Stiri despre alex stefanescu

  61 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cantautorul şi actorul Alex Ştefănescu, finalist la „Vocea României“: „Am 30 de ani şi îmi place să cred că nu i-am trăit degeaba“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cantautorul şi actorul Alex Ştefănescu, finalist la „Vocea României“: „Am 30 de ani şi îmi place să cred că nu i-am trăit degeaba“ VIDEO

  Alex Ştefănescu (30 de ani) a compus "9 piese remixate" - nouă piese de teatru faimoase, repovestite, cântate şi parodiate, pe care le intepretează la chitară. Cântecele sale au fost inspirate de piese de teatru celebre, printre care "Romeo şi Julieta", "Hamlet", "O scrisoare pierdută", "Aşteptându-l pe Godot", "Steaua fără nume", "Hamlet".  "9 piese remixate", care a fost prezentat la Gala Hop de la Costineşti, se cântă la UnTeatru.

 • Ce-am mai putea fi, când suntem totul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce-am mai putea fi, când suntem totul?

  Cu multe i-o fi plăcând românului să se joace, însă, de departe, jocul cu vorbele pare a le fi întrecut pe toate. Stăm „la cioace”, „la taifas”, suntem „de caterincă”, avem „vrăjeală pe noi”, pe cel de-alături „îl facem din vorbe”, ştim, la o adică, „s-o-ntoarcem ca la Ploieşti”, avem oricând dexteritatea „de a o da cotită”. Deh!, nu are oricine „mintea noastră”.

 • Sertarul Scriitorului Român. Doi critici: Nicolae Manolescu şi
Alex. Ştefănescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sertarul Scriitorului Român. Doi critici: Nicolae Manolescu şi Alex. Ştefănescu

  La debutul unei rubrici, este dezirabil să arăţi cititoarelor şi cititorilor ce intenţionezi să scrii, astfel încât publicul să ştie dacă sfera sa de interes se întâlneşte, cât de cât, cu a ta. Jurnale scriem pentru noi înşine, epistole compunem pentru un destinatar anume, dar foiletonistică ori publicistică facem în măsura în care există un public interesat de tematica şi problematica noastră.

 • Cum a crescut nivelul mediu de cultură din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a crescut nivelul mediu de cultură din România

  Celebrul scriitor portughez Fernando Pessoa, considerat foarte greu traductibil, a devenit accesibil cititorilor români datorită admirabilelor traduceri ale lui Dinu Flămând.

 • Filosoful dincolo de text
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful dincolo de text

  Are 99 de ani. Este cel mai valoros filosof român în viaţă. Gândeşte mai clar decât aproape toţi tinerii care se pronunţă în diverse probleme în spaţiul public. Are o cultură întinsă, bine însuşită, de care nu face niciodată paradă, dar care dă greutate fiecărui cuvânt al său, scris sau rostit. Este prietenos şi dornic de dialog, ia parte la petreceri, pleacă în excursii, face daruri.

 • Un rasism al vârstei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un rasism al vârstei

  Cercetătorul de peste o sută de ani care va avea curiozitatea să se aplece asupra presei noastre culturale de azi (sau asupra unor bloguri, pagini de facebook etc.) va fi uimit de amploarea pe care au luat-o în primii 15 ani ai secolului XXI atacurile unor tineri scriitori şi mai ales ales ale unor tineri fără talent cu veleităţi de scriitori împotriva scriitorilor consacraţi din generaţiile anterioare.

 • Istoriile lui Alex Ştefănescu: Eu şi Emil Constantinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoriile lui Alex Ştefănescu: Eu şi Emil Constantinescu

  Într-o noapte din toamna anului 1997, la ora 0:20, m-a sunat Emil Constantinescu, preşedintele României. Chiar el, nu şefa lui de cabinet! M-am simţit emoţionat şi flatat. Să stai întins în pat, lângă soţia ta, să laşi deoparte cartea pe care o citeai la lumina veiozei de pe noptieră şi să vorbeşti la telefon cu şeful statului, iată un moment de glorie greu de uitat.

 • Autorii fără talent cheamă DNA-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorii fără talent cheamă DNA-ul

  Dacă ar trăi Ion Creangă, ar putea include în „Prostia omenească“ o întâmplare recentă. Treizeci şi ceva de scriitori (aproape toţi mediocri) s-au mobilizat ca să protesteze cu vehemenţă împotriva deciziei unui juriu format din critici literari cunoscuţi de a acorda Premiul „Eminescu“ poetului Gabriel Chifu.

 • Istoriile lui Alex. Ştefănescu: Un dar primit de Liviu Ciulei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoriile lui Alex. Ştefănescu: Un dar primit de Liviu Ciulei

  După 1989, în redacţia revistei România literară, au început să vină în vizită scriitori, artişti, oameni cultură români aflaţi până atunci în străinătate: Monica Lovinescu, Virgil Ierunca, Matei Călinescu, Matei Vişniec, Gabriela Melinescu, Bujor Nedelcovici ş.a. Printre ei −  marele actor, regizor şi scenograf  Liviu Ciulei.

 • Poetul şi misterul. Despre Ziua Culturii Române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poetul şi misterul. Despre Ziua Culturii Române

  Avem nevoie mereu de ceva sau de cineva care să ne cutremure, şi cutremurîndu-ne să ne scoată din aroganţa desuetă a manualelor. Altfel, Mihai Eminescu, de exemplu, ar fi un poet naţional de toată jalea.

 • Romanul „Negustorul de începuturi de roman“ de Matei Vişniec a obţinut Premiul literar „Augustin Frăţilă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul „Negustorul de începuturi de roman“ de Matei Vişniec a obţinut Premiul literar „Augustin Frăţilă“

  „Negustorul de începuturi de roman“ de Matei Vişniec este câştigătorul Premiului literar „Augustin Frăţilă“ – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading. Juriul format din criticii literari Alex. Ştefănescu, Tudorel Urian şi Daniel Cristea-Enache a selectat cele cinci romane care au intrat în competiţia finală.

 • Istoriile lui Alex Ştefănescu: 75 de ani de la naştere. Nicolae Manolescu, tânăr
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoriile lui Alex Ştefănescu: 75 de ani de la naştere. Nicolae Manolescu, tânăr

  În 1962, aflat într-un sat din Bărăgan, cu domiciliu obligatoriu (după şapte ani petrecuţi în închisoare din motive politice), Nicolae Balotă recuperează o bucată de hârtie de ziar folosită de cineva ca ambalaj, o netezeşte şi citeşte uimit câteva fraze care n-au nimic comun cu limba de lemn a epocii.

 • Zig-Zag prin alfabetul vieţii cu Vladimir Găitan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zig-Zag prin alfabetul vieţii cu Vladimir Găitan

  Volumul „Vladimir Găitan. Zig-Zag prin alfabetul vieţii” a fost lansat la recent încheiata ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus. Cartea este rezultatul „unei discuţii amicale” între Maria Capelos şi cunoscutul actor şi a fost publicată la Editura All.

 • Istoriile lui Alex. Ştefănescu:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoriile lui Alex. Ştefănescu: "Eu şi Ion Iliescu"

  Am scris de-a lungul timpului 123 de articole împotriva lui Ion Iliescu. El n-a scris despre mine niciodată. Rezultă de aici că Ion Iliescu a reprezentat ceva important în viaţa mea, iar eu, pentru el, n-am reprezentat nimic.

 • De ce n-aş duela cu Adrian Cioroianu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce n-aş duela cu Adrian Cioroianu

  În mod surprinzător, adolescentul care mi se adresa cerându-mi o părere scria eseuri, nu poezii de dragoste, ca atâţia alţii de vârsta lui. Am remarcat imediat inteligenţa lui, i-am dat un răspuns încurajator şi l-am îndemnat să nu adopte, prin contaminare, retorica emfatic-solemnă a lui Octavian Paler (de care părea influenţat).

 • Domnule viitor preşedinte al României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnule viitor preşedinte al României

  Vă vorbesc în numele meu, deşi, poate, mulţi alţii gândesc ca mine. Nu sunt purtătorul de cuvânt al poporului român, sunt purtătorul de cuvânt al lui Alex. Ştefănescu.

 • Voi închina o cupă de şampanie...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voi închina o cupă de şampanie...

  Am ajuns la a treia ediţie a Premiului literar „Augustin Frăţilă”, care constă în 10.000 de euro şi se acordă în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul precedent. În România, dar chiar şi într-o ţară bogată din Vest, 10.000 de euro reprezintă o sumă greu de ignorat.

 • Farsele lui Nicolae Manolescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farsele lui Nicolae Manolescu

  Puţină lume ştie că Nicolae Manolescu, criticul literar de mare prestigiu, se şi joacă uneori (când lucram împreună la „România literară“, Gabriel Dimisianu îl numea „directorul nostru ludic“). Îmi amintesc câteva farse pe care le-a făcut pe vremuri la Oneşti, la „Zilele G. Călinescu“. I-am fost de fiecare dată fie complice, fie... victimă.

 • De ce sunt la PNŢCD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt la PNŢCD

  Ori de câte ori trec pe lângă sediul PNŢCD, de pe bulevardul Carol I, simt o puternică emoţie, ca şi cum aş trece pe lângă o biserică. De ce? Poate că nu voi fi crezut, pentru că azi cuvintele mari nu mai inspiră încredere, dar trebuie să explic de ce: din dragoste şi respect faţă de ţara mea.

 • De ce mă sună în fiecare seară Mircea Dinescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mă sună în fiecare seară Mircea Dinescu

  În ultima vreme, Mircea Dinescu mă sună în fiecare seară − la rugămintea mea. De ce? Ca să mă ajute să învăţ pe de rost o poezie a lui, cuceritoare, „Balada celui plecat“. Am recitit de curând volumul său de versuri „O beţie cu Marx“ (ce titlu trăznit!) apărut în 1996 la Ed. Seara şi am redescoperit această poezie, care m-a încântat la prima lectură şi, iată, şi la a doua.

 • 40 de poezii necunoscute ale lui Nichita Stănescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  40 de poezii necunoscute ale lui Nichita Stănescu

  A apărut recent într-un tiraj foarte restrâns, la Editura Karta-Graphic din Ploieşti, o carte cu 40 de poezii necunoscute ale lui Nichita Stănescu. Este un dar nesperat pe care ni-l face marele poet, la peste trei decenii după moartea sa.

 • Alex Ştefănescu: „Sunt de neuitat beţiile de râs“. Amintiri şugubeţe despre mari personalităţi literare, în cartea „Un scriitor, doi scriitori“, lansată la Bookfest
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alex Ştefănescu: „Sunt de neuitat beţiile de râs“. Amintiri şugubeţe despre mari personalităţi literare, în cartea „Un scriitor, doi scriitori“, lansată la Bookfest

  Criticul Alex. Ştefănescu, al cărui volum „Un scriitor, doi scriitori“ va fi lansat duminică, de la  ora 12.30, la standul Editurii All, la Bookfest, povesteşte cu umor întâmplări cu colegii săi de breaslă, făcând haz de necaz de amorurile sale neîmpărtăşite, dar şi despre cele ale amicilor săi

Modifică Setările