friptura de miel - ultimele știri
Marinarea este un pas obligatoriu dacă pregătești friptură de miel de Paște. Iată de ce e importantă această tehnică și ce marinade poți folosi.
A mai rămas foarte puţin timp până la sosirea Sărbătorilor Pascale, iar acest lucru le pune pe jar mai ales pe gospodine. Pregătirea bucatelor alese pentru masa de Paște este, de multe ori, o provocare pentru toţi românii.
Cea mai bună friptură de miel pentru masa de Paște se face după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Gospodinele trebuie să țină cont de câteva trucuri pentru a avea un preparat suculent și gustos.
Friptura, drobul şi borşul de miel sunt reţete tradiţionale care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paşte a românilor.
Friptura de miel, nelipsită de pe masa de Paşte, este un deliciu. Reţeta perfectă pentru un preparat gustos o regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman.
Marinarea este o metodă de aromatizare şi frăgezire a cărnii folosită de sute de ani. Este o tehnică prin care carnea sau peştele sunt lăsate pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă într-un lichid, cu condimente, iar rezultatele sunt spectaculoase...
În lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman, gospodinele găsesc reţeta fripturii perfecte de miel pe care o vor pune pe masa de Paşte.
Reţeta celei mai gustoase fripturi de miel, nelipsită de pe mesele de Paşte, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman. Gătit cu grijă, preparatul va fi deoseb...
Friptura de miel marinat, o delicatesă a mesei de Paşti, este una din principalele provocări ale pregătirilor din bucătărie. Şi, pentru că sigur îţi doreşti o bucată de carne frumos rumenită, care să ţi se topească în gură, trebuie să ştii că secr...
Putem să ne bucurăm de masa festivă de Paşte fără probleme digestive şi, mai ales, fără să acumulăm kilograme. Aflăm cum de la medicul nutriţionist Mihaela Posea, la Adevărul Live.
Chef Adrian Hădean ne învaţă cum să facem o delicoasă pulpă de miel cu plante aromatice. Făcută de pe o zi pe alta, aceasta poate fi servită cu hrean, sfeclă sau cu salată verde şi usturoi.
Una dintre cele mai gustoase reţete de friptură de miel, simbolul Paştelui, o regăsim în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman. Gătit cu grijă, preparatul va fi deosebi...
Considerată vedeta sărbătorilor pascale, carnea de miel poate fi preparată după felurite reţete, însă friptura la ceaun este considerată cea mai savuroasă.
Indiferent dacă foloseşti un grătar pe lemne în aer liber, cuptorul aragazului sau tigaia grill, vei avea nevoie de doar câteva minute pentru a găti cotletele de miel sau coastele împănate de miel pentru a obţine friptura perfectă....
Friptura de miel, nelipsită de pe mesele încărcate de Paşte, se poate prepara ca la carte de gospodine cu condiţia să respecte câteva lucruri esenţiale. Una dintre cele mai gustoase reţete ne este dezvăluită în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri rom...
Carnea de miel este de sezon în această perioadă, iar reţetele sunt cu sutele, de la cele mai simple pană la cele mai sofisticate.
Dacă sunteţi fani ai cărnii de miel, dar mai ales că se apropie perioada în care se găteşte, am încercat să aflăm o reţetă inedită pentru acest tip de mâncare....
Cele mai bune condimente pentru miel. Condimentele şi ierburile aromatice sunt cele care fac diferenţa în multe feluri de mâncare. Alegeţi-le pe cele care vă plac din următoarea listă de condimente speciale pentru mielul de Paşte....
Masa de Paşti trebuie să conţină exact ceea ce putem mânca zilnic, de aceea este bine să păstrăm un echilibru în alimentaţie, să nu aruncăm în stomac de toate şi la grămadă, pentru că acestea sunt adevărate bombe calorice şi, mai mult, să nu uităm că...
Ca să aveţi pe masă o friptură de miel delicioasă trebuie să ştiţi cum să alegeţi mielul, ce condimente să folosiţi şi mai ales cât şi cum să îl gătiţi....
Pe lângă friptura de miel, masa tradiţională de Paşte include şi drobul, preparat fie exclusiv din măruntaiele mielului, ca în următoarea reţetă, fie din mai multe tipuri de carne. Pentru succes garantat în prepararea drobului, iată o reţetă simplă ş...
Două bucătărese, maestre în pregătirea bucatelor tradiţionale ne propun reţeta pentru neplipsita friptură de miel pentru Paşte. Vasilica Iordache şi Maria Apostu fac parte din Asociaţia „Răzeşii” de la Pogoneşti, al cărei scop este promovarea şi cons...