Stiri despre macbeth

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Opera Română din
Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Română din Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi

  2019-2020 este un sezon important pentru prima scenă lirică transilvană. Sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţarea pe 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României, deţinând astfel primatul fondării între teatrele de operă româneşti. Era firesc ca managementul condus de dr. Florin Estefan să gândească stagiunea prin prisma unui program aniversar special.

 • Emma Dante a prezentat
la Macerata 

un excepţional „Macbeth“ verdian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emma Dante a prezentat la Macerata un excepţional „Macbeth“ verdian

  Este o mizanscenă mai veche, de fapt o coproducţie între Associazione Arena Sferisterio di Macerata, Teatro Massimo di Palermo şi Teatro Regio di Torino, pe care regizoarea, actriţa şi scriitoarea Emma Dante a conceput-o acum circa doi ani pentru localitatea sa natală, Palermo şi renumitul său teatru.

 • Scriitorul norvegian Jo Nesbø la Bucureşti: lansare „Macbeth“, în cadrul proiectului Hogarth Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul norvegian Jo Nesbø la Bucureşti: lansare „Macbeth“, în cadrul proiectului Hogarth Shakespeare

  Miercuri, 8 mai, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la întâlnirea cu scriitorul Jo Nesbø, „regele noir-ului scandinav“, prilejuită de apariţia romanului Macbeth, în traducerea Ivonei Berceanu,  al şaselea volum al Proiectului Hogarth Shakespeare, interpretarea în cheie modernă a piesei cu acelaşi nume de William Shakespeare.

 • Macbeth, ca un oratoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macbeth, ca un oratoriu

  De unde oare teama resimţită de creatorii de spectacole dar şi de critici de fiecare dată când vine vorba despre montarea/comentarea unui nou spectacol cu celebra piesă shakespeariană Macbeth?

 • O ţară resentimentară. Cum ne salvăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O ţară resentimentară. Cum ne salvăm

  Uneori, pentru momentele de melancolie, când ceaţa schimbărilor ne întunecă mintea, iar ziua se umple ochi, ca un vas cu mercur, de atâtea influenţe străine - ba dinspre filozofi, ba dinspre eticieni, ba dinspre intelectualii liberali, cei cu voinţa de fier, gând sălbatic, sau decăzuţi în înserieri încârligate,

 • Macbeth şi post-adevărul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macbeth şi post-adevărul

  Regizorul ceh Michal Dočekal, autorul recentei montări cu piesa Macbeth de Shakespeare la Teatrul Bulandra, invocă într-un comentariu al viziunii sale contextul confuziei în care trăieşte omul contemporan după ce a crezut că internetul şi globalizarea îl vor face mai informat.

 • Cronicile
Festivalului Shakespeare –  Anatomia
crimei şi a trădării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile Festivalului Shakespeare –  Anatomia crimei şi a trădării

  S-a scris mult şi cu substanţă despre rolul tăcerilor în teatru. Indiferent că ele vin dinspre scenă sau dinspre spectatori. „Tăceri active”, cum inspirat le numea încă din 1937 Camil Petrescu sau „semne zero”, cum le-a spus ceva mai târziu semiotica salvată azi de la uitarea definitivă de pragmatică

 • Roluri care ucid:
Iisus şi Macbeth se află pe primele
locuri VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roluri care ucid: Iisus şi Macbeth se află pe primele locuri VIDEO

  Recentul incident al unui actor italian care s-a strangulat în timp ce interpreta o scenă de spânzurare readuce în atenţie cazurile de roluri pentru care unii interpreţi au plătit cu viaţa, cu nebunia sau, în cel mai bun caz, instabilitatea psihică ori trecerea carierei pe linie moartă. Rolurile lui Iisus sau cele din tragedia „Macbeth“ sunt pe primele locuri în acest top sinistru.

 • Shakespeare,
contemporanul nostru! Pe 28 ianuarie, la Cărtureşti VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shakespeare, contemporanul nostru! Pe 28 ianuarie, la Cărtureşti VIDEO

  Anul acesta, pe 23 aprilie, se împlinesc 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare (ca de altfel, în aceeaşi zi, şi a lui Miguel de Cervantes). Seria manifestărilor bucureştene începe pe 28 ianuarie, cu conferinţa „De ce Shakespeare azi?“, pe care regizorul Victor Ioan Frunză – autor a trei montări shakespeariene într-o singură stagiune – o va susţine în Ceainăria Cărtureşti.

 • Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântăreţi români la Opera de Stat din Viena

  Între 1992 şi 2010, perioada directoratului lui Ioan Holender, cel mai lung din istoria faimosului teatru liric de pe Ring, prezenţa românilor pe afişe a fost de o consistenţă ce a depăşit epocile anterioare. Anii au trecut.

 • Anna Netrebko, strălucitoare în concert la Roma…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anna Netrebko, strălucitoare în concert la Roma…

  … cu trei zile înainte de Crăciun, în marea Sală Santa Cecilia, 2800 de locuri, din complexul Auditorium Parco della Musica al Cetăţii Eterne. Un concert înscris în stagiunea simfonică a renumitei Accademia Nazionale di Santa Cecilia, desfăşurat sub bagheta directorului muzical Sir Antonio Pappano.

 • Un Macbeth în kimono
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Macbeth în kimono

  Urmărind, în zilele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, spectacolul cu celebrul Macbeth shakespearian, produs Setayaga Public Theatre din Tokio, în regia lui Mansai Nomura, gândul m-a dus, în chip involuntar la un alt Macbeth, văzut în urmă cu aproape trei ani, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

 • Ethan Hawke revine pe Broadway, în producţia „Macbeth“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ethan Hawke revine pe Broadway, în producţia „Macbeth“

  Actorul american Ethan Hawke revine pe scena din Broadway, într-o producţie după piesa de teatru „Macbeth“, de Willian Shakespeare, avanpremiera fiind stabilită pentru 24 octombrie, la Lincoln Center, informează reuters.com.

 • Un Macbeth tern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Macbeth tern

  Studiul de la Teatrul Naţional, montat de Radu Penciulescu, nu trezeşte emoţia pe care o aşteptam de la reîntâlnirea cu doi mari actori: Ion Caramitru şi Valeria Seciu. Dacă Ion Caramitru, în rolul regelui, joacă doar corect, Valeria Seciu, o Lady Macbeth încărunţită, interpretează cu demnitate şi profunzime rolul reginei copleşite de vină.

 • Vlad Rus, un Macbeth premiat la festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Rus, un Macbeth premiat la festival

  Vlad Rus este un tânăr de 18 ani care şi-a învăţat rolul în numai o săptămână. El a interpretat recent un personaj creat de Shakespeare, Macbeth, ar trupa de teatru din care face parte a câştigat marele premiu la un festival internaţional de profil.

 • Blestemul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blestemul "Macbeth"

  Superstiţiile artiştilor, legate de cea mai sumbră piesă a lui Shakespeare, s-au adeverit şi la Bucureşti. În timpul repetiţiilor, un mort şi trei accidentaţi. Pe scena Operei Naţionale

Modifică Setările