Stiri despre cannes 2021

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Râsete în Paradis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Râsete în Paradis

  Aşa s-ar putea rezuma Ceremonia în care s-a anunţat palmaresul Festivalului de la Cannes, din 2021. După defilarea, adică parada modei, de pe covorul roşu, fireşte eco, unde au predominat rochiile albe, de mare, de vacanţă - nu mai suntem în luna mai, cea mai elegantă fiind jurata, vedetă la Tarantino şi în Concertul lui Radu Mihăileanu: Melanie Laurent-, a început dezastrul.

 • Cannes 2021 - Lungmetrajul „Titane”, de Julia Ducournau, premiat cu trofeul Palme d'Or. Lista completă a câştigătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2021 - Lungmetrajul „Titane”, de Julia Ducournau, premiat cu trofeul Palme d'Or. Lista completă a câştigătorilor

  Lungmegtrajul „Titane”, regizat de Julia Ducournau, a fost recompensat sâmbătă seară cu trofeul Palme d'Or, la finalul celei de-a 74-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care a fost marcată de măsuri de siguranţă în contextul sanitar, dar şi de strălucirea şi prezenţa vedetelor. O gafă de proporţii a cineastului Spike Lee, preşedintele juriului, a făcut ca numele marelui câştigător să fie cunoscut de la începutul galei.

 • Premii pentru cineaste şi coincidenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premii pentru cineaste şi coincidenţe

  După premiul pentru scurtul de la Cinéfondation al Carinei-Gabriela Daşoveanu: „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, la secţiunea Un Certain Regard, Teodora Ana Mihai a cucerit juriul prezidat de exigenta Andrea Arnold care i-a acordat premiul pentru îndrăzneală, devenit în engleză cel pentru curaj, pentru provocatorul „La Civil”.

 • O veste bună şi de viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O veste bună şi de viitor

  Filmul meu preferat din prezenţa românescă la Cannes în 2021 a luat premiu la secţiunea Cinefondation, adică la cele care reprezintă şcolile de cinema şi poate fi interpretat ca o bază pentru cariera care a început cu dreptul pentru Carina-Gabriela Daşoveanu şi al său scurtmetraj „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste“.

 • Dezamăgiri şi revelaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezamăgiri şi revelaţii

  Cum era 14 iulie, mi-am ales ca filmele de văzut să fie racord cu Sărbătoarea Hexagonului, dar pe alocuri au fost şi căderi, nu chiar ca a Bastiliei, dar nici foarte departe.

 • Cannes 2021. Corespondenţă de la Eugenia Vodă: Trei filme franţuzeşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2021. Corespondenţă de la Eugenia Vodă: Trei filme franţuzeşti

  Pentru că azi e Ziua Franţei, dar nu numai de aceea..., pentru că festivalul abia a trecut de jumătate şi s-au văzut multe filme bune, dar niciun Everest..., pentru că selecţia franceză ocupă un loc privilegiat la Cannes..., iată trei filme care s-au făcut remarcate, într-un fel sau altul:

 • La Cannes, Ziua Mamei s-a mutat pe 9 iulie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Cannes, Ziua Mamei s-a mutat pe 9 iulie

  Dimineaţa a început cu Cea mai cumplită fiinţă din lume a tânărului Joachim Trier (simplă coincidenţă parţială de nume cu Lars), care, în 12 capitole plus un prolog şi un epilog, ne strecoară în viaţa unei fete de 30, care mai mult vorbeşte decât trăieşte, dar în care sunt câteva scene ce nu vor fi uşor uitate, inclusiv un fel de joc precum statuile din copilărie, dar ingenios … croşetate.

 • Cannes avant Cannes. Toată lumea cântă, se maschează şi se vaccinează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes avant Cannes. Toată lumea cântă, se maschează şi se vaccinează

  Cum vacanţa pentru francezi se sugerează să fie în ţară, începe înghesuiala, azi e o vineri bison futé, adică un trafic infernal, descris de decenii printr-un desen al unui simpatic indian, piele roşie (n-o fi politically incorrect?), cu mult înainte să fi apărut Waze-ul (despre care nu mi-am pus problema cum s-o scrie), căci a venit vacanţa şi lumea călătoreşte în Franţa, mai cu seamă la Cannes. Adio, distanţare!

 • 1+2=8 (Doar la Cannes!)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  1+2=8 (Doar la Cannes!)

  A început puţin cu stângul, dacă tot se vorbeşte de politică şi alegeri şi în Franţa. Ce-i drept că uneori aşa-i mai bine, zic italienii (care-şi fac concurenţă cu fotbalul), că-i în partea inimii!

 • Cannes 2021. Corespondenţă specială de la Eugenia Vodă: Bon courage!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2021. Corespondenţă specială de la Eugenia Vodă: Bon courage!

  Înainte de startul oficial al carnavalului glamour, care e, printre altele, Cannes-ul, înainte ca Adam Driver şi Marion Cotillard, protagoniştii filmului din deschidere, să urce en beauté pe covorul roşu, mitraliaţi de fotografii care se sufocă regulamentar îndărătul măştilor, înainte chiar ca Palatul să fie pregătit pentru musafiri, încă în plin şantier, Delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, a avut o întâlnire inedită cu presa.

 • Cannes 2021 - Juriul competiţiilor Cinéfondation şi de scurtmetraje, anunţat. O producţie românească, în concurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cannes 2021 - Juriul competiţiilor Cinéfondation şi de scurtmetraje, anunţat. O producţie românească, în concurs

  Şase cineaşti din Tunisia, Suedia, Franţa, Egipt şi Spania alcătuiesc juriul competiţiilor Cinéfondation şi de scurtmetraje de la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes. Producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu (UNATC), se numără între filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film.

Modifică Setările