mirodenii - ultimele știri
Cardamomul este una dintre cele mai vechi condimente din istorie şi este originar din India, fiind o mirodenie folosită pentru o varietate de mâncăruri, deserturi şi băuturi. În timp uleiul esenţial este întrebuinţat la fabricarea parfumurilor.
Ministerul Agriculturii a iniţiat un proiect prion care prevede subvenţii considerabile pentru culturile de cimbru, busuioc, fenicul, muştar şi coriandru.
O mâncare gustosă pe care puţini o pot refuza este raţa pe varză. Dacă este bine făcută şi cu mirodeniile potrivite şansele de succes cresc considerabil.
Printre mezelurile pregătite acasă din carne de porc se află şi maioşul sau măieşul, cum i se spune în unele părţi ale Banatului.
Bucătarul reşiţean cunoscut sub porecla Uica Mihai pregăteşte în fiecare an sute de kilograme de cârnaţi, atât pentru el, cât şi pentru prieteni....
Pe lângă stres, consumul mare de sare şi de alcool sunt cauzele apariţiei hipertensiunii arteriale. Depistarea precoce a simptomelor şi tratamentul adecvat, însoţite de o alimentaţie sănătoasă şi de mişcare, sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă. I...
Din multitudinea de condimente, trei dintre ele nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Pe lângă faptul că dau savoare preapatelor culinare, sunt şi foarte sănătoase.
A da gust şi savoare preparatelor este provocarea majoră pentru orice gospodină. Secretul reuşitei stă în condimente şi în folosirea acestora în felurile de mâncare potrivite.
Mirodeniile sunt recunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc calitatea preparatelor alimentare şi le dau acestora un gust special. Câteva dintre miile de mirodenii sunt extrem de rare şi au numeroase beneficii pentru sănătate....
Îţi poţi imagina tarta de mere, orezul cu lapte sau turta dulce lipsite de acel miros subtil şi apetisant, dat de scorţişoară? E un mirodenie folosită de când lumea şi poate aromatiza atât deserturile, cât şi mâncărurile sărate.
Cini bucătari-şefi englezi oferă trucurile pe care oricare pasionat al bucătăriei trebuie să le ştie pentru a pregăti cele mai gustoase reţete. Fie că este vorba de tehnică, investiţia în anumite echipamente sau adăugarea unor ingrediente-cheie, aceş...
Este una dintre cele mai simple şi mai bune fripturi pe care le poţi prepara. Este de ajuns să marinezi carnea în acest amestec de condimente şi friptura va avea un gust deosebit....
Sarea a produs multă suferinţă în istoria umanităţii, oamenii purtând războaie pentru controlul resurselor. Multe alte plante minuscule au generat acum câteva sute de ani vărsare de sânge.
Mirodenii care ne condimentează mâncărurile, ardeiul iute, piperul sau rozmarinul ne scapă, fără să ştim, şi de numeroase afecţiuni. Pot înlocui cu succes sarea, grăsimile şi zahărul, ceea ce înseamnă că alungă diverse boli boli....
Nu doar că dau savoare preparatelor culinare, dar sunt şi foarte sănătoase. Există câteva condimente care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, având în vedere că unele dintre ele acţionează ca medicamente naturale împotriva diverselor afecţiu...
Fructe, legume, condimente şi mirodenii folosite frecvent în bucătărie au efect de afrodisiac, spun nutriţioniştii. Busuiocul, scorţişoara, avocado, ciocolata, usturoiul, dar şi multe altele au efecte benefice asupra apetitului sexual.
O familie din localitatea arădeană Păuliş se ocupă de o afacere fără concurenţă în zonă. Cultivă şi vând mirodenii precum salvie, rosmarin, busuioc, coriandru, echinaceea, oregano, iar îndeletnicirea le aduce venituri frumoase.
Un preparat tradiţional al armenilor a sucit minţile multor muşterii care poposeau la crâşmele Botoşaniului de la sfârşitul secolului al XIX lea şi în perioada interbelică. Mezelul, numit ghiudem, avea o reţetă specială şi secretă, descoperită abia î...
REDESCOPERIRE Claudiu Iuşan, biologul Parcului Naţional Munţii Rodnei, a adunat peste 500 de reţete culinare din 30 de comunităţi din Bistriţa-Năsăud şi din Maramureş, bazate pe plante spontane. Supa din bulbi de crin de munte, omleta cu flori de soc...
Când vrei să dai savoare experienţelor tale, reţine că sunt locuri în lume de unde poţi să aduci picanterii pentru prieteni, fie în poze, fie în poveştile cu care le faci poftă să-ţi trăiască experienţa. Aşa se întâmplă când mergi în Goa.
Multe dintre alimente au fost utilizate de sute de ani pentru a trata, a alina şi pentru a ţine departe bolile. Oamenii de ştiinţă au început să demonstreze abilităţile acestor ingrediente....
Situată în inima Bucureştilor, în incinta celei mai mari librării din lanţul Adevărul, pe strada Doamnei nr. 27 -29, vizavi de Spitalul Colţea, în zona Pieţii Universităţii, noua Ceainărie Adevărul este pregătită să primească oaspeţi dragi.
O cană cu vin fiert, aromat, ne face să simţim spiritul Sărbătorilor de Iarnă, mai ales atunci când ne aflăm alături de prieteni. Amestecul de vin, mirodenii şi fructe este apreciat încă din antichitate, iar astăzi a devenit o băutură festivă care ad...
Te-ai obişnuit ca îmbietoarele condimente să fie folosite doar în preparatele din bucătărie? Ei bine, îţi lansăm o provocare: te sfătuim să adaugi arome picante şi extravagante chiar în tratamentele de înfrumuseţare....