Stiri despre martea neagra

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PNL şi USR au depus o moţiune simplă pe tema justiţiei: „Asistăm la o continuare a serialului «Marţea neagr㻓
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL şi USR au depus o moţiune simplă pe tema justiţiei: „Asistăm la o continuare a serialului «Marţea neagr㻓

  Deputaţii liberali şi din USR au depus, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei prin care spun că vor să tragă un semnal de alarmă asupra „asaltului pornit împotriva independenţei justiţiei“ şi îi cer lui Tudorel Toader să nu promoveze în forma actuală proiectele de lege anunţate în urmă cu două săptămâni, dar şi să se delimiteze de „acţiunea toxică“ a adevăraţilor autori morali ai modificărilor, liderii PSD-ALDE.

 • Apelul unui pastor pentru Ministrul Apărării: „Un creştin evanghelic nu poate gira
prin prezenţa lui un guvern antinaţional”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apelul unui pastor pentru Ministrul Apărării: „Un creştin evanghelic nu poate gira prin prezenţa lui un guvern antinaţional”

  Pastorul timişorean Samuel Tuţac, preşedinte al Comunităţii Baptiste Timişoara, a lansat un apel public prin care îi cere ministrului Apărării, Beniamin Leş, creştin evanghelic, să îşi dea demisia din Guvernul Grindeanu. „Aveţi un nume frumos, Beniamin, care înseamnă ‹‹Fiul celei drepte››”, a scris Tuţac pe pagina sa de Facebook.

 • Cum am ajuns prizonieră a celui mai hulit Palat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum am ajuns prizonieră a celui mai hulit Palat

  Nu ştiu cum a fost Revoluţia si nici Mineriadele părinţilor mei, dar vă împărtăşesc că mica mea Revoluţie, trăită ca jurnalist prins în interiorul Guvernului, în ultima noapte din ianuarie 2017, rămâne memorabilă.

 • Ambasada Germaniei în România: „Ne dorim răspunsuri clare cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi întărirea statului de drept“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada Germaniei în România: „Ne dorim răspunsuri clare cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi întărirea statului de drept“

  Ambasada Germaniei în România a oferit o reacţie la evenimentele politice de la Bucureşti, atenţionând că Berlinul urmăreşte cu „oarecare îngrijorare“ situaţia şi că aşteaptă „răspunsuri clare“ din partea Guvernului Grindeanu cu privire la „continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi „întărirea statului de drept“.

 • PSD începe să vorbească despre ce
a tăcut în campanie: Justiţia. Ce diferenţe sunt între programul electoral şi cel de guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD începe să vorbească despre ce a tăcut în campanie: Justiţia. Ce diferenţe sunt între programul electoral şi cel de guvernare

  PSD nu a avut prevăzut în programul de guvernare o lege a răspunderii materiale a magistraţilor, ci una a responsabilizării procurorilor şi judecătorilor. Ajuns la guvernare, PSD nu numai că vrea ca magistraţii să fie traşi la răspundere material, dar începe să vorbească şi despre o lege a amnistiei şi graţierii sau despre modificări majore la legislaţia penală.

 • Ce lasă în urmă Parlamentul ruşinii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce lasă în urmă Parlamentul ruşinii

  Deputaţii şi senatorii din legislatura 2012-2016 au fost actorii mai multor momente controversate, aşa cum s-a întâmplat în „Marţea neagră“ sau când au încercat să treacă 20 de proiecte de modificare a Codului Penal pentru a-i favoriza pe cei care aveau probleme cu Justiţia. Mai mult, peste o treime dintre ei şi-au schimbat partidul, iar din iniţiativele susţinute în Parlament, doar 14% au devenit legi.

 • Ce pot face doi penali în fruntea Parlamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pot face doi penali în fruntea Parlamentului

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă, şi viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta, trimis în judecată pentru corupţie,  au un singur obiectiv politic: mutilarea legislaţiei penale.

 • Ponta
şi Tăriceanu se aliază împotriva Codului Penal. Ce obiectiv au aceştia pe termen scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta şi Tăriceanu se aliază împotriva Codului Penal. Ce obiectiv au aceştia pe termen scurt

  Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu vor să trântească în Parlament ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Cioloş a corectat articolele din Codul Penal şi de Procedură Penală declarate neconstituţionale sau care trebuiau puse în acord cu directive europene. Miza celor doi e însă alta: prin adoptarea ordonanţei de urgenţă, proiectele de tip „marţea neagră“ rămân fără justificare.

 • Raluca Prună: Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ceea ce am câştigat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raluca Prună: Asistăm acum la o ofensivă care aduce aminte de o restauraţie. Îmi voi folosi vocea pentru a nu pierde ceea ce am câştigat

  Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, atrage atenţia, într-o declaraţie făcută joi la un evenimet găzduit de ambasada Marii Britanii, că pe scena politică au loc mişcări care duc cu gândul la o restauraţie, ceea ce ar periclita câştigurile realizate în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei din ultimii ani.

 • Zgonea: La PSD s-a cerut un preşedinte al Camerei care să îi apere de puşcărie. Sunt preocupaţi de o nouă „marţea neagră”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgonea: La PSD s-a cerut un preşedinte al Camerei care să îi apere de puşcărie. Sunt preocupaţi de o nouă „marţea neagră”

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că unii colegi „sunt preocupaţi de repetarea marţei negre” şi a susţinut că în şedinţa grupului PSD de marţi au fost deputaţi care au cerut un preşedinte al Camerei care să ”îi apere de puşcărie”, dar şi modificări la Statutul parlamentarului, pentru a nu mai fi funcţionari publici.

 • Finul lui Ponta pregăteşte o nouă lovitură legislaţiei
penale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Finul lui Ponta pregăteşte o nouă lovitură legislaţiei penale

  Deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, vrea ca procurorii să nu mai poată face recurs în cazul în care inculpaţii sunt achitaţi de prima instanţă a Înaltei Curţi. Propunerea legislativă va fi dezbătută exact în săptămâna în care alte 20 de proiecte de modificare a Codului Penal vor primi avize în Comisia Juridică

 • PSD pregăteşte din
nou „marţea neagră“. Ponta vrea să opereze Codul Penal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD pregăteşte din nou „marţea neagră“. Ponta vrea să opereze Codul Penal

  Actuala majoritate parlamentară, strânsă în jurul PSD, intenţionează să modifice Codul Penal, în sensul în care vrea să-i constrângă pe judecători să decidă mult mai greu măsura arestului preventiv. Altfel spus, „marţea neagră“ se întoarce în Parlament, într-o versiune puţin mai moale

 • Deputatul PSD Florin Iordache, audiat la DNA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputatul PSD Florin Iordache, audiat la DNA

  Parlamentarul PSD de Olt, Florin Iordache, s-a prezentat joi dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare.

 • Cine a votat pro şi cine a votat contra respingerii definitive a legii amnistiei şi a graţierii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a votat pro şi cine a votat contra respingerii definitive a legii amnistiei şi a graţierii

  Opoziţia formată din PNL şi PDL au votat în masă pentru introducerea pe ordinea de zi a legii amnistiei şi a graţierii, cu scopul de a fi respinsă definitiv în Parlament, însă nu au avut nicio şansă în faţa majorităţii parlamentare formată din PSD - UNPR - PC - UDMR, care au respins din start dezbaterea controversatului proiect de lege din „marţea neagră“.

 • Hrebenciuc şi Ponta - trecut, prezent şi perspective
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hrebenciuc şi Ponta - trecut, prezent şi perspective

  „Mie mi se pare mult mai grav violul sau omorul decât o faptă de corupţie”, zicea deunăzi premierul Victor Ponta. „Un anume grad de corupţie este benefic într-o ţară”, spunea acum vreo 20 de ani Viorel Hrebenciuc. Interesant arc peste timp, nu?

 • Înlocuitorul lui Hrebenciuc în conducerea Camerei Deputaţilor, promotorul Legii amnistiei din „marţea neagră“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înlocuitorul lui Hrebenciuc în conducerea Camerei Deputaţilor, promotorul Legii amnistiei din „marţea neagră“

  Deputaţii au luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament şi de vacantarea postului de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ocupat de social-democrat. PSD l-a înlocuit pe Hrebenciuc cu un alt parlamentar cu probleme, însă, chiar cel care, în „marţea neagră“, a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de plen şi a introdus modificările la Codul Penal, dar şi proiectul privind amnistia şi graţierea.

 • Ponta, despre „marţea neagră” din 2013: O foarte bună operaţiune de propagandă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta, despre „marţea neagră” din 2013: O foarte bună operaţiune de propagandă

  Legea amnistiei şi a graţierilor, dar şi superimunităţile pe care şi le-au construit parlamentarii, ambele trecute prin comisia juridică în ziua de 10 decembrie 2013, sunt numite astăzi de premierul Victor Ponta ca fiind „propagandă“. Cele două proiecte de legi au fost iniţiate de reprezentanţii fostului USL.

 • Anticipez un nou atac la adresa Curţii Constituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anticipez un nou atac la adresa Curţii Constituţionale

  Scriu asta aici ca să rămână scris şi în speranţa că realitatea mă va infirma: se pregăteşte un nou atac la adresa Curţii Constituţionale. Vârful de lance al atacului este un recidivist în astfel de operaţiuni, dar care acum este şi membru al Guvernului: Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

 • Nicolicea readuce în discuţie Legea amnistiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nicolicea readuce în discuţie Legea amnistiei

  Deputatul Eugen Nicolicea a declarat, marţi, că unul dintre obiectivele sale de viitor ministru pentru relaţia cu Parlamentul îl reprezintă legea amnistiei şi graţierii, în cazul căreia s-ar impune o dezbatere publică.

 • Amnistia:
obiectiv prioritar al programului secret de guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amnistia: obiectiv prioritar al programului secret de guvernare

  Devine pe zi ce trece tot mai evident că proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, care a fost la un pas de a fi votat în „marţea neagră”, nu a fost un episod trecător, o zgoandă de-a lui Zgonea, o pierdere temporară a raţiunii din partea deputaţilor, datorată condiţiilor grele de muncă (noaptea, pe furiş). Ci e un obiectiv prioritar din programul secret de guvernare. Iar Crin Antonescu, cu sadism şi răbdare, a început desecretizarea.

 • Rezervaţia cu iresponsabili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezervaţia cu iresponsabili

  Cum scapă ţara asta de un Parlament iresponsabil? Iată o întrebare care se ridică tot mai frecvent, dar căreia nimeni până acum nu i-a dat şi un răspuns. Căci cam aici am ajuns, iar calea pe care a pornit actuala majoritate parlamentară nu ne îndreptăţeşte deloc să abandonăm căutarea unui răspuns.

 • U-na-ni-mi-ta-te. Pe când şi de-mi-si-e?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  U-na-ni-mi-ta-te. Pe când şi de-mi-si-e?

  E un cuvânt care începe să se asocieze tot mai des cu deciziile Curţii Constituţionale: unanimitatea. A păţit-o Liviu Dragnea, cu al său stupid proiect de lege privind descentralizarea, a păţit-o majoritatea parlamentară a USL cu modificările la Codul Penal. Un alt cuvânt, deja necesar în aceste condiţii, nu-şi face deloc simţită prezenţa: demisia.

 • Marţea neagră care a speriat Vestul
civilizat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marţea neagră care a speriat Vestul civilizat

  Victoria Nuland, asistent al Secretarului de Stat american (post echivalent cu ministru adjunct), vine la Bucureşti pentru a discuta despre statul de drept şi supremaţia legii. Este considerată numărul doi în Departamentul de Stat american, responsabilă cu zona euro-asiatica, foarte bună specialistă şi cunoscătoare a problematicii regiunilor pe care le are în responsabilitate.

Modifică Setările