Stiri despre elvira popescu

  23 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Escapadele capetelor încoronate din casa regală a României, în serialul complet „Iubiri regale“, exclusiv în ediţie digitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Escapadele capetelor încoronate din casa regală a României, în serialul complet „Iubiri regale“, exclusiv în ediţie digitală

  Marile iubiri ale membrilor familiei regale a României au fost mai ales extraconjugale. „Adevărul“ vă oferă, la un preţ special (3 lei), serialul complet „Iubiri regale“ – poveştile mai mult sau mai puţin cunoscute ale aventurilor regelui Ferdinand, reginei Maria şi mai ales ale regelui Carol al II-lea, unele dintre ele punând pe jar toată ţara.

 • Românca pentru care se băteau bărbaţii celebri din Paris. 
Cariera fabuloasă a Elvirei Popescu, actriţa devenită „Regina bulevardului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românca pentru care se băteau bărbaţii celebri din Paris. Cariera fabuloasă a Elvirei Popescu, actriţa devenită „Regina bulevardului“

  La doar 29 de ani, frumoasa româncă a cucerit Parisul cu talentul şi frumuseţea năucitoare. Cariera fabuloasă a însumat o viaţă de om: 65 de ani petrecuţi în teatru şi film. Şarmul său a făcut însă victime peste tot: dramaturgii se „băteau“ să-i scrie piese, iar bărbaţii celebri se întreceau ca s-o curteze.

 • CinePOLSKA – filme poloneze la
Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CinePOLSKA – filme poloneze la Bucureşti

  Cele mai interesante filme poloneze, premiate în ultimele luni în Polonia şi în lume, vor putea fi vizionate la Bucureşti, între 18 şi 27 noiembrie, în cadrul festivalului CinePOLSKA, care va fi inaugurat de un concert energic de jazz în interpretarea cvintetului Wojtek Mazolewski. O noutate a festivalului va fi programul pentru copii.

 • Producţii de Oscar la Zilele
Filmului Irandez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producţii de Oscar la Zilele Filmului Irandez

  Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez se desfăşoară la Cinema Elvire Popesco – Institutul Francez din Bucureşti, în zilele de 27 şi 28 octombrie.

 • Despre „cazurile” uluitoare ale unor franco-români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „cazurile” uluitoare ale unor franco-români

  Românii ajunşi în Franţa sunt, deopotrivă, un capitol de Istorie şi, pe de altă parte, este limpede că fiecare dintre ei are propria sa istorie – una care nu poate fi cuprinsă într-o grilă nivelatoare. Este imposibil să trasezi un „portret robot” al românului ajuns în Franţa – după cum nu poţi face acest lucru cu portughezii din Franţa, cu grecii, albanezii, tunisienii ş.a.m.d.

 • Anonimul se vede la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anonimul se vede la Bucureşti

  Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL debutează joi, 8 septembrie, la Cinema Elvira Popescu. Publicul bucureştean va putea vedea, în perioada 8- 11 septembrie, o selecţie a filmelor din Competiţia de lungmetraj, Competiţia de scurtmetraj, cât şi din secţiunile non-competitive ale Festivalului.

 • Festival de film latino-american în septembrie la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festival de film latino-american în septembrie la Bucureşti

  Prima ediţie a Película - Latin American Film & Experience in Bucharest are loc în perioada 14 - 18 septembrie, în nouă spaţii din Capitală, între care Cinema Elvira Popescu, curtea Institutului Francez, la Institutul Cervantes şi Point, unde vor fi prezentate 16 filme şi vor avea loc 11 evenimente conexe.

 • Noaptea Albă a Filmului Românesc cuprinde
Bucureştiul pe 16 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea Albă a Filmului Românesc cuprinde Bucureştiul pe 16 septembrie

  Unul dintre cele mai aşteptate evenimente dedicate cinemaului românesc revine pe 16 septembrie în Bucureşti. Pentru al şaptelea an, în peste 10 locaţii din Capitală, Noaptea Albă a Filmului Românesc va aduce cele mai noi poveşti regizate de cineaşti români, unele în avanpremieră, dar şi filme clasice care au făcut istorie în cinema.

 • Femeile ce au făcut istorie, redescoperite prin trasee turistice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile ce au făcut istorie, redescoperite prin trasee turistice

  Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) organizează, în timpul vacanţei de vară, în perioada 28 iunie - 30 septembrie 2016, evenimentul “TraseELE Culturale din Bucureşti”, care va cuprinde plimbări la pas cu diverse grupuri de elevi, în scopul descoperirii şi popularizării femeilor care au marcat istoria şi cultura românească şi care nu se regăsesc neapărat în manualele de istorie.

 • Românca splendidă care a înnebunit Parisul: cariera fascinantă a inegalabilei actriţe Elvira Popescu, supranumită de francezi „Notre Dame de Théâtre“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românca splendidă care a înnebunit Parisul: cariera fascinantă a inegalabilei actriţe Elvira Popescu, supranumită de francezi „Notre Dame de Théâtre“

  Actriţă de teatru şi film cu o carieră neîntreruptă timp de 65 de ani, frumoasa Elvira Popescu a uimit o lume întreagă cu talentul său actoricesc, fermecându-l chiar şi pe Pierre Cardin. Numită pe bună dreptate „Notre Dame du Théâtre“ de către presa franceză, bucureşteanca nu şi-a dezamăgit niciodată publicul.

 • Filmul „Banat“ are premiera românească în prezenţa regizorului său italian şi a actorului Ştefan Velniciuc VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul „Banat“ are premiera românească în prezenţa regizorului său italian şi a actorului Ştefan Velniciuc VIDEO

  Filmul “Banat (Călătoria)” va avea premiera oficială în cinematografele din România pe data de 1 aprilie, película fiind distribuită de microFILM. La premiera de gală, care va avea loc azi, 31 martie, de la ora 20.00, la Cinema Elvira Popescu, vor fi prezenţi regizorul italian Adriano Valerio, actorul Ştefan Velniciuc, producătorul Ada Solomon, precum şi o parte din echipa filmului.

 • Cum a ajuns actriţa Elvira Popescu mai populară în Franţa decât Greta Garbo: „Când apărea pe scenă, un fluid magnetic străbătea sala. Aplauzele nu conteneau“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns actriţa Elvira Popescu mai populară în Franţa decât Greta Garbo: „Când apărea pe scenă, un fluid magnetic străbătea sala. Aplauzele nu conteneau“

  Elvira Popescu a fost una dintre cele mai frumoase femei românce din perioada interbelică. A urcat pe scenă pentru prima dată într-un teatru din Bucureşti şi a ajuns să strălucească în luminile reflectoarelor pariziene. Francezii au numit-o Elvire Popesco şi au supranumit-o „Notre Dame de Théâtre“. Românca a fost mai populară în Franţa decât Greta Garbo, iar un scenarist francez şi-a dat viaţa pentru iubirea ei.

 • Filme B-iff 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme B-iff 2015

  Anul trecut pe vremea asta v-am scris despre Biff cu nişte recomandări. A venit din nou festivalul, am din nou recomandări--îndeobşte pentru domnişoare! O animaţie japoneză, un film de epocă despre o tânără femeie independentă şi o poveste despre o adolescentă californiană contemporană.

 • 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Istoria în imagini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  25 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Istoria în imagini

  Cea de-a doua ediţie a evenimentului Cinepolitica Extra Time va avea loc între 17 şi 19 noiembrie la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, având ca temă căderea Zidului Berlinului, eveniment de la care se împlinesc 25 de ani.

 • VIDEO Noapte Albă a Filmului Românesc, în această seară, la cinematografele din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Noapte Albă a Filmului Românesc, în această seară, la cinematografele din Bucureşti

  Noaptea Albă a Filmului Românesc se va desfăşura astăzi, 19 septembrie, la cinematografele Studio, Patria, Elvira Popescu, CinemaPro şi la Muzeul Ţăranului Român, în Studioul Horia Bernea. În cadrul evenimentului, aflat la cea de-a V-a ediţie, vor fi proiectate pelicule precum „Balanţa“ de Lucian Pintilie, „Sunt o babă comunistă“ de Stere Gulea, „Câinele japonez“  de Tudor Jurgiu, „Kira Kiralina“ de Dan Piţa.

 • 120 de ani de la naşterea actriţei Elvira Popescu, „la Reine du Boulevard“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  120 de ani de la naşterea actriţei Elvira Popescu, „la Reine du Boulevard“

  Proiecţia filmului de epocă „Plein Soleil“ (1960), în care Elvira Popescu joacă alături de renumitul Alain Delon, este organizată pe 10 mai, la Bistro Chez Elvire (grădina Institutului Francez din Bucureşti), cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la naşterea Elvirei Popescu.

 • „Cu un temperament impetuos, românca este o mare îndrăgostită!“€œ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cu un temperament impetuos, românca este o mare îndrăgostită!“€œ

  Româncele i-au făcut adesea să visese pe francezi. A fost chiar o epocă de aur a idilelor, prestigiul uniformei ofiţerilor francezi care se plimbau pe străzile Bucureştiului, după Primul Război Mondial şi în ajunul creării României Mari, făcând pe frumoasele romance să-şi întoarcă privirile după ei.

 • Vă mai amintiţi de...Elvira Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de...Elvira Popescu

  Actriţă cu o carieră de excepţie, Elvira Popescu şi-a înscris numele în rândul celor mai fermecătoare slujitoare ale Thaliei din Franţa, ţara de adopţie în care a avut succes încă de la început. În România natală, în care a urcat pe scenă pentru prima dată la 16 ani, există azi, în cadrul Institutului Francez din Bucureşti,  doar un cinematograf care-i poartă numele.

 • Filme cu adolescenţi la Elvira Popescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme cu adolescenţi la Elvira Popescu

  Filme vechi şi noi, în mare parte de limbă franceză, grupate pe diferite teme, rulează în cadrul „Les Weekends Film Menu“ la Cinema Elvira Popescu şi în acest sfârşit de săptămână.

Modifică Setările