Stiri despre ceas biologic

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 5 motive greşite pentru care să-ţi doreşti un copil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 motive greşite pentru care să-ţi doreşti un copil

  Poate că ai vârsta potrivită pentru a face un copil, eşti şi într-o relaţie stabilă dar, cumva, ceasul tău biologic nu a sunat. Aproape toate prietenele tale se pregătesc să devină mămici, părinţii îţi spun că ar fi timpul să aibă un nepoţel şi, fără să-ţi dai seama, te simţi cumva obligată de societate să devii mamă.

 • De ce nu reuşeşti să adormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu reuşeşti să adormi

  Cu fiecare zi care trece, avem nevoie de mai multă energie. Pentru a câştiga energie pierdută în timpul zilei, noaptea trebuie să ne odihnim – cel puţin opt ore de somn. Dar mulţi nu reuşesc să adoarmă la timpul potrivit, iar această tulburare provoacă diverse probleme fizice şi mentale.

 • Ceasul mecanic „iuţeşte“ ceasul biologic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceasul mecanic „iuţeşte“ ceasul biologic

  Un nou studiu a dezvăluit că ticăitul ceasului obişnuit intensifică dorinţa femeilor de a se căsători şi a avea copii, stare descrisă prin sintagma „ceas biologic“, sunetele fiind asociate cu trecerea anilor.

 • În ce moment al zilei e cel mai bine să
munceşti sau să bei alcool şi când nu e bine să conduci maşina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În ce moment al zilei e cel mai bine să munceşti sau să bei alcool şi când nu e bine să conduci maşina

  Există un timp pentru toate. Acesta este unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ţinem cont ca să ne menţinem sănătoşi şi, din păcate, unul dintre lucrurile pe care parcă le-am uitat cu desăvârşire. Este foarte important momentul din zi în care mâncăm, bem sau dormim. Dacă nu ţinem cont de cerinţele corpului, avem un risc mai mare să ne îmbolnăvim.

 • Cel mai bun moment pentru...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun moment pentru...

  Metabolismul suferă modificări pe parcursul zilei, la fel şi ritmul cardiac. De aceea, medicamentele pentru anumite afecţiuni ar trebui luate seara, în timp ce vizitele la dentist ar trebui programate după prânz.

 • Mureşeni, nu uitaţi să treceţi la ora de vară!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mureşeni, nu uitaţi să treceţi la ora de vară!

  Mureşenii vor dormi mai puţin cu o oră duminică, iar efectele schimbării orei vor fi simţite chiar şi la începutul săptămânii viitoare. Mâine dimineaţă, ora 3.00 devine ora 4.00, marcându-se astfel trecerea la ora de vară.

 • Noctambulii, oamenii care suferă când sună ceasul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noctambulii, oamenii care suferă când sună ceasul

  Perfuzia de cafea de dimineață este singura care îi pune în funcțiune, iar fiecare zi de lucru care începe înainte de prânz este un chin pentru păsările de noapte. De vină este ceasul lor biologic, controlat de gene

 • De ce ne îmbolnăvesc cerinţele şefilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne îmbolnăvesc cerinţele şefilor

  Solicitările şefilor de a sta peste program sau de a sări peste pauza de masă intră în contradicţie cu ceea ce-ţi dictează ceasul biologic (să mănânci, să dormi etc.). Iar acest lucru ar putea fi de vină pentru o tulburare care duce la obezitate şi la diabet, susţin cercetătorii germani.

 • Lumina zilei ar putea salva viața după un infarct
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumina zilei ar putea salva viața după un infarct

  Tratamentul de urgență al unei persoane care a suferit un atac de cord s-ar putea rezuma la expunerea ei la lumină naturală puternică, susțin oamenii de știință de la Universitatea Colorado din Denver, SUA.

 • Între ce ore eşti mai predispus la infecţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între ce ore eşti mai predispus la infecţii

  Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Yale au descoperit că într-un anumit moment al zilei sistemul imunitar nu mai funcţionează la parametri optimi, iar riscul de infecţii şi de complicaţii este foarte mare.

 • Cum alegeţi cel mai bun moment pentru sex
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegeţi cel mai bun moment pentru sex

  Cunoaşterea bioritmului sexual vă ajută să găsiţi mai uşor momentul din zi când partenerul de viaţă are mai multă disponibilitate pentru „jocurile" intime.

 • Cum ne afectează dereglarea ceasului biologic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne afectează dereglarea ceasului biologic

  Pe termen lung, dezechilibrele bioritmului pot duce la insomnii, la depresie sau la boli de inimă. Specialiştii spun că ceasul intern reglează funcţiile tuturor organelor interne, acesta fiind influenţat atât de factorul genetic, cât şi de mediul în care trăim.

 • Când ceasul biologic se strică, poate apărea diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ceasul biologic se strică, poate apărea diabetul

  „Explozia” de cazuri de diabet înregistrată în epoca modernă este pusă de specialişti atât pe seama  alimentaţiei, cât şi pe seama problemelor  de somn cu care se confruntă tot mai multe persoane. Când ritmul veghe-somn se dereglează, nivelul glicemiei creşte.

 • Funcţionăm la matineu sau la seral?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţionăm la matineu sau la seral?

  Ceasul biologic bate diferit pentru fiecare dintre noi şi se modifică pe parcursul vieţii, arată specialiştii. Nu toţi oamenii funcţionează după acelaşi orar: unii se simt în formă dimineaţa, în timp ce randamentul altora e maxim pe înserat.

Modifică Setările