Stiri despre intelectuali

  98 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Societatea, văzută prin „ochiul îmbătrânit” şi prin „lentila plimbătorului de serviete”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Societatea, văzută prin „ochiul îmbătrânit” şi prin „lentila plimbătorului de serviete”

  Ieri îmi spunea cineva că „unii intelectuali nu au mintea statornicită în inimă”. Cred că de asta prefer căscatul de gură al unui om cu inima simplă într-o minte neşlefuită şi curată, decât lupa de savant care amendează ca năzbâtii sociologice crasele incoerenţe publice. Prefer ochiul îmbătrânit al femeii care nu ştie să numească ceea ce vede, dar îl catadicseşte între bine şi rău, decât lentila de plimbător de serviete cu nuanţe morale de gri.

 • Despărţirea de Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despărţirea de Băsescu

  A trecut aproape neobservată blocarea de către Senat a unei legi care obliga posturile de radio să aloce 120 de minute săptămînal unor emisiuni culturale sau educative.

 • Mereu intelectualii...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mereu intelectualii...

  Din cînd în cînd, prin ziare, în studiouri de televiziune şi pe forum-uri se aud bombăneli mai mult sau mai puţin contondente despre ”intelectuali”. Sunt ”elitişti”, nu se ”implică”, se vînd pe bani, funcţii şi privilegii. Pe scurt, sunt vinovaţi de mai toate necazurile ţării. Nu e tocmai limpede ce înţeleg autorii acestui tip de discurs prin cuvîntul „intelectuali”.

 • Intelectualii îi critică pe politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intelectualii îi critică pe politicieni

  Intelectualii s-au reunit miercuri pentru a discuta despre indiferenţa arătată de clasa politică actuală faţă de aceştia şi despre cum se cheltuiesc banii publici la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV).

 • Ubi
bene, ibi patria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ubi bene, ibi patria?

  Faimosul citat latin care anunţă că „Acolo unde mă simt bine, acolo îmi este patria" este citat de Cicero în cartea a Va din Tusculanae Disputationes ca aparţinând poetului Marcus Pacuvius.

 • Vrancea are 6.637 de analfabeţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vrancea are 6.637 de analfabeţi

  O treime din populaţia stabilă cu vârsta peste 10 ani a terminat opt clase şi abia 8% din vrânceni au studii superioare.

 • Mitul „epocii de aur” interbelice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mitul „epocii de aur” interbelice

  Românii sunt un popor nostalgic. Privesc prea puţin spre viitor şi prea mult spre trecut, dar nu pentru a se cunoaşte pe sine, ci într-un mod alterat, visând la o perioadă ce pare ideală.

 • Carte sau calul cu mânere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carte sau calul cu mânere?

  “Am spus mereu că intelectualii se aseamănă cu mafia. Se asasinează mereu doar între ei ” (Woody Allen, dialog din filmul Stardust Memories, 1980). Aşa e

 • De ce este atacat Crin Antonescu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este atacat Crin Antonescu?

  Pot să înteleg de ce, în 2004, foarte mulţi intelectuali l-au preferat pe Băsescu lui Năstase. Ceea ce nu înţeleg nici acum este de ce, în 2005, când devenise foarte clar că noua misiune a lui Băsescu era aceea de a distruge PNL, de a se afirma pe seama acestui partid, a partidului care salvase PD de la un eşec garantat şi-l adusese la putere, unii l-au preferat pe Băsescu lui Tăriceanu.

 • Moştenirea lui Ivan Ivanovici Bodiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenirea lui Ivan Ivanovici Bodiul

  Ivan Ivanovici Bodiul a fost o personalitate a cărei activitate a lăsat urme adânci în Republica Moldova. Fie că ne place sau nu, Chişinăul de astăzi arată cum arată în mare parte pentru că aşa a vrut Ivan Ivanovici.

 • Despre implementarea poeziei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre implementarea poeziei

  Am ajuns să-l urăsc pe Mircea V. Ciobanu. Cine nu ştie - şi este firesc să nu ştii într-o societate căreia îi este cu precădere în cot de adevăraţii intelectuali - domnia sa, cu trese de nobleţe la rever, a ales, nejustificat, cum mi se pare, să fie cunoscut sau mai puţin cunoscut ca proletar al intelectualităţii, unica specie „socialistă“ care-mi este simpatică în societatea de acum a Republicii Moldova.

 • Scrisoarea deschisă adresată de intelectualii anti-Băsescu liderilor europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoarea deschisă adresată de intelectualii anti-Băsescu liderilor europeni

  Un grup de intelectuali români au adresat liderilor de la Bruxelles o scrisoare deschisă prin care protestează faţă de reacţiile dure venite din partea politicienilor străini privind situaţia politică din România. Totodată, aceştia au întocmit o listă a situaţiilor în care Traian Băsescu ar fi ignorat principiile statului de drept.

 • Prefectul Călăraşiului, George Iacob, prezent la deschiderea simpozionului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prefectul Călăraşiului, George Iacob, prezent la deschiderea simpozionului"Orizonturi didactice"

  Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob a fost alături de elita intelectualilor, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia zilei manifestărilor cultural ştiinţifice. „Simpozionul „Orizonturi didactice” aflat la cea de-a XI-a ediţie dovedeşte perpetuarea unei tradiţii a judeţului Călăraşi prin dorinţa de a face cunoscută experienţa didactică, bunele practici, metodele şi tehnicile noi de învăţământ.

 • Silviu Prigoană se distanțează de PDL. Supărare sau strategie politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silviu Prigoană se distanțează de PDL. Supărare sau strategie politică?

  În ultima săptămână, Silviu Prigoană a făcut mai multe declarații conform cărora nu va mai candida la primăria Capitalei din partea PDL, pentru că"greii partidului" , spune el, duc o campanie elitistă împotriva lui. Cu ultimele declarații de la B1 Tv, conform cărora ar putea candida din partea Partidului Poporului, Prigoană ridică un semn de întrebare privind motivele distanțării sale. Este oare supărat sau istoria din 2008 a

 • Crema intelectualilor brăileni, la muzeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crema intelectualilor brăileni, la muzeu

  Întemeiat prin Înalt Decret Regal semnat de M.S. Regele Carol I al României, la 23 August 1881 (la Sinaia), Muzeul Brăilei se pregăteşte să serbeze, aşa cum se cuvine, cei 130 de ani de existenţă.

 • La judecata gâdelui şi a ciutacului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La judecata gâdelui şi a ciutacului

  A devenit o modă să-i înjuri pe intelectualii emblematici care fac imprudenţa să  gândească altfel decât tine. Aceştia trebuie măscăriţi, compromişi, brutalizaţi, ridiculizaţi, intimidaţi, reduşi la tăcere.

 • Umberto Eco şi teoria conspiraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umberto Eco şi teoria conspiraţiei

  „Cimitirul din Praga“, cel mai recent roman al cunoscutului scriitor, intră în librăriile  româneşti la numai o lună după lansarea din Italia. Volumul, care tratează problema antisemitismului, a stârnit reacţii din partea Vaticanului la doar câteva zile de la publicare.

Modifică Setările