Stiri despre boli hepatice

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ce
analize pentru ficat se plătesc şi care sunt gratuite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce analize pentru ficat se plătesc şi care sunt gratuite

  Analizele funcţiei hepatice sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cu trimitere de la medicul de familie. Totuşi, testarea hepatitelor se plăteşte. Iată cât costă toate analizele importante pentru ficat.

 • Sarea,
bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sarea, bună sau rea pentru organism? Mituri despre sare

  Când vine vorba despre sare, toată lumea se gândeşte la ea ca la ceva nociv, care în mod sigur ne va face rău. Însă fără sare, sau mai bine zis, fără ionul de sodiu nu ar exista viaţa. Specialiştii explică unde se ascunde sodiul şi câtă sare putem consuma astfel încât să ne îmbolnăvim.

 • Uleiul esenţial care previne infecţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uleiul esenţial care previne infecţiile

  Mandarinele sunt foarte asemănătoare la culoare, formă şi gust cu portocalele, ele devenind preferatele noastre mai ales în sezonul rece. Originare din China, mandarinele au străbătut drumul în America şi în Europa şi acum Italia este unul dintre cei mai mari producători de ulei esenţial de mandarine bio. Aşadar, nu doar fructele sunt consumate la nivel mondial, ci şi uleiul esenţial.

 • Top 5 boli cauzate de stres
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 5 boli cauzate de stres

  Viaţa modernă este o sursă continuă de tensiuni, care-ţi dau (la propriu!) tot felul de tulburări... Tot ce ai de făcut este să le combaţi, ca să previi bolile grave provocate de stres. Dar, mai întâi, află cum te afectează grijile de zi cu zi...

 • Unele boli ale ficatului cresc riscul de infarct la vârste tinere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unele boli ale ficatului cresc riscul de infarct la vârste tinere

  Două studii italiene date publicităţii în numărul de luna aceasta al „Revistei Asociaţiei Americane pentru Studiul Bolilor Hepatice“ au scos la iveală faptul că atât fibroza hepatică severă, cât şi ficatul gras duc la ateroscleroză timpurie.

 • Puterea vindecătoare a florilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puterea vindecătoare a florilor

  Ne bucurăm de frumuseţea lor în fiecare primăvară, fără să le cunoaştem şi puterile vindecătoare: e vorba de vedetele acestui sezon, florile. E timpul să descoperi ce remedii poţi prepara din petalele lor şi în ce afecţiuni îţi sunt recomandate.

 • Leacuri din muguri pentru bolnavii de ficat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din muguri pentru bolnavii de ficat

  Preparatele gemoterapice din plop, secară, frasin şi din coacăz stimulează imunitatea, au efect antiinflamator şi detoxifiant. Datorită acestor calităţi, sunt indicate în tratamentul bolilor hepatice.

 • Tinerii, tot mai afectaţi de boli hepatice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tinerii, tot mai afectaţi de boli hepatice

  Noile obiceiuri alimentare cresc incidența „ficatului gras“ în rândul persoanelor sub 30 de ani. Potrivit estimărilor, aproape 20% din români suferă de steatoză hepatică. Lipsită uneori de simptome, boala poate să evolueze spre ciroză hepatică.

 • Hepatitele pun ficatul la grea încercare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hepatitele pun ficatul la grea încercare

  Deşi este un organ cu capacitate de refacere completă, stadiul târziu în care este descoperită afectarea lui şi în care se începe tratamentul anulează, de multe ori, această calitate a ficatului. Ce ar putea face diferenţa? Vaccinarea, dar şi respectarea rutinei analizelor şi controalelor medicale.

Modifică Setările