îţi propunem vopsirea ouălor de Paşte cu orez. Deşi pare complicat, tehnica este ca o joacă de copii.
Înainte de vopsire pentru a fi puse pe masa de Paşte, trebuie să ne asigurăm că ouăle sunt fierte în mod corect. Ţinând cont că proteina din albuşul de ou devine solidă la o temperatură cuprinsă între 61°C şi 65°C, este recomandat să urmăm paşii core...
Dacă vă doriţi produse fără prea multe chimicale, aflaţi că soluţiile folosite de bunici pentru vopsirea ouălor de Paşte sunt valabile şi astăzi, iar rezultatul va fi surprinzător, dacă folosiţi produsele necesare în cantităţile adecvate.
Da, există o metodă de a vopsi ouăle de Paşte cu orez. Ai nevoie de câteva ingrediente şi cel puţin o oră din timpul tău liber. Este o tehnică interesantă şi vrem să vă arătăm şi vouă cum vopseşti ouă de Paşte cu orez.
Ouăle vopsite natural sunt preferate de tot mai multă lume. Cojile de ceapă, spanacul, sfecla sau sucul de afine sunt doar câteva dintre alternativele la care putem apela în aceste zile.
Fără ouăle pascale n-ar fi masă de sărbătoare. Află cum să le verifici prospeţimea şi care sunt condiţiile care le prelungesc termenul de valabilitate!...
Vopseaua de ouă din comerţ, fie ea lichidă, praf sau sub formă de gel, conţine mai mulţi aditivi alimentari în 2018 decât conţinea în 2015.
Vopsitul ouălor de Paşte este o tradiţie frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant şi complicat. De multe ori arată minunat la exterior, însă în interior se întâmplă să descoperi gălbenuşuri gri-verzui pe care nimeni nu vrea ...
Nimic nu se compară cu un castron plin cu ouă abia fierte şi cu culorile lor frumoase. Ouăle vopsite, decorate şi încondeiate prin metode naturale ne trezesc tuturor multe amintiri frumoase din copilărie, legate de Paşte....
Cum recunoşti un ou stricat. Tradiţia pascală a vopsirii ouălor prespune cumpărarea unei cantităţi mai mari de ouă, pe care nu o vom consuma atât de repede. De aceea, este necesar să ne asigurăm că alegem de la bun început ouă cât mai proaspete, înai...
Sucul de sfeclă, şofranul, spanacul, afinele, coaja de ceapă sau grepfrutul roşu sunt doar câteva dintre soluţiile naturale de care ne putem folosi pentru a vopsi ouăle de Paşte, dacă vrem să evităm vopseaua cu chimicale din comerţ.
Este foarte simplu şi distractiv să înfrumuseţaţi masa de Paşte prin colorarea şi decorarea originală a ouălor, scop în care puteţi să folosiţi o mulţime de lucruri aflate la îndemână.
Dorinţa de a folosi din ce în ce mai puţin substanţe toxice ne face să căutăm varianta naturală, iar în cazul vopsirii ouălor de Paşte există alegeri la îndemâna oricui, secrete păstrate din generaţie în generaţie fiind dezvăluite de un meşter încond...
Fierberea unui ou nu ar trebui să ridice probleme nimănui, dar practica este cea care dovedeşte adesea contrariul. Fie că ies prea moi atunci când le preferăm mai tari sau prea tari când le-am vrea mediu fierte, secretul reuşitei stă în respectarea c...
Vopsitul ouălor natural este o modă îmbrăţişată de tot mai multe persoane în ultima vreme, ca variantă la vopselele artificiale, metodă rapidă, însă nu la fel de sănătoasă.
În pragul sărbătorilor pascale, Bernard Lahousse, unul din cei mai cunoscuţi experţi culinari din lume, a explicat de ce ouăle de ciocolată apărute în comerţ de Paşte sunt atât de apreciate pentru gustul lor.
Pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria s-a amenajat un mic parc de distracţie pentru copiii din oraş. Decorul conţine figurine reprezentând ouă de Paşte şi iepuraşi.
În fiecare an, milioane de creştini aleg să sărbătorească Învierea cu dezvelirea ceremonioasă a dulciurilor din zahăr, lapte, unt de cacao şi grăsimi vegetale amestecate în forma ouălor. La fel se întâmplă şi în Marea Britanie, unde în fiecare an se ...
În Bihor, o credinţă veche spune că oul împistrit de Paşte ajută la aflarea norocului. Oul este păstrat 40 de zile şi dacă nu se strică atunci acel om va fi norocos. Adevărul de Seară vă prezintă câteva tradiţii de Paşte din judeţul Bihor şi împrejur...
În Bihor, o credinţă veche spune că oul împistrit de Paşte ajută la aflarea norocului. Oul este păstrat 40 de zile şi dacă nu se strică atunci acel om va fi norocos. Adevărul de Seară vă prezintă câteva tradiţii de Paşte din judeţul Bihor şi împrejur...