Stiri despre flaut

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Chopin, interpretat de Ion Bogdan Ştefănescu pe un flaut  de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chopin, interpretat de Ion Bogdan Ştefănescu pe un flaut  de aur

  Ultima zi a lunii ianuarie, vineri, 31 ianuarie,  aduce, de la ora 19.00, la Sala Radio muzica lui Chopin, de la a cărui naştere se împlinesc 210 ani. Delicateţe, sensibilitate, eleganţă artistocratică sunt câteva dintre atributele asociate creaţiilor sale, care au stârnit admiraţia marilor artişti şi elitelor societăţii franceze ce frecventau saloanele pariziene.

 • Concert din muzică
de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert din muzică de flaut şi live-painting cu Constantin Rusu, la ETAJ artist-run space VIDEO

  Un eveniment inedit are loc sâmbătă seară, pe 2 martie, de la ora 19.00, la deja celebrul (pentru tinerii artişti şi hipsteri bucureşteni) ETAJ artist-run space, din George Enescu 43. De data aceasta, pe ideea sinesteziei simţurilor şi a convergenţei artelor, veţi putea asista la un moment de pictură live al cunoscutului Constantin Rusu, membru al grupului ETAJ, acompaniat de un concert cu muzică de flaut susţinut de doi tineri artişti flautişti.

 • INTERVIU Ion
Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ion Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“

  Dacă Beethoven, Carl Philipp Emanuel Bach, Haydn, François Devienne sau Mozart ar fi trăit în zilele noastre, ar fi fost primiţi oare pe covorul roşu? Mulţimile de fani i-ar fi aclamat? Nu putem şti, dar ceea ce este sigur acum, este faptul că posteritatea le-a asigurat un binemeritat renume şi că muzica lor va fi întotdeauna în top-ul preferinţelor melomanilor.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Simfonia Fantastică", dirijată de Horia Andreescu, se aude la Ateneu

  Astă-seară şi mâine seară (26 şi 27 februarie), Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andeeescu,va interpreta la Sala Mare a Ateneului Român lucrări de Carmen Petra Basacopol, Wolfgang Amadeus Mozart şi Hector Berlioz.

 • Cinci minute, cu o femeie puternică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci minute, cu o femeie puternică

  Dacă îṭi vine cumva năstruṣnica ideea ca, în zilele acestea, să le ceri oamenilor, pe stradă să îṭi spună numele unei femei puternice, e foarte probabil că acela va fi Simona Halep. Pentru că emoṭia celui mai frumos meci de la Roland Garros, din ultimul deceniu i-a electrizat pe români, care s-au simṭit, odată cu sportiva noastră, plasaṭi tocmai în vârful piramidei: o victorie simbolică, greu sau imposibil de atins altfel, în viaṭa fiecăruia.

 • The „Playlist” Tour I
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The „Playlist” Tour I

  The Playlist - Ioachimescu & Maxim, un recital arc peste timp construit clasic pe cîteva bijuterii ale repertoriului dedicat flautului, de la Bach la Benjamin Godard, trecând prin obligatoriile partituri latine şi franceze.

 • Claude Debussy - un artist, o conştiinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claude Debussy - un artist, o conştiinţă

  Debussy a fost omagiat recent de câţiva dintre muzicienii Filarmonicii la împlinirea a 95 de ani de la intrarea sa în eternitate. A fost şi rămâne una dintre marile conştiinţe ale ţării sale.

 • Flautul de aur, în turneu la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flautul de aur, în turneu la Chişinău

  La 17 noiembrie, la Sala cu Orgă din Capitala va susţine un concert inedit, a cărui vedetă va fi un flaut unicat, din aur masiv de 18 carate, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, la care va cânta muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu. Intrarea este liberă.

 • Flautul de aur, în turneu prin România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flautul de aur, în turneu prin România

  Mâine-seară se deschide la Braşov un turneu inedit, a cărui vedetă va fi un flaut unicat, din aur masiv de 18 carate, la care va cânta muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu.

 • VIDEO Cum să joci „Snake“ cântând la flaut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum să joci „Snake“ cântând la flaut

  Doi ingineri din Budapesta au reuşit să modificate un software care rula jocul „Snake", atât de cunoscut celor care au avut telefoane mobile Nokia, pentru a-l controla cu ajutorul muzicii.

 • Concert de vară cu ”bagatele pentru flaut și pian”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de vară cu ”bagatele pentru flaut și pian”

  Un concert răcoros, perfect pentru o zi de vară, are loc astăzi la Facultatea de Muzică. Doi tineri muzicieni din Timișoara propun melomanilor un program din care fac parte și compozitori precum Mozart sau Schumann.

 • Concert de muzică clasică la Liceul de Artă din Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concert de muzică clasică la Liceul de Artă din Tulcea

  Mâine, de la ora 17.00, la Liceul de Artă va avea loc o noua sesiune c concertelor „Muzica si comunicare“. Vor urca pe scena Ana Chifu la flaut și Olga Tănase (Podobinschi) la pian, dar și Radu Prisada (pian), tânăr talent al liceului.

 • Kovari Aranka - De la cinci ani în lumea muzicii baroce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kovari Aranka - De la cinci ani în lumea muzicii baroce

  A crescut într-o casă de muzicieni aşa că a început să cânte înainte de a şti să vorbească şi să scrie corect. Astăzi, este singurul adolescent din Sălaj care cântă la flaut drept într-o formaţie de muzică barocă.

 • PORTRET: Liviu Topală, magicianul flautului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET: Liviu Topală, magicianul flautului

  Este unul dintre oamenii de muzică din Focşani cu totul dedicat muncii sale, fiind implicat în foarte multe proiecte culturale prin care reuşeşte să-şi pună în valoare profesionalismul.

Modifică Setările