Stiri despre mihai maniutiu

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. O feerie apocaliptică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. O feerie apocaliptică

  În stagiunea 19971998, graţie colaborării dintre “Smart  Management Art  (SMART)”,  şi Teatrul “Odeon” şi prin eforturile regizorului Mihai Măniuţiu, căruia i s-au alăturat arhitectul Octavian Neculai, în calitate de creator al decorului, Janine, semnatara costumelor şi un număr de şapte actori, unul mai bun ca altul, s-a născut un nou  şi dens spectacol “Caragiale”.

 • Inutilitatea
omului ieşit din termen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inutilitatea omului ieşit din termen

  Odată cu spectacolul “Aias”, realizat pe Scena Mare a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, regizorul Mihai Măniuţiu revine la o mai veche şi, cândva, consistentă preocupare. Aceea a sondării valenţelor pe care le (mai) au în actualitatea noastră post-post-modernă marile texte ale Antichităţii.

 • VIDEO Interviurile FNT. Actriţa Claudia Ieremia şi teatrul timişorean, la Adevărul LIVE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Interviurile FNT. Actriţa Claudia Ieremia şi teatrul timişorean, la Adevărul LIVE

  Claudia Ieremia este una dintre vedetele incontestabile ale teatrului timişorean şi deja o obişnuită a Festivalului Naţional de Teatru. La ediţia de anul acesta a fost prezentă, alături de colegii ei de la Naţionalul timişorean, cu două reprezentaţii (în aceeaşi zi) ale spectacolului Rambuku de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuţiu.

 • Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru, în juriul Galei HOP 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Măniuţiu şi Adrian Sitaru, în juriul Galei HOP 2017

  În acest an Gala HOP vine cu propuneri noi legate de structura juriului II. Un regizor de film şi câştigătorul marelui premiu al ediţiei precedente a Galei HOP sunt membri ai juriului de concurs, alături de personalităţi teatrale autentice şi diferite.

 • Pregătirea plecării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătirea plecării

  La nici un an distanţă de la spectacolul cu piesa Iarna, pus în scenă la Teatrul „Nottara” din Bucureşti, regizorul Mihai Măniuţiu şi echipa de creatori statornic coagulată în jurul lui- Anca Măniuţiu - dramaturgie, Andrea Gavriliu - coregrafie, Adrian Damian - decoruri, Mihai Dobre- muzica - se reîntâlnesc cu literatura dramatică a norvegianului Jon Fosse.

 • O cafenea prielnică teatrului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O cafenea prielnică teatrului

  „Şase personaje în căutarea unui autor”, fără doar şi poate cea mai cunoscută dintre scrierile lui Luigi Pirandello (prima ei reprezentare s-a produs la data de 10 mai 1921), devenită prin ani o piesă-cult, este precedată de o Prefaţă în care autorul vorbeşte despre „o slujnicuţă”. Sprintenă, în pofida faptului că „nu e chiar atât de nouă în meseria ei”. „Slujnicuţa” aceasta se cheamă „Fantezia” .

 • Actriţa Maia Morgenstern: „De prea puţine ori, ştim să ne apărăm de răul din jur“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actriţa Maia Morgenstern: „De prea puţine ori, ştim să ne apărăm de răul din jur“

  Actriţa Maia Morgenstern a vorbit, la Adevărul Live, despre provocările la care a fost supusă „La ordin, Führer!“, spectacolul  lui Mihai Măniuţiu după textul lui Brigitte Schwaiger. Producţia va fi prezentată, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, la  Odeon, pe 29 octombrie, de la ora 19.00, şi pe 30 octombrie, de la ora 17.00.

 • Un
veritabil, un vibrant poem teatral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veritabil, un vibrant poem teatral

  Fără doar şi poate, doar o coincidenţă a făcut ca acelaşi număr, dublu, (106-107 din anul 2010), al revistei Alternatives théâtrales să abordeze temele La scène roumaine şi Jon Fosse

 • Un spectacol-eseu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol-eseu

  Un moment cu totul aparte în oferta artistică din acest an a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj a fost reprezentat de spectacolul Trei ore după miezul nopţii cu care a fost invitat să onoreze manifestarea Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte.

 • Teme şi
variaţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teme şi variaţiuni

  Titlul ales de George Tabori pentru piesa scrisă în 1991, a cărei primă punere în scenă a fost regizată chiar de el - Variaţiunile Goldberg - a fost, cred, încă o expresie a felului specific, în egală măsură serios şi jucăuş, în care binecunoscutul dramaturg englez de origine evreiască şi-a conceput majoritatea creaţiei.

 • Exemplarităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarităţi

  Scena Teatrului Aureliu Manea din Turda e complet goală. Cutia neagră, celebră, rece, a lui Stanislavski. Plus un microfon. De undeva, din zona ei cea mai îndepărtată a scenei îşi face apariţia o femeie. E, îmbrăcată în negru, pantaloni şi bluză, o vestimentaţie simplă, standard ce te duce uşor cu gândul la ideea de uniformă.

 • FNT 2015. Mihai Măniuţiu îşi lansează un roman, în cea de-a patra zi de Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FNT 2015. Mihai Măniuţiu îşi lansează un roman, în cea de-a patra zi de Festival

  Regizorul Mihai Măniuţiu se va afla de la ora 19.00 la Librăria Humanitas, Cişmigiu pentru a-şi lansa volumul „Aventurile hingherului în Balkanya” recent apărut la Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi, alături de autor, criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul de teatru Marina Constantinescu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

 • VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO "Europa noastră" se arată la Întâlnirile Internaţionale de la Cluj, în perioada 6-11 octombrie

  Teatrul Naţional Cluj-Napoca, condus de regizorul Mihai Măniuţiu, organizează cea de-a V-a ediţie a festivalului anual Întâlnirile Internaţionale de la Cluj, al cărui scop este promovarea dialogului internaţional prin teatru, iniţierea şi realizarea de colaborări culturale în spaţiul naţional şi internaţional. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 6-11 octombrie.

 • Un spectacol de tip matrioşkă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol de tip matrioşkă

  La un moment dat, pe la mijlocul spectacolului cu piesa „Recviem pentru un spion“ de George Tabori, montată de Mihai Măniuţiu la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, interpreta lui Maggie, Györgyjakab Enikö, iese din rol.

 • Un spectacol-stare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spectacol-stare

  E, până la un punct, un fapt bizar că Mihai Măniuţiu, unul dintre vârfurile regiei româneşti de azi, artist a cărui personalitate creatoare e dublată de aceea de eseist şi de scriitor de ficţiune, a scris o singură piesă de teatru.

 • FOTO Cluj Capitala Europeană a Inculturii –sediul Teatrului şi al Operei, o ruşine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cluj Capitala Europeană a Inculturii –sediul Teatrului şi al Operei, o ruşine

  Clujul este Capitala Europeană a Tineretului 2015 şi intenţionează să devină Capitala Europeană a Culturii în 2021. Aceasta în condiţiile în care sediul a două dintre cele mai importante instituţii culturale din oraş, Teatrul Naţional şi Opera Română, arată deplorabil. Administratorul clădirii ridică din umeri, aşteptând, cu mâna întinsă, bani de la Ministerul Culturii.

 • CRONICĂ DE TEATRU Cum să 
devii 
dictator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ DE TEATRU Cum să devii dictator

  PREMIERĂ La Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, regizorul Mihai Măniuţiu a pus în scenă „Lecţia“ lui Eugène Ionesco, într-o variantă inedită, despre dictatură şi demonii ei, cu actorul Constantin Chiriac în rolul principal.

 • Un fals cabaret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fals cabaret

  Sunt deja mai bine de doi ani de când regizorul Mihai Măniuţiu a devenit adeptul şi promotorul unei formule de spectacol pe care el însuşi a numit-o, cu aplecarea-i spre teoretizare deja binecunoscută, „divertisment metafizic.”  Nu ştiu însă dacă spectacolul cu piesa Fun de James Bosley de la Teatrul „Aureliu Manea” din Turda se încadrează riguros exact în respectiva formulă sau, mai degrabă, în vecinătatea ei.

 • Lecţia- o dramă comică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia- o dramă comică

  Mihai Măniuţiu a montat pentru întâia oară „Lecţia” lui Eugène Ionesco la Teatrul Naţional din Cluj, către sfârşitul anului 1991. A fost un spectacol bun, cu interpreţi valoroşi (Anton Tauf, Anda Chirpelean şi Viorica Mischilea) şi o scenografie asemenea (Mihai Ciupe).

 • Un cabaret metafizic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un cabaret metafizic

  Puţini sunt cei ce îşi mai amintesc, foarte puţini sunt cei ce, de fapt, ştiu că începuturile literare ale regizorului Mihai Măniuţiu sunt legate de dramaturgie.

 • Vieţi de hârtie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vieţi de hârtie

  Poate că mi-ar fi mai simplu ca în această cronică despre savurosul şi atât de specialul Don Quijote după Cervantes, spectacol al Companiei „Liviu Rebreanu” de la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, să spun mai întâi ce nu e montarea în cauză decât ceea ce e.

Modifică Setările