Stiri despre banda desenata

  26 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grafic ia
lucrurile în serios. Cea mai bună carte BD a lui Neil Gaiman apare aici VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grafic ia lucrurile în serios. Cea mai bună carte BD a lui Neil Gaiman apare aici VIDEO

  Casa editorială ART, care s-a dovedit unul dintre cele mai bune şi dinamice brand-uri la recent încheiata ediţie a târgului de carte Bookfest, continuă, prin imprintul Grafic pe care l-a dedicat volumelor de bandă desenată, desantul pe piaţă de cărţi de acest tip – „invazia“, am putea spune, numai că una benefică –, publicând titluri celebre semnate, printre alţii, de popularul Neil Gaiman: „Sandman“, cea mai bună carte BD a acestuia.

 • CARTEA DE ARTĂ Grafic,
un nou imprint editorial, îl aduce în România pe autorul-cult Alan Moore VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Grafic, un nou imprint editorial, îl aduce în România pe autorul-cult Alan Moore VIDEO

  Lansată de puţin timp, Grafic, un nou imprint al dinamicei edituri ART, dedicat exclusiv cărţilor de bandă desenată şi romanelor grafice, publică în premieră două volume ale legendarului Alan Moore, personaj iconic al anarhismului contemporan: „Watchmen“ (considerat printre cele mai bune cărţi de limbă engleză ale secolului XX) şi „V de la Vendetta“, dar şi reeditări ale cărţilor apărute aici mai demult, cum ar fi cele ale Marjanei Satrapi.

 • Prima bandă desenată în care apare Superman este scoasă la licitaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prima bandă desenată în care apare Superman este scoasă la licitaţie

  O carte de benzi desenate Action Comics No 1, din 1938, păstrată în stare foarte bună, este scoasă la licitaţie pe eBay în perioada 14-24 august. În paginile sale apare pentru prima dată personajul Superman, motiv pentru care este considerată cea mai valoroasă carte BD din lume.

 • Zbeng şi Zbântui – copiii „infernetului“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zbeng şi Zbântui – copiii „infernetului“

  Într-o bună zi de vineri 13, Sakar, fratele vitreg al lui Belzebub, a decis să-l detroneze pe acesta şi să preia conducerea Lumii de Dincolo. Pentru asta, i-a însărcinat pe Zbeng şi Zbântui să-i recruteze un muritor muribund, pentru a-l transforma în Golem şi a-l folosi împotriva lui Belzebub.

 • Expoziţie de benzi desenate româneşti, la Galeria „Arta“ din Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie de benzi desenate româneşti, la Galeria „Arta“ din Craiova

  Vernisajul expoziţiei „Muzeul Benzii Desenate din România“ are loc pe data de 16 mai, de la 19.00, la Galeria „Arta“ din Craiova. Expoziţia, care rămâne deschisă până pe 30 mai 2014, prezintă un istoric al benzii desenate de pe teritoriul românesc, realizate de-a lungul a 90 de ani.

 • Noaptea benzii desenate româneşti, organizată la Berlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea benzii desenate româneşti, organizată la Berlin

  La sfârşitul lunii ianuarie, pe 31, Berlinul va fi gazda evenimentului Lunga noapte a benzii desenate româneşti, organizat la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala Germaniei. Prezenţi vor fi artiştii Alexandru Ciubotariu, Maria Surducan şi Sorina Vazelina, informează instituţia.

 • Istoria benzii desenate româneşti, din 1891 până în prezent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria benzii desenate româneşti, din 1891 până în prezent

  De la Haplea la un Harap-Alb modern, personajele de bandă desenată din România au traversat peste 100 de ani de istorie, fiind desenate de-a lungul timpului de numeroşi artişti. Am vorbit cu Dodo Niţă, critic de bandă desenată, despre momentele-cheie ale începuturilor BD-ului în ţara noastră. În această perioadă, la Bucureşti se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Salonului European de Bandă Desenată (7 noiembrie - 5 decembrie).

 • Se deschide Salonul European de Bandă Desenată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se deschide Salonul European de Bandă Desenată

  Cea de-a treia ediţie a Salonului European de Bandă Desenată se deschide astăzi în mai multe spaţii din Bucureşti, lucrările putând fi văzute până pe 5 decembrie 2013. Invitatul special al evenimentului este artistul ungar Lakatos István.

 • Portret de bedefil: Adrian Cioroianu, „fan BD cu state vechi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portret de bedefil: Adrian Cioroianu, „fan BD cu state vechi”

  Adrian Cioroianu s-a născut pe 5 ianuarie 1967 la Craiova. A absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti în 1993 şi a rămas în cadrul ei, ca asistent universitar al profesorilor Lucian Boia şi Dinu C. Giurescu, ajungând în prezent profesor şi decan al ei. În 2002 obţine titlul de doctor în istorie al Universităţii Laval din Quebec, Canada.

 • Un dialog Nichita Stănescu - Sandu Florea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un dialog Nichita Stănescu - Sandu Florea

  Astăzi, de la ora 19.00, Galeria Muzeului Benzii Desenate (la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, etaj 4) se deschide pentru „Semne și Desemne": un dialog Nichita Stănescu - Sandu Florea cuprins, după aproape trei decenii, într-o carte-obiect şi o expoziţie.

 • Nichita Stănescu - un mesaj de dincolo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nichita Stănescu - un mesaj de dincolo

  Joi, 1 septembrie 2011, de la ora 19.00, Galeria Muzeului Benzii Desenate (la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, etaj 4) se deschide pentru „Semne și Desemne": un dialog Nichita Stănescu - Sandu Florea cuprins, după aproape trei decenii, într-o carte-obiect şi o expoziţie.

 • Vernisaj expoziţie Puiu Manu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vernisaj expoziţie Puiu Manu

  Vernisajul expoziţiei, în prezenţa autorului, are loc joi, 25 august, de la ora 19.00, la Galeria SAINT INK (str. Doamnei nr.3), împreună cu lansarea Revistei COMICS nr. 5. Tot cu ocazia expoziţiei a fost reeditat într-un tiraj limitat albumul de benzi desenate „Toate pânzele sus".

 • A apărut noul COMICS!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A apărut noul COMICS!

  Numărul 5 al Revistei COMICS, datat august 2011, reuneşte în paginile sale 21 de artişti amatori şi profesionişti, printre care şi Puiu Manu, unul dintre cei mai prolifici şi longevivi autori români de benzi desenate, cu sute de planşe publicate în cei 56 de ani de carieră, în reviste ca „Universul Copiilor“, „Arici Pogonici“ sau „Cutezătorii“.

 • Puiu Manu se întoarce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puiu Manu se întoarce

  Muzeul Benzii Desenate şi Revista COMICS vă invită la o nouă expoziţie de benzi desenate, aparţinând unuia dintre cei mai reputaţi graficieni români care s-au afirmat în această specie artistică, cu o carieră prodigioasă în Statele Unite ale Americii: Puiu Manu. De sub peniţa sa au ieşit atât personajele cult din „Toate pânzele sus“, cât şi legendarul aventurier Dim Dunăreanu, un veritabil Doc Justice (sau, de ce nu, Jam

 • Constanţa: Florin Petcu face artă pe benzi desenate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constanţa: Florin Petcu face artă pe benzi desenate

  Tânărul grafician constănţean, ilustrator la Revista Tomis între 2006 şi 2010, este pasionat de benzile desenate; mostre ale artei sale se găsesc pe http://engraphos-comics.blogspot.com

Modifică Setările