maioneza - ultimele știri
Maioneza este un sos cremos și delicios adesea folosită pentru a însoți diferite garnituri, salate sau sandvișuri. Pentru a-și păstra însă savoarea și a-i extinde perioada de valabilitate, modul de depozitare este esențial.
Maioneza pregătită în casă este, potrivit multor gospodine, mult mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea din comerț. Motivul pentru care uneori aleg să nu-și mai bată capul cu ea este însă acela că, dacă nu sunt atente, preparatul se taie.
Pancreasul este organul care procesează cea mai mare parte a grăsimilor pe care le consumați. Deci, cu cât mâncați mai mult, cu atât munca pancreasului este îngreunată.
Nu mai este un secret că maioneza ridică probleme multor gospodine. Renumitul bucătar, Jamie Oliver, spune că reușita sosului stă în modul de preparare, dar și în tipul de ulei folosit.
Maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet, a primit medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii INVENTICA 2022 de la Iaşi.
Secretul maionezei perfecte stă în modul de preparare, dar şi în folosirea a două tipuri de ulei (sau chiar mai multe), spune renumitul bucătar Jamie Oliver.Sosul delicios, nelipsit din salata de boeuf, pune de multe ori probleme gospodinelor care îl...
Lipsa creativităţii este singurul duşman al artei culinare. În rest, aromele pot fi combinate în cele mai bizare moduri pentru a oferi plăcere papilelor gustative....
Un lot de sos de maioneză este retras din magazine din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-unul dintre ingrediene, transmite Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Salata de sfeclă este o reţetă extrem de simplă, dar foarte gustoasă şi hrănitoare, care necesită doar cinci ingrediente, pe care de regulă le avem în casă sau le putem procura foarte uşor....
Salata de conopidă este unul dintre cele gustoase preparate româneşti. Pentru a obţine un gust savuros e nevoie de atenţie la fierberea conopidei, ca să nu îşi piardă calităţile nutritive, şi la ordinea în care adăugăm celelalte ingrediente....
Secretul gustului delicios al mâncării stă în timpul de preparare termică a păstăilor, dar şi în ingredientele cu care se amestecă şi de la care preiau aromele....
Nimic nu este mai greu în timpul dietelor decât găsirea unor opţiuni pentru produsele ce ne sunt interzise. Plecând de la acest aspect, specialiştii în nutriţie au găsit câteva alternative care să facă mai uşoară sarcina celor care vor să scape de ki...
Maioneza tăiată este o problemă pentru oricine găteşte. Chiar şi cel mai experimentat bucătar a avut parte, cel puţin o dată în viaţă, de o maioneză care nu vrea să se lege nicicum. Deşi totul pare pierdut, există soluţii....
Un scandal legat de o campanie publicitară pentru maioneză, în care apar angajatele serviciilor de presa ale unor instituţii de stat, s-a declanşat în Georgia. Produsul la care acestea au făcut reclamă s-a adeverit a fi rusesc şi nu din Ucraina, aşa ...
Durerile abdominale puternice, greaţa, vărsăturile pot fi semne comune atât în colica biliară, cât şi în pancreatită. Cum deosebim o afecţiune de alta....
Un restaurant de tip fast-food a fost amendat cu 15.000 de lei de Direcţia Sanitar-Veterinară şi de Direcţia de Sănătate Publică după ce peste 130 de oameni au fost internaţi cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară cauzată de bacteria Salmonella, ...
Sosurile pot transforma o mâncare anostă într-un adevărat deliciu. Maestrul gastronom Nicolae Curelea ne prezintă cinci dintre cele mai cunoscute sosuri din bucătăria românilor.
Maioneza este un sos gros, preparat din gălbenuş de ou crud frecat cu ulei şi condimentat cu lămâie, muştar etc. Se consumă rece, ca sos, sau poate fi folosită în diferite reţete culinare....
Un prânz sănătos înseamnă alegerea alimentelor potrivite. Pentru a-ţi asigura necesarul de energie întreraga zi, specialiştii recomandă evitarea câtorva produse....
Cum să nu facem salată de vinete acum, cu vinete dulci coapte la soare? În luna august sunt cele mai bune vinete pentru zacuscă sau salată, sunt dulci, moi, pufoase, fără multe seminţe. Acum e momentul să ne bucurăm din plin, să gătim vinetele în zec...
Cartoful este foarte bogat în fier, fosfor şi calciu, are efect diuretic , putând fi considerat un calmant digestiv. Este bine sa îl incluzi în meniul tău din când în când, mai ales încercând o reţetă extrem de gustoasă de salată.
Cei mici adoră acest preparat şi de multe ori te vezi nevoită să te opreşti la restaurante pentru a le satisface această poftă. Dar el se poate prepara şi acasă! Uite cum se face cel mai bun hamburger....
Pregătirea maionezei în casă este, de cele mai multe ori o provocare, pentru gospodine, care preferă s-o cumpere gata făcută din market, pentru a nu da greş în timpul preparării. Ingredient nelipsit din salata de boeuf, sosuri sau fructe de mare, mai...
Maioneza dă un plus de gust fiecărui preparat, mai ales dacă este vorba de această salată de şuncă şi ciuperci. Încearc-o şi tu!
Maioneza de avocado este doar una dintre variantele posibile pentru înlocuirea clasicei maioneze cu ouă. Aceasta poate fi folosită în diverse forme.
De la aperitiv nu pot lipsi ouăle umplute cu maioneză. Însă, ce ai spune dacă ai adăuga în această umplutură câteva ingrediente pentru un gust special? Şi iată că, aşa am obţinut cea mai simplă reţetă de ouă umplute....
După mai multe dăţi în care am mâncat peşte prăjit în aluat şi sos tartar cu cartofi prăjiţi (celebrii Fish & Chips) prin diverse restaurante, am hotărât să prepar singură această reţetă, chiar la mine în bucătărie....
Dacă îţi plac ouăle, sub orice formă şi maioneza, poţi face şi altă reţetă în afară de ouă umplute. Deşi ştim că prima dată la asta te gândeşti, noi te poftim să prepari cea mai gustoasă reţetă de salată de ouă. E foarte bună! Am testa-o!
Astăzi, de Ziua Independenţei SUA, vă propunem două reţete apetisante de burgeri de casă, inclusiv celebrul „Insanity Burger” recomandat de bucătarul Jamie Oliver, o nebunie culinară de arome şi texturi.
Nu există sărbători de iarnă şi, deci, sfârşit de an fără tradiţionala salată de boeuf. Este mai migăloasă şi cere timp mai îndelungat de preparare, dar rezultatul este atât de delicios, astfel încât nimic nu ne împiedică să petrecem acest timp în bu...
Pregătirea maionezei în casă este, de cele mai multe ori, o provocare pentru gospodine. Ingredient nelipsit din salata de boeuf, sosuri sau fructe de mare, maioneza se face rapid, dacă ţii cont de câteva sfaturi....
De ce maioneza este periculoasă? Nutriţioniştii enumeră numeroase motive: maioneza este un produs greu de digerat, hipercaloric şi plin de grăsimi. Iar dacă maioneza este din comerţ, lista este şi mai lungă: conţine conservanţi, coloranţi, emulgatori...
Pentru o cină uşoară, dar gustoasă vă propunem această reţetă de salată cu pastramă şi maioneză de usturoi. Sosul este foarte important pentru această salată pentru că vei obţine un plus de savore şi gust nebănuit.
Poate intra în categoria trucurilor de înfrumuseţare folosite de bunica, dar pe cât de ciudat ar suna, pe atât de eficient este acest ingredient. Îţi spunem cum poţi integra maioneza în ritualurile tale de îngrijire....
Mi s-a tăiat maioneza. Cum o dreg? Dar de ce mie nu-mi iese niciodată? Să pun muştar? Lămâie? Pune capăt acestor întrebări şi urmăreşte sfaturile lui Jamie Oliver care te învaţă să prepari cea mai bună maioneză.
Întrebaţi care este masa lor preferată, mulţi oameni vor spune: „un sandvici bun“. Există însă unele ingrediente care îl pot face cu adevărat bun şi unele care îl pot transforma într-o „bombă“ de calorii şi substanţe nesănătoase.
O familie întreagă din satul mehedinţean Nicolae Bălcescu a ajuns sâmbătă seară la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin cu toxiinfecţie alimentară, după ce a consumat ouă umplute cu maioneză.
Potrivit şefei Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică, alimentele cu conţinut ridicat de grăsimi animale şi de maioneză gătită prea din timp pentru noaptea dintre ani, prezintă un risc ridicat de declanşare a toxiifecţiilor alim...