Stiri despre corectitudine politica

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bundeskalifat Deutschland
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bundeskalifat Deutschland

  Dispariţia politicii democratice în Occident nu putea deveni fapt fără participarea Angelei Merkel - plicticoasa întrupare germană a derutei din care Europa îşi trage ultima certitudine înainte de cădere.

 • Ce mă face să mă retrag din viaţa publică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mă face să mă retrag din viaţa publică?

  Multe! Am un amplu inventar de argumente: profesionale, politice, psiho-fizice, contextuale, private, destinale şi cîte şi mai cîte, cu care eu însumi nu sînt întru totul lămurit. Nu vreau să mă victimizez. Toţi trecem, la o vîrsta sau alta (dar mai cu seamă la vîrstele tîrzii), printr-o acută tendinţă de abandon, de izolare, de răgaz evaluator.

 • Cercetare academică, jurnalism, corectitudine politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetare academică, jurnalism, corectitudine politică

  În fiecare an, la Colegiul „Noua Europă“, un institut de studii avansate înfiinţat la Bucureşti cu 25 de ani în urmă, are loc selecţia candidaţilor (români şi străini) pentru bursele anului următor. Un juriu internaţional invită la interviu cca 50-60 de „aspiranţi“, care îşi prezintă proiectul de cercetare, după care se supun unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri.

 • Reeducarea părinţilor de către comisarii gândirii unice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reeducarea părinţilor de către comisarii gândirii unice

  Mai ţineţi minte Strategia Naţională de Educaţie Parentală din vara aceasta? Aia care propunea reeducarea tuturor părinţilor din România în spiritul viziunii progresiste şi în direcţia „teoriei genului”?

 • Despre corectitudinea politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre corectitudinea politică

  Înainte de ’90, dacă vă mai amintiţi, a existat o manea ce avea să străbată cutezătoare eterul patriei, reuşind să adie peste o bună parte a timpanului naţional, măgulindu-l, cu primele două versuri, astfel: „Nu sunt prost şi nici deştept, / sunt ca orice om“.

 • Moya PSD!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moya PSD!

  Cine a spus că realitatea există? Că unu şi cu unu fac în jur de doi, că alegerile se cîştigă şi se pierd la vot şi că, pînă şi în tenis, autul e aut? Fără îndoială, un înapoiat. Un mîrlan care, tolerat în sala de banchete de la Versailles, cere ciorbă de burtă. Cineva în care lipsa de gust şi incompetenţa filozofică domnesc şi terfelesc înţelesurile superioare ale lumii.

 • O librărie din Suceava a stârnit un val de reacţii negative după ce a postat un video pe Facebook. „Pentru noi, familia este sfântă. Mama e femeie. Şi tata e bărbat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O librărie din Suceava a stârnit un val de reacţii negative după ce a postat un video pe Facebook. „Pentru noi, familia este sfântă. Mama e femeie. Şi tata e bărbat“

  „Casa cărţii”, una dintre Librăriile Alexandria, din Suceava, a stârnit un val de reacţii negative pe Facebook după ce, într-un video postat pe pagina sa, bibliotecarele spun că este un spaţiu public, dar incorect politic. În materialul video apar mai multe angajate care vorbesc despre credinţele lor, mesajul final fiind acela că „eşti binevenit chiar dacă nu îmi împărtăşeşti valorile. Atâta timp cât nu mi le impui pe ale tale”.

 • VIDEO Directorul artistic al TIFF, la ceremonia de deschidere: „Ediţia aceasta stă sub semnul provocării“. Ce nu trebuie să rataţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Directorul artistic al TIFF, la ceremonia de deschidere: „Ediţia aceasta stă sub semnul provocării“. Ce nu trebuie să rataţi

  TIFF 2018 aduce 227 de filme şi nenumărate evenimente conexe, a anunţat directorul Tudor Giurgiu în faţa a circa 3.000 de persoane prezente la ceremonia de deschidere, în ciuda ploii. Potrivit directorului artistic Mihai Chirilov, ediţia de anul acesta stă sub semnul provocării, una dintre acestea fiind competiţia TIFF, care aduce la Cluj cel mai controversat film românesc al momentului, dar şi datorită noilor secţiuni pregătite.

 • O istorie a violenţei. Sau cu „trei panouri“ nu se face primăvară VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O istorie a violenţei. Sau cu „trei panouri“ nu se face primăvară VIDEO

  O analiză, şi încă una nu foarte sofisticată, a primitivismului Americii profunde, „de pământ“, cea care finalmente l-a adus la putere pe Trump, se doreşte a fi filmul american „Trei panouri în afara oraşului Ebbing, Missouri“, revelaţia ediţiei Oscarurilor din acest an.

 • Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gabriel Liiceanu: „Dacă ideea socialistă s-ar transforma în realitate, specia umană ar dispărea cam într-un an de zile“

  Gabriel Liiceanu şi Horia-Roman Patapievici au deschis, sâmbătă, conferinţele „Despre lumea în care trăim”, organizate de Fundaţia Humanitas Aqua Forte. Cei doi au vorbit despre „splendoarea Europei”, făcând o incursiune în izvoarele culturii europene, şi vorbind despre valorile universale care s-au format în Europa. Aceştia au atins subiecte precum primul moment european, ideea de comunitate, capitalismul sau corectitudinea politică.

 • Mai încet cu incorectitudinea politică pe scări!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai încet cu incorectitudinea politică pe scări!

  Apar tot mai multe voci care se pronunţă împotriva „corectitudinii politice“. Sunt puţini, totuşi, cei care înţeleg „corectitudinea politică“ şi mai ales ce se ascunde în spatele criticilor ei. Criticile vin deopotrivă dinspre gânditori elitişti şi dinspre iluştri necunoscuţi. Se publică articole, interviuri, postări Facebook, se traduc cărţi pe această tematică. Ce deranjează?

 • Serena a născut o fetiţă de culoarea ciocolatei cu lapte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serena a născut o fetiţă de culoarea ciocolatei cu lapte!

  „Mă uit la voi şi mă umplu de milă. Aveţi nări înguste prin care abia dacă se poate respira. Asta explică de ce vă oxigenaţi insuficient şi de ce gândiţi atât de crispat şi de mediocru. Priviţi, pentru contrast, nările mele: ample, largi, vitale, gata să absoarbă toate miresmele lumii. Pielea voastră e incredibilă: ziua e albă, la soare se înroşeşte obscen, noaptea e albastră. Eu sunt negru, negru masiv, neezitant, indiferent de ambianţă.

 • Bătălia statuilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia statuilor

  A fost vandalizată peste ocean o statuie a lui Columb. Ar fi fost un simbol al genocidului şi exploatării. Acţiunea e şocantă. Dar deloc izolată. Cum să ne raportăm la asemenea fapte? Dar la istoria noastră recentă?

 • Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea

  După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

 • „Planeta maimuţelor: războiul“ - noi culmi ale demonizării omului alb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Planeta maimuţelor: războiul“ - noi culmi ale demonizării omului alb

  În „Avatar“, ca dealtfel în toate filmele mai mult sau mai puţin metaforice, în care e atinsă teribila dramă istorică a colonizării, despre subjugarea şi distrugerea civilizaţilor băştinaşe de către cele invadatoare, superioare tehnologic, am empatizat cu cei slabi, apriori condamnaţi.

 • Puterea
proştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea proştilor

  Să-i spui unui om, direct şi cu argumente, că este prost. Să-l pui acolo unde-i locul, în rândul proştilor. Nu este o idee bună. E o acţiune brutală, jignitoare, lipsită de umanitate şi, ca să fim în ton cu vremurile, nu este „politically correct“.

 • Putoarea exemplului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putoarea exemplului

  România întreagă pare cuprinsă de dârdori, iar egalitatea în drepturi, politeţea, sinceritatea sunt puse în discuţie ca aducătoare de dezastre, foamete şi moarte. Nu mai putem trăi de răul lor. Aşa să fie?

 • Vinovăţia ca drept al omului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vinovăţia ca drept al omului

  Tendinţa generală este să lărgim într-atît sfera drepturilor omului, încît omul însuşi să devină „cazul particular“ al unei abstracţiuni. Existăm pentru a ilustra o teorie. Drepturile mele devin, cu alte cuvinte, mai importante decît mine: o religie, un cult, în care „persoana“ mea se dizolvă pios, pentru a nu contraria adevărul comunitar.

 • Sexul corectitudinii politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexul corectitudinii politice

  În ultimul număr al revistei Dilema veche, domnul Romeo Aurelian Ilie a publicat un articol („Bărbaţi, nebărbaţi, dar totuşi bărbaţi”) în care face o analiză a mişcării feministe a anilor ’70 şi în care susţine că „femeile n-au fost discriminate niciodată pe criteriul sexului, ci pe acela al genului”.

 • Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Multiculturalismul pe înţelesul oricui VIDEO

  POLITIC Filmul de animaţie „Zootopia“ / „Zootropolis“, deja un mare succes la noi şi în toată lumea, este de fapt o „fabulă“ cu animale, o parabolă străvezie a lumii noastre globalizate şi multiculturale.

 • De ce nu-i merge bine României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu-i merge bine României

  Da prietene, sunt îngrijorat. Nu pentru că România n-ar fi făcut paşi notabili pe calea cuceririi libertăţii. Ci pentru că n-a făcut destui, în ultimul sfert de veac. Pentru că nu-i merge bine. Iată, între altele, de ce.

 • Legea Defăimării legii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea Defăimării legii

  Legea Defăimării ar trebui adoptată cu două condiţii. Prima ar presupune introducerea obligatorie a fumatului în şcoli. A doua ar presupune ca dl Dragnea să înceapă să gândească. Din păcate, a doua condiţie e vădit imposibilă întrucît implică o răstrunare biologică mult mai adîncă decît prima.

 • Spionul rus din noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spionul rus din noi

  Dacă nu eşti de acord cu ideea migraţiei în masă, care amestecă, fără să şi decanteze, refugiaţii cu migranţii economici şi de altă natură, eşti spion rus. Te-ai apucat să critici o decizie sfântă a Europei unite, e clar că faci jocul ruşilor, care-şi freacă de plăcere mâinile, păroase şi cu ghiul pe degetul mic, când un supus european îşi critică regina. Dar, dacă ai puţin noroc, sistemul te bagă doar la xenofobie şi şovinism.

 • Opinii, emoţii, principii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opinii, emoţii, principii

  Poţi să nu te pronunţi în chestiunea refugiaţilor? Nu poţi. Toată lumea, de la vlădică pînă la opincă, de la Bruxelles pînă la Washington, de la Cotroceni pînă la Palatul Victoria e prinsă în horă. Niciodată Europa nu a mai fost confruntată cu un val atît de amplu de imigranţi, veniţi de pe alt continent. E nevoie de soluţii. E nevoie de compasiune. E nevoie de sacrificiu.

 • România isterică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România isterică

  Criza identitară a românilor a intrat într-o nouă fază, cea a isteriilor revărsate în mass-media. Când credeam că mai mult de atât nu se poate, recenta problemă a refugiaţilor (sau cum vreţi să-i spuneţi) a ridicat ştacheta. În acest moment, din orice unghi am privi, ne aflăm în plină isterie naţională.