Stiri despre andrei craciun

  205 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Când ne-a fost mai bine? Anchetă printre scriitori şi artişti despre izolare: „Ce era înainte era greşit. Dacă ne întoarcem acolo e ca şi cum n-am fi înţeles nimic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ne-a fost mai bine? Anchetă printre scriitori şi artişti despre izolare: „Ce era înainte era greşit. Dacă ne întoarcem acolo e ca şi cum n-am fi înţeles nimic“

  Izolarea va fi acel moment revelator ce ne va schimba pentru totdeauna sau doar  unul pasager şi chinuitor? Se poate şi ne dorim să revenim la viaţa de dinainte de pandemie? Şi ce vom face cu libertatea recăpătată? Am întrebat scriitori, jurnalişti şi artişti ce au avut, ce au pierdut şi ce au câştigat de când viaţa li se derulează între patru pereţi.

 • Ce melodii vă amintesc de o persoană iubită? Răspund scriitorii: „De fiecare dată când melodia asta e la radio, ne sunăm şi punem telefonul pe speaker“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce melodii vă amintesc de o persoană iubită? Răspund scriitorii: „De fiecare dată când melodia asta e la radio, ne sunăm şi punem telefonul pe speaker“

  De Dragobete, vă propunem şapte poveşti în care muzica şi dragostea şi-au dat mâna pentru amintiri care nu pier. Ştiţi cum unele melodii rămân amprentate de un anumit moment sau de chipul unei persoane iubite? Şapte scriitori ne-au povestit despre momentele în care muzica era în aer. La fel şi dragostea.

 • Dezbatere şi videoproiecţie dedicate romanului Clarei Usón, „Fiica Estului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezbatere şi videoproiecţie dedicate romanului Clarei Usón, „Fiica Estului”

  Marţi, 27 martie, de la ora 18.00, la Librăria Mihai Eminescu, va avea loc un eveniment dedicat romanului „Fiica Estului”, de Clara Usón, apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, în traducerea Marianei Sipoş. Vor vorbi traducătoarea Magda Cârneci, Andrei Crăciun şi Pablo Diez Astruga, ataşat pentru învăţământ şi cultură al Ambasadei Spaniei la Bucureşti, reprezentant în România al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Sportului din Spania.

 • O carte
despre Radio Europa Liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O carte despre Radio Europa Liberă

  În urmă cu câţiva ani, mai exact cu începere din luna mai a anului 2012, Andrei Crăciun, pe atunci jurnalist la cotidianul Adevărul, a avut inspiraţia de a-l ruga pe mult mai vârstnicul său confrate, Nicolae Stroescu-Stînişoară, de zeci de ani stabilit la München, să-i acorde un interviu. Să-i răspundă la o serie de întrebări legate de Departamentul românesc al Europei libere. Şi nu numai.

 • „Superscrieri: Drumul generaţiei noastre”, povestea presei ultimelor decenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Superscrieri: Drumul generaţiei noastre”, povestea presei ultimelor decenii

  Miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 19.00, la Art Yourself Gallery (Clucerului 88) va avea loc lansarea volumului „Superscrieri: Drumul generaţiei noastre”, însoţită de Expoziţia de ciorne ale autorilor. Evenimentul, organizat de Fundaţia Friends for friends, pune în lumină unii dintre cei mai valoroşi jurnalişti ai prezentului.

 • O zi bună
de fugit din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi bună de fugit din România

  Am primit un SMS de la Andrei. Îl citesc: „Salutări din Cuba, Petre! Havana e un fel de Galaţi, doar că locuitorii sunt negri“. Îmi vine să-mi miros mobilul, ca pe un trabuc cubanez. Dar mă abţin. Dacă telefonul îmi miroase a gaze de furnal, aşa cum mirosea Galaţiul meu, când vântul aducea în oraş norii de fum ai combinatului siderurgic care depăşea planurile cincinale?

 • Bunicul imaginat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bunicul imaginat

  Uneori, nu sunt foarte sigur că tatăl mamei mele a trăit cu adevărat. Atunci, îmi privesc mâna stângă. Degetul mic de la mâna mea stângă este îndoit într-un fel anume, ca o gheară sau ca o lumânare care tocmai se stinge. „Tata avea degetele aşa, iar eu nu am văzut asta decât la înmormântare”, mi-a spus, într-un anotimp demult trecut, mama. Am degetele lui.

 • Patroane!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patroane!

  Acest text nu este un pamflet şi nu trebuie tratat ca atare.

 • Curaj!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curaj!

  Fiţi sinceri: câţi dintre cei pe care îi ştiţi ar rezista în numele adevărului dincolo de prima fractură de mandibulă?

 • Fă o şedinţă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fă o şedinţă!

  Eşti incompetent? Vrei să nu afle nimeni că nu ştii să faci nimic? Fă, tată, o şedinţă!

 • Moda, azi: „După dealuri“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moda, azi: „După dealuri“

  Filmul lui Cristian Mungiu a devenit, imediat, în mediul online, un fel de Nicuşor Dan al cinematografiei sau un fel de papion postmodern, de toamnă. 

 • Catastrofa Sandy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Catastrofa Sandy

  Se scrie chiar acum un tratat despre beneficiile libertăţii. Veţi vedea oameni generoşi, curajoşi şi toleranţi, care vă vor face să credeţi că specia aceasta merită încă o şansă.

 • Regele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regele

  Regele, la 91 de ani! Cine ar fi crezut?

 • Demonii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demonii

  Funcţionarii tăcuţi din fiecare infern personal sunt responsabili de fiecare secundă pe care o batjocoresc lăsând-o pe mâna ticăloşilor.

 • Cărtărescu, nuanţele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărtărescu, nuanţele

  Nu condamn, constat: Mircea Cărtărescu a fost cel mai bun scriitor care putea fi pe când era tânăr şi sărac.

 • De ce mai există TVR?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mai există TVR?

  Era bine ca TVR să rămână o redută în faţa isteriei, dar s-a preferat în avangarda propagandei. 

 • Lumea după Marx. Încotro duce istoria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea după Marx. Încotro duce istoria

  Moare Hobsbawm şi nu mai apucă să afle ce s-a înâmplat, deunăzi, în oraşul scoţian Aberdeen. Iar ce s-a înâmplat în oraşul scoţian Aberdeen este de o teribilă importanţă.

 • Rezistenţa prin decenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezistenţa prin decenţă

  Se povesteşte că în ajunul morţii sale, Socrate, aflat desigur în închisoare, a rugat un muzicant să îl înveţe să cânte din liră. De ce?, a fost întrebat, de ce, de vreme ce în zori vei muri? Răspunsul, cum a intrat el în legendă, a fost aşa: „Ca să ştiu să cânt înainte de a muri“.

 • Inima sus!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inima sus!

  Aşadar, inima, cordul, lucrarea timpului care, cum ştiu toţi clasicii, îşi reduce, nemernicul!, postulatele la absurd, Emeric Ienei în cea mai importantă dintre finalele vieţii, pe care bineînţeles că o va câştiga.

Modifică Setările