mozzarella - ultimele știri
Care este cea mai sănătoasă brânză pe care o poți mânca. Beneficiile surprinzătoare asupra sănătății
Toată lumea adoră brânza, însă mulți sunt tentați să o elimine din alimentația lor din pricina nivelului ridicat de grăsimi saturate și sodiu, relatează NY Post.
Moarte absurdă în Italia. O fetiță s-a stins sub ochii părinților în timp ce mânca. Cu ce s-a înecat
O fetiță în vârstă de 6 ani a murit sub ochii îngroziți ai părinților, după ce s-a înecat cu o bucată de mozzarella. Tragedia cumplită a avut loc în Vieste, un orășel din provincia Foggia. Întreaga comunitate s-a îngrozit la aflarea veștii.
articol publicitar
Burrata este un tip de brânză de origine italiană, care se bucură de succes datorită consistenței sale. Cu o carcasă solidă și cu un interior smooth, din mozzarella și smântână, este o gustare excelentă și poate fi folosită, cam ca orice alt soi de brânzeturi, în tot felul de combinații.
E gustoasă şi bogată în nutrienţi importanţi pentru organism, dar e bine să fie consumată în porţii mici, este opinia specialiştilor....
Cine ar fi crezut că poţi prepara pizza şi din cartofi pai? Află cum poţi înlocui blatul clasic cu cartofi, peste care să presari mozzarella rasă şi să aşezi felii de salam....
Această reţetă poate fi preparată cu orice fel de paste, dar parcă arată mai apetisant când sunt folosite paste farfalle. Află cum se prepară aceste apetisante paste cu mozzarella şi cârnaţi....
Ştiai că vinetele sunt bogate în fibre, în minerale, în vitamine şi sunt sărace în calorii? Specialiştii nutriţionişti le recomandă celor care au probleme cu greutatea să mănânce cu încredere aceste legume. 100 grame de vinete conţin doar 28 kcal....
Când spui pizza Margherita, spui Italia şi steagul naţional, spui Trattoriile mici de familie, unde eşti primit cu braţele deschise. Dar puţin dintre noi ştiu povestea pizzei Margherita şi cum a apărut deliciosul preparat.
Brânza mozzarella are o savoare aparte şi a ajuns să fie apreciată şi de români în anii din urmă, fie că este folosită la pizza, simplă sau ca ingredient pentru diverse tipuri de paste. Fină şi cu o aromă subtilă, acest sortiment de brânză trebuie al...
Pizza preparată în casă poate fi nu numai gustoasă, ci şi sănătoasă, dacă limităm numărul ingredientelor adăugate. De aceea, aluatul de pizza trebuie să fie cât mai simplu pentru a se apropia de coca mediteraneană.
Pâinea poate fi transformată foarte uşor într-un preparat savuros, cald şi aromat, numai bun de rupt în bucăţi şi devorat alături de un fel principal. Vă propunem o reţetă rapidă de pâine împănată cu ceapă verde, două tipuri de brânză şi unt, o delic...
Mai poate fi numită şi salata verii, deoarece salata caprese este făcută din roşii dulce şi o brânză cremoasă. Iată cum se prepară celebra salată caprese!...
Ingredientele alese, grosimea blatului şi timpul de coacere sunt cruciale pentru obţinerea unei pizza gustoase. Însă mixul de brânzeturi folosit este cheia unui preparat cu adevărat delicios.
De vreme ce originea preparatului le aparţine, nu este de mirare că tot italienii ştiu cel mai bine cum trebuie „asortată” o pizza. Spre mirarea multora, carnea şi sosurile generoase nu se numără printre primele opţiuni.
Bucătăria italiană ne surprinde de fiecare dată. Această excelează în diversitatea gusturilor şi a combinaţiilor dintre ingrediente. Astăzi, vă propunem o reţetă pe care trebuie s-o încercaţi. Are la bază mozzarella, carnea tocată şi pastele risoni c...
Da, ştim că zilele astea o să sfârâie grătarele cu bucăţi de carne suculente şi gustoase, dar poate tocmai din acest motiv vă propunem o altfel de reţetă. E cremoasă şi e mâncată de obicei în Mexic şi în unele state americane în ziua de 5 mai, când s...
Dacă aveţi poftă de ceva uşor la cină încercaţi o reţetă uşoară: turnuleţe de mozzarella cu vinete. Asortează-le cu o salată de verdeţuri proaspete....
Căldura de afară şi programul tot mai încărcat de la serviciu te-au vlăguit de tot? Energizează-te cu alimente consistente! Spanacul conţine fier, vitamina K şi proteine care susţin organismul în perioadele de efort prelungit....