Stiri despre mocanita

  130 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Istoria mocăniţei de la Alba Iulia FOTO - VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria mocăniţei de la Alba Iulia FOTO - VIDEO

  Locomotiva de mocăniţă amplasată miercuri în centrul oraşului Alba Iulia a circulat pe traseul din oraş timp de doi ani, între 1972 – 1974. Ulterior, s-a plimbat pe la Târgu Mureş şi Sibiu, pentru ca între 1993 – 2011 să staţioneze în Sera de Flori CFR Gurahonţ din judeţul Arad.

 • Mocăniţa revine după 30 de ani la Alba Iulia FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mocăniţa revine după 30 de ani la Alba Iulia FOTO

  Locomotiva ultimei mocăniţe ce a circulat în Alba Iulia în urmă cu aproape 30 de ani a ajuns miercuri în zona fostei gări din centrul oraşului. Scopul demersului iniţiat de reprezentanţii primăriei are un scop turistic.

 • Mocăniţa va staţiona în „Gara Mică“ din Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mocăniţa va staţiona în „Gara Mică“ din Alba Iulia

  Consiliul local Alba Iulia a aprobat modul în care va fi valorificată locomotiva ultimei Mocăniţe ce a circulat prin Alba Iulia. Aceasta va fi expusă în zona în care a funcţionat în trecut „Gara Mică“ din oraş.

 • Mocăniţa de la Moldoviţa îşi reia cursele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mocăniţa de la Moldoviţa îşi reia cursele

  Mocăniţa de la Moldoviţa îşi va relua cursele odată cu Paştele. Primul drum din acest an este programat chiar duminica viitoare, pe 15 aprilie, pe traseul Moldoviţa - Argel - Zigreva.

 • Oferte de Paşte la târg: de la Mocăniţă la Adriatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferte de Paşte la târg: de la Mocăniţă la Adriatică

  Cu Mocăniţa pe Valea Vaserului, cu barca pe Crişul Repede, în croazieră pe malul Adriaticii sau la cabană în staţiunea montană Straja sunt câteva dintre ofertele de Paşte propuse sutelor de clujeni prezenţi, în weekend, la Târgul „Touristica".

 • Salvaţi istoria mocăniţei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvaţi istoria mocăniţei!

  Un grup de tineri cere salvarea vechii garnituri feroviare.Iniţiatorii proiectului „Salvaţi mocăniţa” au luat din nou atitudine faţă de indiferenţa autorităţilor locale şi judeţene în ceea ce priveşte planul de refacere a liniei ferate înguste care leagă Hunedoara de Govăjdie.

 • Traseul mocăniţei de la Turda la Vidolm va intra în patrimoniul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traseul mocăniţei de la Turda la Vidolm va intra în patrimoniul naţional

  Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional (DJCPN) Cluj a început procedura de clasare a traseului de cale ferată îngustă de tip mocăniţa de la Turda, judeţul Cluj, la Vidolm, judeţul Alba, pentru a deveni monument istoric şi parte a patrimoniului naţional.

 • Cu mocăniţa spre cetăţile dacilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu mocăniţa spre cetăţile dacilor

  Vechiul traseu Orăştie - Grădişte, pe care circula mocăniţa în anii ’70, ar putea fi refăcut. Prefectul judeţului Hunedoara a venit cu o idee inedită: refacerea traseului mocăniţei spre cetăţile regilor daci.

 • Turiştii sunt invitaţi să se plimbe cu Huţulca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turiştii sunt invitaţi să se plimbe cu Huţulca

  În fiecare weekend, până la începutul lunii octombrie, între Moldoviţa şi Râşca va circula mocăniţa „Huţulca". Trenul are în componenţă doar două vagoane, unul de tip bar şi altul de vară, circulând de două ori pe zi în fiecare sâmbătă şi duminică pe o distanţă de 14 kilometri.

 • PORTRET ADEVĂRUL DE SEARĂ: Rudolf Hanzelik, aventurierul premiat de Google
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET ADEVĂRUL DE SEARĂ: Rudolf Hanzelik, aventurierul premiat de Google

  Hunedoreanul  a aşezat obiectivele judeţului pe cea mai mare hartă digitală a lumii. Rudolf Hanzelik poate fi comparat cu o enciclopedie în detaliu a judeţului Hunedoara. Numai în ultimii trei ani, cu scuterul său, tânărul a parcurs aproape 15.000 de kilometri de drumuri hunedorene şi a ajuns în cele mai ascunse locuri din această zonă.

 • FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE: Supravieţuiesc izolaţi de civilizaţie, în vechile cantoane ale mocăniţei

  În sălbăticia pădurilor din apropierea Hunedoarei fostele cantoane ale căii ferate înguste care lega până în urmă cu câţiva ani municipiul de Ţinutul pădurenilor au rămas ocupate de câteva familii. Maria Brisiuc trăieşte în singurătate de aproape 40 de ani şi spune că rareori turiştii îi mai trec prin faţa casei.

 • FOTOREPORTAJ: Traseul mocăniţei a fost eologizat de un număr record de voluntari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOREPORTAJ: Traseul mocăniţei a fost eologizat de un număr record de voluntari

  Peste 200 de oameni au participat la cea mai amplă acţiune de ecologizare organizată în ultimii ani la Hunedoara. Înarmaţi cu topoare, ferestraie şi saci de plastic, tinerii au curăţat vechiul traseu al mocăniţei hunedorene care, întins pe aproximativ 10 kilometri, leagă Castelul Corvinilor de Furnalul de la Govâjdia.

 • Experimentele care aduc turişti în judeţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Experimentele care aduc turişti în judeţ

  Mocăniţele cu ajutorul cărora va fi revitalizat turismul în regiunea Hunedoarei au ajuns la Deva cu mare întârziere. Atracţiile turistice inedite oferite de Hunedoara în acest an vor fi festivalurile de la castel şi călătoriile cu trenurile „retro” în Munţii Apuseni.

 • EXCLUSIV FOTOGALERIE: Imagini de colecţie din istoria mocăniţei de la Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV FOTOGALERIE: Imagini de colecţie din istoria mocăniţei de la Hunedoara

  Mai mulţi tineri din Hunedoara se luptă pentru reablitarea în scop turistic a vechiului drum al mocăniţei, care a unit pe calea ferată îngustă Hunedoara şi Ţinutul Pădurenilor. Hunedorenii au descoperit în arhivele vechi imagini rare ale mocăniţei, unele datând din primii ani ai secolului trecut.

 • VIDEO: Senzaţii tari pe două roţi în tunelul părăsit, de 800 de metri, din Hunedoara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO: Senzaţii tari pe două roţi în tunelul părăsit, de 800 de metri, din Hunedoara

  Un tânăr din Hunedoara s-a încumetat să traverseze în viteză, pe un scuter, unul dintre cele mai vechi tuneluri săpate în munte în zona municipiului Hunedoara. Chiar şi scoasă din folosinţă, construcţia subterană, care în trecut era străbătută de locomotive cu aburi, a devenit o atracţie turistică pentru hunedoreni.

 • INVITAŢIE DE WEEKEND: Cură de sănătate pe drumul mocăniţei hunedorene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INVITAŢIE DE WEEKEND: Cură de sănătate pe drumul mocăniţei hunedorene

  Amatorii de plimbări în natură sunt invitaţi în weekend la o mini-excursie pe traseul mocăniţei hunedorene. Drumul mocăniţei porneşte de la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi are ca punct final Govâjdia, unde se află ruinele celui mai vechi furnal din Europa.

 • Mocăniţa Sibiu-Agnita scoate din nou aburi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mocăniţa Sibiu-Agnita scoate din nou aburi

  „Mocăniţa“ de la Agnita a împlinit ieri 100 de ani. Traseul ei a fost inaugurat în 1910. Avea pe atunci 50 de kilometri şi a rezistat până în 2001.

Modifică Setările