Stiri despre david crescenzi

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un Rigoletto epic, dar…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Rigoletto epic, dar…

  Stagiunea centenară ar fi fost mai săracă fără Rigoletto în excelenta producţie a lui Stephen Barlow, din 2014. E o punere în scenă reprezentativă pentru teatrul britanic şi, dacă decorurile ar fi realizate din materiale mai bune (de exemplu, cel folosit pentru a imita zidăria), ai putea crede că te afli la Covent Garden, dar numai din punct de vedere vizual.

 • „Fata din Far West”, premieră la Opera Română
clujeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fata din Far West”, premieră la Opera Română clujeană

  Ambiţios demers al prim-înfiinţatei scene lirice româneşti, cu spectacol inaugural în 1920! Şi o reuşită a noii producţii a acestui mai 2022. Complicaţia punerii în pagină a opusului puccinian vine din multitudinea de personaje, scriitura densă, dramatismul rolurilor principale, îmbinat cu lirism şi introspecţii profunde.

 • La fanciulla del Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La fanciulla del Cluj

  Opera „americană” a lui Puccini, comisionată de Metropolitan Opera în 1910, are o istorie dulce amăruie. Premiera mondială l-a avut pe Caruso în rolul lui Dick Johnson şi pe Toscanini în fosă, având un succes nebun, dar care n-a ţinut mult. Tot mai puţin reluată, a fost considerată mai puţin reuşită decât La bohème sau Tosca.

 • „Rigoletto” la Iaşi, cu
Ştefan Pop vedetă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto” la Iaşi, cu Ştefan Pop vedetă

  Două spectacole cu titlul verdian a programat Opera Naţională Română din municipiul de pe malurile Bahluiului, suficiente ca să electrizeze începutul de aprilie cultural. Prin simplul motiv că noul management interimar condus de Andrei Fermeşanu l-a invitat în rolul Ducelui de Mantua pe tenorul Ştefan Pop, a cărui carieră se dezvoltă continuu cu succese remarcabile în Europa.

 • Momente şi evenimente la Atheneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Momente şi evenimente la Atheneul Român

  La Atheneul Român, recentul concert condus de dirijorul David Crescenzi a oscilat între temeinica aşezare a primei simfonii în si bemol major de Robert Schumann şi insuficienta pregătire a susţinerii orchestrale a Concertului beethovenian în re major, pentru vioară şi orchestră.

 • Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi invitaţi la Operă. Spicuiri (III)

  Tineri în recital. Scriam mai demult, şi nu fără să reiau ciclic subiectul, despre necesitatea revigorării Studioului Experimental pentru Artele Spectacolului Muzical Ludovic Spiess, diviziune a Operei Naţionale Bucureşti, care reprezintă o entitate similară altelor asemenea, asociate tuturor teatrelor lirice importante ale lumii.

 • Traviata centenară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traviata centenară

  Greu de crezut, dar producţia lui Paul Curran pentru La traviata a împlinit 7 ani în Octombrie şi arată la fel de proaspătă ca în seara premierei. Este singura punere în scenă din epoca lui Răzvan Dincă pe care ONB a păstrat-o în repertoriul curent.

 • Don Pasquale la Opera Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Don Pasquale la Opera Iaşi

  La Bucureşti, finalul de stagiune 2020-21 a constat în primul rând din gale, iar opiniile „avizate″ s-au repezit să conchidă că noul interimar, Daniel Jinga, merită puteri depline. Bugetele adunate ale operelor din Timişoara şi Iaşi sunt mai mici decât cel al scenei din Bucureşti şi totuşi au reuşit să programeze două premiere de producţie.

 • Opera Română din
Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Română din Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi

  2019-2020 este un sezon important pentru prima scenă lirică transilvană. Sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţarea pe 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României, deţinând astfel primatul fondării între teatrele de operă româneşti. Era firesc ca managementul condus de dr. Florin Estefan să gândească stagiunea prin prisma unui program aniversar special.

 • „Trubadurul“ s-a întors...
în concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Trubadurul“ s-a întors... în concert

  De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

 • Trubadurul lui Verdi, în
concert la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trubadurul lui Verdi, în concert la Sala Radio

  În continuarea tradiţiei instaurate la Sala Radio în ultimele stagiuni, de a aduce în faţa publicului, la fiecare final de ianuarie, un titlu de operă, în formulă de concert, cu o distribuţie de excepţie, vineri,  25 ianuarie, de la ora 19.00. Orchestra Naţională Radio prezintă celebra operă „Trubadurul”, ce poartă semnătura lui Verdi.

 • „Rigoletto“ la Sala
Radio sau vocile Clujului în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Rigoletto“ la Sala Radio sau vocile Clujului în Bucureşti

  Într-adevăr, tradiţionalul concert de operă al Orchestrelor şi Corurilor Radio a avut în acest început de an – perioadă obişnuită de desfăşurare – o distribuţie de roluri principale alcătuită din cântăreţi care s-au format la Cluj-Napoca şi şi-au continuat carierele în străinătate, precum şi din actuali solişti ai Operei Naţionale Române din municipiul de pe Someş.

 • Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplarul Rigoletto al lui George Petean la Sala Radio

  Orchestra Naţională Radio a continuat şi la începutul acestui an tradiţia prezentării unei opere în concert. S-a renunţat la titlul de Opera rara dat acestui eveniment pentru că, cel puţin de când există blogul Despre Opera, doar Ariadna auf Naxos şi La Favorita puteau pretinde acest statut, şi doar în plan naţional.

 • Simfonicele săptămânilor din urmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonicele săptămânilor din urmă

  Cu totul recent, Orchestra Naţională Radio l-a avut la pupitrul dirijoral pe tânărul muzician englez William Kunhardt.

 • „Simon Boccanegra”,
concert exemplar la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Simon Boccanegra”, concert exemplar la Sala Radio

  O tradiţie de 50 de ani se perpetuează întru renumele Formaţiilor Muzicale ale Societăţii Române de Radiodifuziune, al managerilor lor din toate timpurile, care nu au abdicat de la valoroasele proiecte ale operelor reprezentate anual în concert.

 • Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: George Petean şi al său Simon Boccanegra

  Anul acesta, Orchestra Naţională Radio a prezentat în concert Simon Boccanegra, una dintre cele mai frumoase compoziţii ale lui Verdi, în ciuda unei popularităţi destul de reduse până recent. Readucerea în atenţie a lui Simon i se datorează lui Plácido Domingo, care şi-a început cariera de bariton cu acest rol, după 40 de ani de tenorat.

 • Muzică pentru toate
vârstele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică pentru toate vârstele

  Un recent concert de stagiune al Filarmonicii „George Enescu” şi-a dedicat programul unor pagini rossiniene, cărora le-a adăugat „Concertul nr. 1 în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 6” de Paganini. Atractiv şi totodată popular.

 • În premieră, „Favorita” concertantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În premieră, „Favorita” concertantă

  ... La sala din str. General Berthelot, în compania Orchestrei Naţionale şi a Corului Academic Radio, continuare a vechii tradiţii a serilor lirice care, de peste cinci decenii, încântă publicul cu partituri celebre, multe în primă audiţie românească sau extrem de rar prezentate. Toate în interpretări valoroase.

 • Musica favorita: Donizetti la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musica favorita: Donizetti la Sala Radio

  Multă dragoste pentru Ruxandra Donose, o apariţie destul de rară în ultimii ani, în România. Şi un concert sold out cu mult timp înainte. Opera în concert, susţinută de o orchestră simfonică, a ieşit de multă vreme din stadiul de experiment, devenind o tradiţie pentru instituţiile muzicale care se respectă

 • Trei „dive” şi... un „divo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei „dive” şi... un „divo”

  Concertul din preajma Crăciunului, datorat Formaţiilor Muzicale Radio şi desfăşurat sub genericul „divelor de operă” a primit în 2015 şi o voce de tenor, aceea a tânărului Ştefan Pop, a cărui lansare mondială a avut loc după câştigarea fără drept de apel a marelui Concurs Internaţional de Canto „Operalia – Plácido Domingo”, ediţia Milano 2010.

 • Două concerte la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două concerte la Sala Radio

  Clasicismul vienez a fost inspiratorul unui recent program al Orchestrei de Cameră Radio, desfăşurat sub bagheta oaspetelui german Ralf Sochaczewsky. A fost un nou prilej ca instrumentiştii bucureşteni să-şi demonstreze apetenţa pentru un repertoriu şi un stil care le sunt familiare.

 • Mai multe „dive” şi un „divo”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe „dive” şi un „divo”

  Parafrazez afişul tradiţionalului concert de la Sala Radio, din preajma Crăciunului. Celor „trei dive” titulare ale anului 2014, Aurelia Florian, Roxana Constantinescu şi Teodora Gheorghiu, li s-au mai adăugat în acest decembrie o „divă colectivă”, Orchestra Naţională Radio şi un „divo”, dirijorul invitat David Crescenzi.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Cele trei dive" vor cânta la Sala Radio

  Vineri, 12 decembrie, pentru al patrulea an consecutiv, trei artiste lirice din România vor urca pe scenă într-o gală la Sala Radio. De această dată, cele trei artiste invitate la Bucureşti sunt: sopranele Teodora Gheorghiu şi Aurelia Florian şi mezzosoprana Roxana Cconstantinescu.

 • La Timişoara, „Turandot” spectacular
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Timişoara, „Turandot” spectacular

  Festivalul Internaţional „Timişoara muzicală” a ajuns la cea de-a XXXIX-a ediţie dedicată teatrului liric. În lunile octombrie şi noiembrie, melomanii din municipiul de pe Bega au fost regalaţi cu opt spectacole speciale, pe care Opera Naţională Română Timişoara le-a oferit în distribuţii atractive.

 • A renăscut ciclul „Vă place opera?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A renăscut ciclul „Vă place opera?”

  Puţină istorie. Iniţiate în mai 1984 sub egida Televiziunii Române, realizate de cunoscutul teleast Luminiţa Constantinescu, concertele din ciclul „Vă place opera?” au fiinţat până în 1995, după care au dispărut. De ce oare? Nu se ştie.

 • Tinere vedete la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinere vedete la Operă

  Un antic deziderat, acela al formării consistente a distribuţiilor Operei Naţionale Bucureşti şi cu artişti români care activează în străinătate pare să se împlinească. Semnele există. Exemplu este recentul spectacol cu „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în care multe au fost premierele.

Modifică Setările