Luni, 7 Iulie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
coaja - ultimele știri
Coaja vinetelor conţine substanţe nutritive. 9 motive să consumi leguma sezonului de vară
Dincolo de gustul bun al vinetelor, acestea au şi un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Multe dintre aceste substanţe nutritive se găsesc şi în coajă.
Viață sănătoasă
24 iul. 2022
O nouă minune a artei populare. Cum se nasc bijuteriile speciale, din coajă de ou încondeiat
Celica Nistor, o încondeietoare renumită din Botoşani, a reuşit să facă din coajă de ou adevărate bijuterii ale artei populare. Botoşăneanca realizează inele, cercei şi pandative cu modele tradiţionale speciale.
Botoşani
30 apr. 2021
Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"
Bananele sunt fructele care oferă energie, un aport nutritiv esenţial pentru organism şi sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. Prietenoase cu silueta, bananele pot fi incluse cu succes în cure de slăbire, însă secretul succesului unei diete...
Stil de viață
23 ian. 2020
Coaja acestui fruct te ajută să slăbeşti, să scapi de balonare şi să dormi mai bine
De cele mai multe ori mâncăm fructele fără coajă, dar aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face! Coaja ascunde multe vitamine esenţiale pentru sănătate, precum şi beneficii la care nu ne-am fi gândit vreodată.
Sănătate
13 dec. 2019
Delicioasele fructe care omoară bacteriile şi reglează digestia. De ce se mănâncă perele cu tot cu coajă, ce vitamine conţin
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în „Odiseea“ despre pară că este „un dar de la zei“. Se spune că în Franţa, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea,...
Călăraşi
18 oct. 2018
Petre Daea, despre curăţarea de coajă a cireşelor „tratate“: Dacă am ajuns noi să curăţăm o cireaşă de coajă, înseamnă că am ajuns acolo unde nu trebuia
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a îndemnat pe români, joi, la Târgovişte, să nu cumpere produse despre care există suspiciunea că au o calitate îndoielnică, fiind întrebat despre scandalul cireşelor pe care un supermarket le vindea cu o etichet...
Târgovişte
11 mai 2018
Mesajul Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum“
Scandalul iscat de tratarea citricelor cu pesticide revine în actualitate. Numai că acum nu este vorba de lămâi sau portocale, ci de cireşe. Concret, Augustin Katea povesteşte pe Facebook că după ce a cumpărat de la Carrefour Mega Mall astfel de fruc...
Societate
07 mai 2018
Substanţe folosite de comercianţii ca să facă merele lucioase. Cât de sănătoasă mai este coaja fructelor astfel „lustruite“
De zeci de ani, consumatorii din România se întreabă cât de sănătoase sunt fructele pe care le cumpără de la piaţă sau din marketuri. De cele mai multe ori, fructele sunt unse cu diferite substanţe pentru a nu se deshidrata....
Galaţi
19 ian. 2018
Detalii de urmărit când mâncăm pepene galben. Cum trebuie să fie coaja şi de ce este bine să-l spălăm înainte de feliere
Aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-se să-l spălăm sub jet puternic de apă înainte de a-l con...
Călăraşi
01 aug. 2017
Merele ajută la scăderea colesterolului sanguin. Unde sunt concentraţi fitonutrienţii din aceste fructe
Merele sunt cele mai populare fructe, disponibile indiferent de anotimp. Pe cât de banale sunt, pe atât de benefice pentru sănătate, atrag atenţia medicii nutriţionişti....
Viață sănătoasă
05 apr. 2017
De ce sunt cojile mai bune decât fructele. Virtuţile uimitoare ale resturilor care se aruncă: previn cancerul şi omoară viruşi
Beneficiile fructelor sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestora sunt extraordinare pentru organism. Ele conţin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul şi beneficiază de mai mulţi nutrienţi decât fructul în sine....
Călăraşi
11 aug. 2016
Cum vopsim ouăle de Paşte în mod natural. Meşter încondeietor: „Bunicul meu obţinea un roşu intens din petale de mac“
Dorinţa de a folosi din ce în ce mai puţin substanţe toxice ne face să căutăm varianta naturală, iar în cazul vopsirii ouălor de Paşte există alegeri la îndemâna oricui, secrete păstrate din generaţie în generaţie fiind dezvăluite de un meşter încond...
Slatina
17 apr. 2016
10 utilizări ale cuptorului cu microunde la care nu te gândeai
Când spui cuptor cu microunde, îţi vine în cap că vei încălzi farfuria cu mâncare mai uşor şi, la final, nu trebuie să speli multe vase. Cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care te ajută să-ţi încălzeşti mâncarea şi să faci popcorn....
Stil de viață
25 mart. 2016
Cele mai populare citrice, armă cu două tăişuri. De ce e bine să mâncăm portocale şi cui sunt interzise fructele exotice
Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat reumaticilor....
Călăraşi
05 feb. 2016
De ce trebuie mâncat mărul cu tot cu sâmburi, coajă şi cotor. Substanţa-minune ce protejează organismul de boli
Specialiştii susţin că mărul conţine din plin o substanţă care protejează organismul de anumite boli şi trebuie consumat în întregime, cu coajă, cu cotor, cu sâmburi.
Craiova
04 feb. 2016
Pericolele ascunse din coaja pepenelui verde. Cum ne poate îmbolnăvi extrem de grav fructul-medicament al verii
Medicii recomandă spălarea cu mare atenţie a pepenilor verzi înainte de consum. Specialiştii explică de ce vara este sezonul enterocolitelor şi toxinfecţiilor alimentare.
Craiova
31 iul. 2015
Duşmanul ascuns din coaja pepenelui galben – cum ne poate îmbolnăvi fructul cu cea mai multă vitamina A. 7 motive să mănânci pepene galben
Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-ne...
Călăraşi
25 iul. 2015
Trucurile care te ajută să alegi un pepene copt şi zemos fără să-i faci dop
Fiecare are metoda proprie de a descoperi un pepene dulce şi zemos atunci când merge la piaţă. Trucuri învăţate de la bunici, părinţi sau de la producătorii care vin să-şi vândă marfa, iată care sunt cele mai bune metode pentru a te asigura că pui pe...
Bucătărie
29 iun. 2015
Trucuri naturale de albire a dinţilor
Pentru albirea dinţilor există o serie de trucuri naturale care implică folosirea salviei, a căpşunilor, a merelor, dar şi a cocosului şi a mentei.
Sănătate
03 apr. 2015
Coaja de portocală: trucuri de frumuseţe şi sănătate
Obişnuim să ,,profităm” de gustul şi aroma inconfundabilă a portocalei, după care aruncăm coaja fructului. Ştiai că ea aduce beneficii sănătăţii, dar este şi un bun aliat când vine vorba de ritualul tău de frumuseţe?...
Viață sănătoasă
21 nov. 2014
VIDEO Cum se curăţă rapid şi eficient un mango
Să deconjeşti un mango nu e întotdeauna o treabă uşoară. Coaja lui e subţire şi rişti să îndepărtezi mai mult fruct decât ţi-ai dori, ca să nu mai vorbim de faptul că alunecă în toate părţile şi-l poţi scăpa din mână.
Bucătărie
19 iul. 2014
5 lucruri mai puţin cunoscute despre pepenele verde
Este dulce, aromat şi răcoritor, are savoare unică şi o cromatică îmbietoare şi tocmai de aceea este unul dintre fructele preferate ale verii. Însă dincolo de aceste evidenţe, în ceea ce priveşte pepenele verde există aspecte despre care se vorbeşte ...
Viață sănătoasă
14 iul. 2014
Suplimente de slăbit periculoase pentru inimă, ficat şi sistemul nervos. Avertismentul autorităţilor franceze
Pilulele de slăbit cu extractul din coajă de portocală amară sunt din ce în ce mai populare în rândul celor care vor să slăbească fără efort. Dar acestea sunt foarte periculoase pentru sistemul cardiovascular, avertizează autorităţile sanitare france...
Viață sănătoasă
08 mai 2014
Cea mai sănătoasă parte din legumă e aceea pe care o aruncăm
Este binecunoscut că, în dieta noastră, nu trebuie să uităm de fructele şi legumele proaspete. Însă, uneori, partea din legumă sau din fruct cu cele mai mari beneficii asupra sănătăţii noastre este înlăturată. Mărul îl decojim, aruncăm frunzele sfec...
Viață sănătoasă
03 mart. 2014
15 utilizări neobişnuite ale bananelor
Bananele sunt fructe delicioase şi sănătoase. Ştiaţi însă că pot fi utilizate şi în alte scopuri decât cel alimentar?
Stil de viață
28 ian. 2014
Şase fructe şi legume mai sănătoase cu tot cu coajă, tulpină sau frunze
Mulţi dintre noi le consideră resturi alimentare şi le aruncă, dar specialiştii spun că funzele, tulpinile şi cojile anumitor fructe şi legume aduc chiar mai multe beneficii decât vegetala în sine....
Viață sănătoasă
09 oct. 2013
EXCLUSIV Limbajul secret al hoţilor de buzunar
„Coajă", „centaur" sau „panacot" sunt doar câteva cuvinte-cheie din dicţionarul şuţilor din Bucureşti. Hoţii de buzunare comunică prin coduri pentru a nu fi înţeleşi de potenţialele victime, numărul furturilor ajungând în prima parte a acestui an la ...
București
18 sept. 2011
Râmnicu Vâlcea: Mariana Boabeş face tablouri din coajă de copac
Creaţiile sale pot fi considerate opere ale naturii. Foloseşte doar materiale adunate din pădure, iar tablourile sale sunt la mare căutare. Spune că face totul cu pasiune....
Râmnicu Vâlcea
10 ian. 2010