Stiri despre ghetari

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O nouă teorie a conspiraţiei globale? Am vrea noi, dar nu e
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă teorie a conspiraţiei globale? Am vrea noi, dar nu e

  Lucrurile sunt într-atât de serioase încât, în acest timp al tuturor restricţiilor şi auto-cenzurii, foarte puţini sunt cei care să preia tema şi să o anunţe populaţiei, poate şi din dorinţa de a nu mai tensiona atmosfera, şi aşa încărcată şi aflată uneori foarte aproape de nivelul rupturilor sociale.

 • FOTO Românul devenit ghid turistic în gheţarii Islandei: „Când
am ajuns acolo am fost şocat de cât de scump este totul”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Românul devenit ghid turistic în gheţarii Islandei: „Când am ajuns acolo am fost şocat de cât de scump este totul”

  Andrei Boghean este stabilit de doi ani în oraşul Hofn, din Islanda. Este ghid turistic şi lucrează pentru o mică agenţie de turism locală. I s-au alăturat în Islanda soţia, Maria, şi băieţelul, Alexandru Valeriu. Acolo a reuşit să-şi ducă şi superbii câini rasa Akita, după câteva dificultăţi care-l făcuseră la un moment dat să se gândească să lase tot şi să se întoarcă în România.

 • 22.000 de ani de istorie îngheţată, evaporată în câteva secunde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  22.000 de ani de istorie îngheţată, evaporată în câteva secunde

  Aproximativ 13% din cilindrii de gheaţă scoşi din gheţarii arctici s-au topit după ce au fost expuşi la temperaturi de 40 de grade, într-o nouă cameră de depozitare a Universităţii „Alberta” din Canada, relatează The Guardian.

 • Topirea gheţarilor din Himalaya nu periclitează aprovizionarea cu apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topirea gheţarilor din Himalaya nu periclitează aprovizionarea cu apă

  În pofida topirii previzibile a gheţarilor din Himalaya în deceniile viitoare, aprovizionarea cu apă a subcontinentului indian nu ar urma să fie ameninţată, cel puţin până la sfârşitul secolului, potrivit unui studiu publicat duminică în Nature Geoscience.

 • Gheţarii se topesc într-un ritm alarmant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheţarii se topesc într-un ritm alarmant

  Specialiştii de la NASA au măsurat ritmul exact de topire al gheţarilor de pe Pământ. Măsurătorile arată că peste 150 de miliarde de tone de gheaţă se topesc în fiecare an.

 • Ziua „cea mai neagră“ a Noii Zeelande
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua „cea mai neagră“ a Noii Zeelande

  Cel puţin 65 de oameni au murit în cutremurul cu magnitudinea de 6,3 care a lovit ieri Noua Zeelandă. Autorităţile spun că e cea mai mare catastrofă naturală care a afectat arhipelagul în ultimii 80 de ani.

 • VIDEO Urşii polari, ameninţaţi de topirea gheţurilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Urşii polari, ameninţaţi de topirea gheţurilor

  Faimoasele mamifere riscă să nu se mai poată adapta de data aceasta la creşterea temperaturii globale. În ultima etapă a Erei Glaciare, când clima a început să se încălzească, urşii polari s-au adaptat. Acum, nu mai sunt norocoşi.

 • Eroare legată de ritmul topirii gheţarilor din Himalaya
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroare legată de ritmul topirii gheţarilor din Himalaya

  Rajendra Pachauri, şeful Grupului Interguvernamental de Experţi asupra Evoluţiei Climei (GIEC) a recunoscut miercuri că eroarea referitoare la ritmul accelerat al topirii gheţarilor din masivul Himalaya dintr-un raport publicat în 2007, a afectat puternic credibilitatea oamenilor de ştiinţă care fac parte din acest grup.

 • Topirea gheţarilor din Himalaya, o minciună în valoare de milioane de lire sterline
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topirea gheţarilor din Himalaya, o minciună în valoare de milioane de lire sterline

  Comitetul Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) a încasat burse de cercetare în valoare de sute de mii de euro de pe urma raportului în care susţinea că gheţarii din Himalaya se vor topi până în 2035. În total fondurile destinate cercetării dispariţiei gheţarilor din acea parte a lunii s-au ridicat la circa 2.5 milioane de lire sterline.

 • Topirea gheţarilor, o eroare ştiinţifică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topirea gheţarilor, o eroare ştiinţifică

  Avertizarea potrivit căreia schimbările climatice vor determina topirea până în anul 2035 a gheţarilor de pe Himalaya va fi retrasă, deoarece Organizaţia Naţiunilor Unite, organismul care a certificat această atenţionare, a comis o serie de greşeli ştiinţifice, arată cotidianul britanic „The Times“.

 • Gheaţa care arde Planeta cu metan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheaţa care arde Planeta cu metan

  Dezgheţarea solului arctic permanent îngheţat ar putea accelera încălzirea climei prin eliberarea metanului. Milioane de tone de gaz cu efect de seră de pe fundul Oceanului Arctic sunt eliberate în atmosferă, pe măsură ce regiunea se încălzeşte şi gheaţa se topeşte.

 • Nivelul oceanelor, în creştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nivelul oceanelor, în creştere

  Topirea gheţarilor ar putea duce la o creştere a nivelului oceanelor cu peste nouă metri în câteva sute de ani, mai mult decât se credea până în prezent.