Stiri despre ionut dumitru

  123 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce spun analiştii despre planul de relansare economică: O listă de dorinţe, dar lipseşte progresul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spun analiştii despre planul de relansare economică: O listă de dorinţe, dar lipseşte progresul

  Planul de relansare economică de 100 de miliarde de euro anunţat miercuri de Guvernul Orban este privit cu scepticism de către analişti. Lipsesc măsurile imediate, sursele de finanţare sunt incerte, proiectele sunt aceleaşi de zeci de ani şi este cel puţin îndoielnic că statul va avea capacitatea administrativă de a implementa programe aşa de ambiţioase.

 • De ce se depreciază moneda naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se depreciază moneda naţională

  Leul are o tendinţă de depreciere faţă de euro pe fondul deteriorării factorilor fundamentali care ţin de deficitul de balanţă comercială, a declarat, joi, pentru Agerpres, economistul şef al Raiffeisen Bank, Ionuţ Dumitru.

 • Economistul Ionuţ Dumitru: Industria românească a intrat în recesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economistul Ionuţ Dumitru: Industria românească a intrat în recesiune

  Industria a scăzut dramatic, două trimestre consecutive, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, industria românească se află în recesiune, a spus miercuri Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank şi fost preşedinte al Consiliului Fiscal.

 • FMI: Leul e mai „greu“ decât ar trebui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FMI: Leul e mai „greu“ decât ar trebui

  Leul „greu“ este mai greu decât ar trebui, susţin reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, care estimează că moneda naţională a României este supraevaluată cu circa 10%. Calculele arată că un curs real de schimb ar însemna ca un euro să valoreze 5,2 lei.

 • Guvernul a pus gând rău şi Consiliului Fiscal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a pus gând rău şi Consiliului Fiscal

  Coaliţia PSD-ALDE încearcă să pună mâna pe una din singurele instituţii care mai critică Guvernul: Consiliul Fiscal. După ce au propus ca bancherii să nu mai poată conduce această instituţie, acum ei vor să restrângă şi mai mult selecţia de specialişti care să poată obţine posturi de conducere în cadrul ei.

 • România ar putea ajunge „gunoi“ din cauza
măsurilor Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România ar putea ajunge „gunoi“ din cauza măsurilor Guvernului

  Agenţia de rating Standard&Poor’s ar putea da României o veste proastă, în două săptămâni, dacă Guvernul nu vine cu măsuri pentru a corecta o serie de dezechilibre. Iar dacă Executivul dă vina pe preşedinte că nu a promulgat bugetul, specialiştii spun că noile taxe introduse prin Ordonanţa 114 sunt sursa problemelor.

 • Daniel Zamfir pune tunurile pe Consiliul Fiscal.
Ce propune senatorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Zamfir pune tunurile pe Consiliul Fiscal. Ce propune senatorul

  Senatorul ALDE Daniel Zamfir vrea să modifice legea astfel încât funcţia de şef al Consiliului Fiscal să fie incompatibilă cu o funcţie de conducere într-o bancă. Propunerea vine în contextul în care Darius Vâlcov, consilierul premierului, a lansat recent un atac la Ionuţ Dumitru, actualul preşedinte al instituţiei, care este economist-şef al unei bănci.

 • Austeritate mascată prin creşterea salariului
minim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austeritate mascată prin creşterea salariului minim

  Guvernul le promite oficialilor europeni îngheţarea salariilor bugetarilor, pentru a ţine în frâu cheltuielile ţării, şi o drege în faţa românilor spunând că va creşte salariul minim.

 • Avertismentul FMI. Se înrăutăţesc prognozele pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertismentul FMI. Se înrăutăţesc prognozele pentru România

  Fondul Monetar Internaţional (FMI) va revizui prognoza de creştere economică a României către un avans de numai 4-4,5%, faţă de varianta mai optimistă de 5,1% din prezent, a declarat joi reprezentantul rezident al FMI pentru România, Alejandro Hajdenberg, potrivit profit.ro.

 • Avertismentul unui economist: Pensiile şi salariile sunt deja la un maxim istoric şi, mai devreme sau mai târziu, vor exista şi contra măsuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertismentul unui economist: Pensiile şi salariile sunt deja la un maxim istoric şi, mai devreme sau mai târziu, vor exista şi contra măsuri

  Chiar dacă românii vor câştiga mai mulţi bani, inflaţia sau dobânzile vor face ca nivelul de trai să fie mai prost, spune preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, care avertizează însă că pensiile şi salariile sunt deja la un maxim istoric şi, mai devreme sau mai târziu, vor exista şi contra măsuri.

 • Promisiuni de pensii dublate, greu de susţinut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promisiuni de pensii dublate, greu de susţinut

  Guvernul promite pensii dublate, prin noua lege a pensiilor, însă abia în anul 2021, PSD condiţionând astfel majorările de realegerea sa la alegerile parlamentare din 2020. Specialiştii avertizează însă că banii pentru o astfel de creştere nu au de unde să fie scoşi. Vă prezentăm principalele noutăţi aduse de propunerea legislativă.

 • Efectul de bumerang al creşterii pensiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul de bumerang al creşterii pensiilor

  Deficitul bugetar se va accentua, ca urmare a creşterii etapizate a pensiilor şi salariilor, consideră economiştii, atrăgând atenţia asupra efectelor negative pe care aceste majorări succesive la va avea şi asupra preţurilor.

 • Ionuţ Dumitru: Nu e de joacă. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionuţ Dumitru: Nu e de joacă. Guvernul trebuie să reducă cheltuielile

  Execuţia bugetară publicată joi de Ministerul Finanţelor stârneşte ample reacţii. Îngrijorat de nivelul uriaş la care a ajuns deficitul bugetar şi a efectelor pe care acesta le va avea asupra cetăţenilor, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, a spus că Guvernul trebuie neapărat să reducă cheltuielile.

 • PSD promite triplarea pensiilor din 2021. Economiştii spun că e imposibil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD promite triplarea pensiilor din 2021. Economiştii spun că e imposibil

  Pensia netă va ajunge la 4.256 lei în 2021, de la nivelul de 1.500 lei în 2016, a declaratliderul PSD, Liviu Dragnea, anunţând o accelerare accentuată a creşterii prognozate în Programul de Guvernare. Economiştii spun că oricât de seducătoare ar fi aceste promisiuni pentru pensionari, ele nu pot fi susţinute financiar.

 • De ce slăbeşte leul, iar Roborul creşte: „foamea“ băncilor şi politicile economice falimentare ale guvernanţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce slăbeşte leul, iar Roborul creşte: „foamea“ băncilor şi politicile economice falimentare ale guvernanţilor

  Deprecierea leului în raport cu euro şi creşterea succesivă a Robor din ultima perioadă este un efect al politicilor diferitelor bănci de pe pieţele interne şi externe, provocate în parte de lipsa de lichidităţi. Din cauza creşterii valorii euro pe piaţa de schimb valutar şi a Robor, cei care au credite, atât în lei, cât şi în valută, vor plăti mai mult.

 • Ionuţ Dumitru, despre dezastrul din economie: Veniturile sunt la minime istorice. Cheltuielile sociale sunt cele mai mari din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ionuţ Dumitru, despre dezastrul din economie: Veniturile sunt la minime istorice. Cheltuielile sociale sunt cele mai mari din UE

  Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank şi preşedintele Consiliului Fiscal, consideră că situaţia finanţelor publice e în prezent cel mai mare risc pentru economie, în contextul în care veniturile din taxe şi impozite sunt la minime istorice, de 25.6%, iar cheltuielile sociale reprezintă 80% din veniturile fiscale, cel mai mare nivel din Uniunea Europeană.

 • Programul „Investeşte în tine” implică riscuri
mari pentru stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul „Investeşte în tine” implică riscuri mari pentru stat

  Guvernul vrea să dea împrumuturi cu dobândă zero românilor şomeri şi circa 8 milioane de persoane se califică. Părerile economiştilor sunt împărţite: unii consideră că este o idee bună că statul investeşte în forţa de muncă, dar forma în care este prezentată măsura este deocamdată prea frumoasă ca să fie adevărată. Alţii spun că programul nu este decât o altă strategie pentru câştigarea de electorat, dar şi că statul îşi asumă riscuri mari.

 • Impozitarea progresivă a veniturilor, din nou în
discuţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Impozitarea progresivă a veniturilor, din nou în discuţie

  Impozitarea veniturilor globale în mod progresiv nu poate fi omisă atunci când se discută despre finanţele unei ţări, a declarat marţi Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, precizând că nu vorbeşte în calitate de oficial al Băncii Naţionale a României, ci de profesor de economie, scrie Agerpres.

 • Creşterea PIB, bazată aproape în totalitate pe consum. Ce spun analiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creşterea PIB, bazată aproape în totalitate pe consum. Ce spun analiştii

  Dacă România ar avea o economie de tip închis, adică populaţia ar folosi doar ce se produce în ţară, creşterea economică bazată pe consum n-ar fi o problemă, condieră analiştii, precizând însă că lucrurile nu stau aşa: având în vedere că mai mult importăm decât exportăm, leul se depreciază şi creşte inflaţia.

 • De ce scade leul faţă de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce scade leul faţă de euro

  Pentru două zile la rând, leul s-a depreciat în faţa monedei europene, cursul valutar ajungând marţi la nivelul de 4,5985 lei pentru un euro. Un nivel mai ridicat decât acesta a fost înregistrat în data de 21 iunie, când euro a atins pragul de 4,5987 lei. Principalul motiv pentru acest declin este dat, potrivit preşedintelui Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru, de declaraţiile în contradictoriu din ultima perioadă ale guvernanţilor.

Modifică Setările