coaja - ultimele știri
Dincolo de gustul bun al vinetelor, acestea au şi un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Multe dintre aceste substanţe nutritive se găsesc şi în coajă.
Celica Nistor, o încondeietoare renumită din Botoşani, a reuşit să facă din coajă de ou adevărate bijuterii ale artei populare. Botoşăneanca realizează inele, cercei şi pandative cu modele tradiţionale speciale.
Bananele sunt fructele care oferă energie, un aport nutritiv esenţial pentru organism şi sunt recomandate a fi consumate la micul dejun. Prietenoase cu silueta, bananele pot fi incluse cu succes în cure de slăbire, însă secretul succesului unei diete...
De cele mai multe ori mâncăm fructele fără coajă, dar aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le putem face! Coaja ascunde multe vitamine esenţiale pentru sănătate, precum şi beneficii la care nu ne-am fi gândit vreodată.
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în „Odiseea“ despre pară că este „un dar de la zei“. Se spune că în Franţa, în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea,...
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a îndemnat pe români, joi, la Târgovişte, să nu cumpere produse despre care există suspiciunea că au o calitate îndoielnică, fiind întrebat despre scandalul cireşelor pe care un supermarket le vindea cu o etichet...
Scandalul iscat de tratarea citricelor cu pesticide revine în actualitate. Numai că acum nu este vorba de lămâi sau portocale, ci de cireşe. Concret, Augustin Katea povesteşte pe Facebook că după ce a cumpărat de la Carrefour Mega Mall astfel de fruc...
De zeci de ani, consumatorii din România se întreabă cât de sănătoase sunt fructele pe care le cumpără de la piaţă sau din marketuri. De cele mai multe ori, fructele sunt unse cu diferite substanţe pentru a nu se deshidrata....
Aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-se să-l spălăm sub jet puternic de apă înainte de a-l con...
Merele sunt cele mai populare fructe, disponibile indiferent de anotimp. Pe cât de banale sunt, pe atât de benefice pentru sănătate, atrag atenţia medicii nutriţionişti....
Beneficiile fructelor sunt cunoscute tuturor, însă puţini ştiu că şi cojile acestora sunt extraordinare pentru organism. Ele conţin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul şi beneficiază de mai mulţi nutrienţi decât fructul în sine....
Dorinţa de a folosi din ce în ce mai puţin substanţe toxice ne face să căutăm varianta naturală, iar în cazul vopsirii ouălor de Paşte există alegeri la îndemâna oricui, secrete păstrate din generaţie în generaţie fiind dezvăluite de un meşter încond...
Când spui cuptor cu microunde, îţi vine în cap că vei încălzi farfuria cu mâncare mai uşor şi, la final, nu trebuie să speli multe vase. Cuptorul cu microunde este mai mult decât un aparat care te ajută să-ţi încălzeşti mâncarea şi să faci popcorn....
Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat reumaticilor....
Specialiştii susţin că mărul conţine din plin o substanţă care protejează organismul de anumite boli şi trebuie consumat în întregime, cu coajă, cu cotor, cu sâmburi.
Medicii recomandă spălarea cu mare atenţie a pepenilor verzi înainte de consum. Specialiştii explică de ce vara este sezonul enterocolitelor şi toxinfecţiilor alimentare.
Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, aromatul pepene galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii. Coaja fructului poate fi infestată cu temuta bacterie Salmonella, medicii sfătuindu-ne...
Fiecare are metoda proprie de a descoperi un pepene dulce şi zemos atunci când merge la piaţă. Trucuri învăţate de la bunici, părinţi sau de la producătorii care vin să-şi vândă marfa, iată care sunt cele mai bune metode pentru a te asigura că pui pe...
Pentru albirea dinţilor există o serie de trucuri naturale care implică folosirea salviei, a căpşunilor, a merelor, dar şi a cocosului şi a mentei.
Obişnuim să ,,profităm” de gustul şi aroma inconfundabilă a portocalei, după care aruncăm coaja fructului. Ştiai că ea aduce beneficii sănătăţii, dar este şi un bun aliat când vine vorba de ritualul tău de frumuseţe?...
Să deconjeşti un mango nu e întotdeauna o treabă uşoară. Coaja lui e subţire şi rişti să îndepărtezi mai mult fruct decât ţi-ai dori, ca să nu mai vorbim de faptul că alunecă în toate părţile şi-l poţi scăpa din mână.
Este dulce, aromat şi răcoritor, are savoare unică şi o cromatică îmbietoare şi tocmai de aceea este unul dintre fructele preferate ale verii. Însă dincolo de aceste evidenţe, în ceea ce priveşte pepenele verde există aspecte despre care se vorbeşte ...
Pilulele de slăbit cu extractul din coajă de portocală amară sunt din ce în ce mai populare în rândul celor care vor să slăbească fără efort. Dar acestea sunt foarte periculoase pentru sistemul cardiovascular, avertizează autorităţile sanitare france...
Este binecunoscut că, în dieta noastră, nu trebuie să uităm de fructele şi legumele proaspete. Însă, uneori, partea din legumă sau din fruct cu cele mai mari beneficii asupra sănătăţii noastre este înlăturată. Mărul îl decojim, aruncăm frunzele sfec...
Bananele sunt fructe delicioase şi sănătoase. Ştiaţi însă că pot fi utilizate şi în alte scopuri decât cel alimentar?
Mulţi dintre noi le consideră resturi alimentare şi le aruncă, dar specialiştii spun că funzele, tulpinile şi cojile anumitor fructe şi legume aduc chiar mai multe beneficii decât vegetala în sine....