
Douăzeci de irakieni au încercat să intre fraudulos în România. Îşi doreau să ajungă într-o ţară din vestul Europei
În grupul celor 20 de irakieni care au încercat să intre ilegal pe teritoriul României era şi un copil de numai 13 ani.
În grupul celor 20 de irakieni care au încercat să intre ilegal pe teritoriul României era şi un copil de numai 13 ani.
La Ostrov minunile n-au încetat niciodată. Insula însăşi este „născută“ din graţie divină, iar icoana făcătoare de minuni a schitului îndeplineşte de secole dorinţele creştinilor smeriţi. Cea mai veche mănăstire de maici de la noi, Schitul Ostrov este împodobit cu frumuseţile naturii, dezmierdat de binefacerile credinţei şi abundă în legende păstrate din moşi-strămoşi.
Lucrări de reparaţii a drumurilor, canalizării şi a trotuarului din Punctul de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov au loc până pe 24 august, motiv pentru care va creşte timpul de aşteptare pentru toate mijloacele de transport. Autorităţile recomandă folosirea celorlalte PTF-uri de la graniţa cu Bulgaria, trei în judeţul Constanţa şi alte şase în alte judeţe.
Dervent este una dintre mănăstirile simbol ale Dobrogei. Situată pe malul drept al Dunării, în apropierea Păcuiului lui Soare, aşezământul este locul căutat anual de mii de pelerini.
Primarul oraşului Moldova Nouă îşi doreşte să transforme Insula Ostrov, din vecinătatea oraşului cărăşean, într-un paradis turistic.
Posturile creştinilor ortodocşi prevăd şi zile în care este permis să mâncăm peşte şi untdelemn. De aceea, bucătarii mănăstirilor îmbină carnea de peşte cu fel de fel de mâncăruri de post.
Ştiut fiind faptul că în mănăstire este interzis consumul de carne, călugării au devenit specialişti în prepararea bucatelor pe bază de carne de peşte, singura admisă. Începând cu borşul de peşte şi terminând cu perişoare sau mici din aceeaşi carne, din mâinile lor ies adevărate minuni.
O insulă situată pe Dunăre la graniţa dintre România şi Bulgaria, în apropierea punctului de trecere cu bacul între Călăraşi şi Silistra, se transformă în cel mai fierbinte punct al distracţiei din România. La sfârşitul lunii iulie are loc acolo cea de-a şasea ediţie a „3 Smoked Olives Island“, singurul festival de muzică electronică din ţară care are loc pe o insulă.
Un autoturism de lux, furat din Marea Britanie, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră români, la Ostrov. La volanul maşinii se afla un bărbat din judeţul Suceava.
O femeie siriană cu patru copii, având vârste între 1 şi 10 ani care au încercat să treacă ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, călăuziţi de un cetăţean turc, au fost prinşi de poliţiştii de cadrul Gărzii de Coastă.
Din cauza viscolului care a lovit României, Serbia şi Bulgaria, traficul este îngreunat în pucntele de trecere a frontierei din sudul şi sud-vestul ţării.
Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche va fi restricţionat începând de vineri, 16 iunie, timp de o săptămână, ca urmare a unor lucrări de asfaltare a carosabilului.
O maşină de lux, furată din Germania, în urmă cu 24 de ore a fost comfiscată de poliţiştii de frontieră de la punctul Ostrov. La o verificare de rutină, oamenii legii au descoperit că aceasta figura ca sustrasă din străinătate.
Mai multe drumuri din judeţul Tulcea au fost închise circulaţiei de Codul portocaliu. Cazurile medicale au fost rezolvate cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.
Şase cetăţeni irakieni, patru adulţi şi doi copii, care încercau să intre ilegal în ţară din Bulgaria, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Ostrov. În demersul lor clandestin au beneficiat de sprinijul a patru călăuze bulgare.
Mai mulţi cetăţeni sirieni, printre care şi 6 copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră d ela Ostrov, în timp ce încercau să intre ilegal în România.
Autorităţile bulgare au anunţat Garda de Coastă că în perioada 24-31 august 2016, autorităţile de frontieră de peste Dunăre vor restricţiona temporar traficul pe o arteră de control la Punctul de Trecere a Frontierei Comune Silistra-Ostrov, pentru montarea unor cântare fixe în infrastructura punctului.
Părintele Elefterie de la Mănăstirea Dervent a fost timp de jumătate de secol şi duhovnic, şi preot pentru credincioşi. I-a spovedit, i-a cununat şi i-a vindecat. Pentru autorităţi, a reprezentat însă doar un pericol, fiind surghiunit pe alte meleaguri, după ce i s-au înscenat fapte penale
Ostrovul Pisica sau Trămşani este unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţul Călăraşi, un colţ de rai, o adevărată „junglă“ în care îşi găsesc refugiul specii de păsări şi animale rare.
În jurnalul său de călătorie pe Dunăre, scriitorul Jean Bart (pseudonimul literar al lui Eugeniu Botez) relatează impresiile sale despre ţinutul dobrogean. „Cartea Dunărei“, editată în anul 1933 la moartea autorului şi publicată de Biblioteca Ligii Navale, conţine o descriere amănunţită a malurilor Fluviului-Rege, aşa cum îl numeşte călătorul.
La fiecare sărbătoare, călugării de la Mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa merg cu daruri la familiile sărmane ce au mulţi copii. Rolul Moşului îl joacă părintele Timotei, un monah de 77 ani care nu are nevoie de prea multă deghizare.
O clădire impresionantă din perioada interbelică a României, folosită ca depozit de fermentare a tutunului, a intrat în transformare. Aflat exact la graniţa cu Bulgaria, între Ostrov şi Silistra, depozitul dobrogean va deveni un centru transfrontalier pentru turismul vinului, cu hotel, muzeu, laboratoare şi alte spaţii.
Mii de turişti şi-au început cu stângul concediul pe litoral, după ce au rămas blocaţi în trafic ore în şir. Nebunia cea mai mare a fost la punctul de taxare de la Feteşti, pentru că mulţi şoferi refuză să achite taxa prin SMS sau la benzinării. Trafic greoi este şi pe podul Giurgiu-Ruse, din cauza lucrărilor de reabilitare.
Din cauza lipsei ploilor , nivelul Dunării, în zona Călăraşi, a scăzut considerabil, astfel că în mijlocul albiei, în unele locuri, au apărut insuliţe de nisip. Situaţia este alarmantă pentru navigatori. Navele care pleacă din Olteniţa spre postul Constanţa sunt direcţionate pe rute ocolitoare.
Singurul festival de muzică electronică din România care are loc pe o insulă de de la Dunăre se pregăteşte de start. Timp de 3 zile, în luna iulie distracţia va fi la ea acasă, la Călăraşi, în pădurea de la Chiciu, la doi paşi de graniţa cu Bulgaria.
În seara zilei de 12 mai, în casa bătrânei din satul Esechioi, comuna Ostrov, a pătruns cu forţa un băiat, în vârstă de doar 15 ani. Vârstnica de 87 ani a fost lovită, ameninţată şi constrânsă să întreţină raport sexual cu adolescentul.
O lume mirifică, dominată de linişte şi calm. Ostrovul Pisica sau Trămşani este unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţul Călăraşi, un colţ de rai, o adevărată „junglă“ în care îşi găsesc refugiul specii de păsări şi animale rare.
CINSTIRE La Ostrov, români şi bulgari au sărbătorit împreună timpul strugurilor parfumaţi care împodobesc terasele Dunării şi, mai ales, al vinului dobrogean, fără să conteze diferenţele de limbă.
O incursiune de 62 de kilometri în sudul Dobrogei poate fi o reconstituire imaginară a naşterii poporului român. Teritoriu-model de convieţuire de mai târziu, armonioasa Dobroge este deopotrivă poarta de intrare a credinţei ortodoxe în ţara noastră şi o revanşă de pace pentru încleştarea strămoşilor daci şi romani.
Poliţiştii călărăşeni de la Rutieră fac front comun cu colegii lor de peste Dunăre, în perioada sezonului estival, la punctul de trecere a frontierei Chiciu-Silistra.