Stiri despre hipotiroidism

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 probleme de sănătate pe care le ascunde oboseala cronică

  Auzim că tot mai mulţi oameni suferă de oboseală cronică. Stresul, munca excesivă, problemele personale, lipsa somnului, toate duc în final la apariţia oboselii cronice. Ea poate fi moderată sau intensă, însă atunci când persistă mai mult timp poate ascunde probleme de sănătate.

 • Hipotiroidism: 5 simptome comune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipotiroidism: 5 simptome comune

  Hormonii tiroidieni au o legătură directă cu metabolismul. Când nivelul lor este ridicat, metabolismul acţionează la capacitate maximă, iar când este nivelul lor este scăzut, îl încetineşte.

 • Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii
severe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii severe

  CONSECINŢE Afecţiunile tiroidei au o prevalenţă crescută în România, ţară cunoscută pentru deficitul de iod. Iritabilitatea, oboseala cronică, depresia, fluctuaţiile în greutate sunt simptome comune. În lipsa tratamentului, bolile tiroidiene pot genera disfuncţii la nivelul tuturor organelor şi ţesuturilor organismului, atrag atenţia endocrinologii.

 • Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate dezvăluie picioarele tale

  Greutatea corporală şi aspectul pielii sunt unele dintre cele mai importante indicii pentru a realiza că în organismul tău se petrec anumite schimbări care-ţi afectează sănătatea.

 • Bolile se pot citi pe piele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolile se pot citi pe piele

  Afecţiuni precum hipotiroidia şi diabetul au printre simptome şi anumite modificări la nivelul pielii,, cum ar fi îngălbenirea, nereguilarităţile, modificările texturii acesteia, rănile care se vindecă mai greu.

 • Iodul, esenţial pentru tiroidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iodul, esenţial pentru tiroidă

  Microelement esenţial pentru formarea hormonilor tiroidieni, iodul participă la dezvoltarea fizică şi mintală. Este considerat adevărată materie primă pentru formarea hormonilor tiroidieni (T3 şi T4), necesari pentru dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos.

 • Ce factori te aduc în pragul de a face diabet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce factori te aduc în pragul de a face diabet

  Obiceiurile cotidiene, semnele de boală pe care le ignorăm şi plăcerile vinovate pe care ni le permitem ne pot costa sănătatea, sporindu-ne riscul de diabet zaharat de tip 2.

 • 5 semne nebănuite ale dezechilibrului hormonal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 semne nebănuite ale dezechilibrului hormonal

  Uiţi diverse lucruri sau ţi s-a rărit părul? N-ar fi rău să ceri părerea medicului de familie şi, eventual, să faci analize medicale amănunţite, pentru a avea siguranţa că nu ai probleme cu tiroida.

 • Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce boli se pot ascunde în spatele retenţiei de apă

  Retenţia de apă este o problemă care poate duce la acumularea de kilograme, în afară de disconfortul pe care-l resimte persoana în cauză. Însă în spatele acestei neplăceri se pot ascunde şi unele afecţiuni.

 • Semne că suferi de hipotiroidism şi ce ar trebui să faci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne că suferi de hipotiroidism şi ce ar trebui să faci

  Dacă glanda tiroidă nu funcţionează bine, atunci nici organismul nu funcţionează la turaţie maximă. Tiroida, cea mai mare glandă a sistemului endocrin uman, are rolul de a stimula metabolismul general, de a distribui energia în corp şi de a produce proteine, influenţează termoreglarea organismului, stimulează la copii creşterea scheletului şi intensifică excitabilitatea sistemului nervos faţă de alţi hormoni.

 • Când trebuie verificată glanda tiroidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când trebuie verificată glanda tiroidă

  Bolile tiroidiene sunt foarte frecvente. Potrivit unor studii, una din două persoane are noduli tiroidieni, într-o proporţie mai mare la femei decât la bărbaţi. Tiroida, glanda în formă de fluture de la nivelul gâtului, reglează aproape tot ce se întâmplă în organism. De aceea, orice dereglare trebuie depistată din timp şi tratată.

 • Ai probleme cu tiroida? Ţine cont de aceste lucruri!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ai probleme cu tiroida? Ţine cont de aceste lucruri!

  Dacă ai observant că eşti foarte obosită, depresivă, că ai luat în greutate, că uiţi anumite lucruri şi că-ţi cade părul, iar unghiile ţi se rup uşor, este posibil să suferi de hipotiroidism.

 • Hipotiroidia, o afecţiune ce-ţi schimbă viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipotiroidia, o afecţiune ce-ţi schimbă viaţa

  Te simţi din ce în ce mai obosită, şi oricât de mult te-ai odihni, niciodată nu este suficient. În acest caz, este bine să mergi la medicul specialist, deoarece este posibil să suferi de hipotiroidism.

 • Hipotiroidismul favorizează îngrăşarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hipotiroidismul favorizează îngrăşarea

  Din cauza metabolismului lent, specific acestei boli, caloriile sunt arse într-un ritm care creşte riscul de apariţie a obezităţii. Incidenţa bolilor tiroidiene este de şapte ori mai mare la femei decât la bărbaţi, din cauza fluctuaţiilor hormonale. Printr-un tratament adecvat, boala poate fi controlată.