Stiri despre balerini

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Spectacol de balet pe 18 iunie, cu intrare liberă, la sala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacol de balet pe 18 iunie, cu intrare liberă, la sala "Barbu Ştirbei"

  Al treilea spectacol de balet organizat de grupul Danubiu Balet Călăraşi va putea fi urmărit duminică 18 iunie, de la ora 12.00, la sala de spectacole “Barbu Ştirbei”.   În “Chopiniana”, protagonişti sunt micuţele balerine ale grupului Danubiu Balet Călăraşi şi tineri balerini din Constanţa.

 • Un Soare
devenit Luceafăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Soare devenit Luceafăr

  Un personaj până ieri mai curând demi-monden, marcat de vane aspiraţii de a fi peste decenii o palidă replică a lui Leonard Bernstein explicându-ne cum să înţelegem muzica, un om în a cărui carte de identitate scrie că se numeşte Soare şi care ne era mai tuturor cunoscut  printr-o condiţie profesională comună, cu apariţii preponderent la concertele din aer liber, puternic parfumate politic s-a metamorfozat de câteva zile încoace în Luceafăr.

 • Gigel Ungureanu, noul şef al compartimentului Balet al Operei Naţionale, în locul demisionarei Florica Stănescu, „mâna dreaptă“ a lui Kobborg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gigel Ungureanu, noul şef al compartimentului Balet al Operei Naţionale, în locul demisionarei Florica Stănescu, „mâna dreaptă“ a lui Kobborg

  Directorul interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), dirijorul Vlad Conta, a confirmat pentru „Adevărul“ că l-a numit în postul de şef al compartimentului Balet pe balerinul Gigel Ungureanu. Modificarea survine în contextul în care, săptămâna trecută, balerina Florica Stănescu, considerată „mâna dreaptă“ a lui Johan Kobborg, a demisionat din această funcţie, în semn de protest faţă de situaţia creată la Operă.

 • Johan Kobborg, către balerini: „Pentru voi, artiştii, a meritat să lupt şi să nu mă las intimidat sau manipulat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Johan Kobborg, către balerini: „Pentru voi, artiştii, a meritat să lupt şi să nu mă las intimidat sau manipulat“

  Johan Kobborg i-a felicitat, pe contul său de Facebook, pe artişti pentru cum au evoluat în baletul "Manon", sâmbătă seară, spectacol care a avut-o, la Opera Naţională din Bucureşti (ONB), cap de afiş pe Marina Minoiu. "Mi-aţi dovedit încă o dată că, pentru voi, artiştii, a meritat să lupt şi să nu mă las intimidat sau manipulat", a declarat coregraful, care încă nu a semnat un contract nou cu conducerea schimbată a ONB şi cu Ministerul Culturii.

 • Cea mai bună încălţăminte pentru fiecare tip de picioare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună încălţăminte pentru fiecare tip de picioare

  Picioarele tale sunt mult mai importante decât aspectul şi modelul pantofilor, îndeosebi atunci când ai anumite probleme. Dacă ai o curbură a tălpii mai mică sau mai mare, dacă ai tendonul lui Ahile mai rigid sau dacă ai o tendinţă către dezvoltarea monturilor, e cazul să faci nişte alegeri. Vei avea de câştigat un plus de confort, dar şi sănătate pentru picioarele tale.

 • Succesul micilor balerini: Liceul de coregrafie „Floria Capsali” nu va mai fi comasat cu Liceul „Dinu Lipatti”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Succesul micilor balerini: Liceul de coregrafie „Floria Capsali” nu va mai fi comasat cu Liceul „Dinu Lipatti”

  Liceele „Floria Capsali” şi „Dinu Lipatti” nu vor mai fi comasate. Aceasta a fost decizia luată de Inspectoratul Şcolar al Capitalei, după întâlnirea pe care inspectorul general Constantin Trăistaru a avut-o cu părinţii şi elevii liceului de Coregrafie, adunaţi luni în faţa instituţiei, în zăpadă, pentru a doua zi consecutiv, potrivit preşedintelui Comitetului de părinţi de la „Floria Capsali”, Alexandru Vasilache.

 • Atenţie la balerini: îţi pot deforma mersul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la balerini: îţi pot deforma mersul!

  Obişnuieşti să porţi pantofi cu tocuri înalte? Specialiştii te avertizează că astfel îţi pui în pericol sănătatea picioarelor. Tot ei îţi spun ce alte inconveniente au adidaşii sau balerinii şi care este cel mai indicat tip de încălţăminte.

 • De ce nu o să dispară balerinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu o să dispară balerinul

  Vânzările acestui tip de încălţăminte s-au dublat, chiar triplat în ultimii ani. Cu toate acestea, balerinii nu mai sunt prezenţi pe podiumurile internaţionale, fiind pe lista neagră a modei de ceva timp.

 • Gheorghe Iancu: Întoarcerea dansatorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Iancu: Întoarcerea dansatorului

  Unul dintre cei mai celebri balerini de origine română ai lumii se reîntâlneşte cu o mare coregrafă, Miriam Răducanu, într-un spectacol istoric despre viaţă, vulnerabilitate şi regăsire, care va fi difuzat de TVR Cultural în acest weekend, sâmbătă seară, de la ora 21.45.

 • Încălţările cu toc ne afectează coloana
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încălţările cu toc ne afectează coloana

  Chiar dacă sandalele cu toc sunt la modă, beneficiile lor sunt doar estetice. Din punct de vedere al sănătăţii, purtarea lor îşi pune serios amprenta asupra spatelui şi articulaţiilor. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul purtării balerinilor.

 • Balerinii şi pantofii cu toc, contraindicaţi gravidelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Balerinii şi pantofii cu toc, contraindicaţi gravidelor

  Femeile însărcinate nu ar trebui să poarte balerini, pantofi cu toc înalt sau şlapi, potrivit medicilor ortopezi ai Societăţii Britanice de Podologie. Niciuna dintre aceste tipuri de încălţăminte nu oferă gleznelor suficient suport.

Modifică Setările