Stiri despre aida

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Victor Dumănescu, invitat la pupitrul dirijoral în „Aida” la Opera Naţională Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Dumănescu, invitat la pupitrul dirijoral în „Aida” la Opera Naţională Bucureşti

  Joi, 19 mai, ora 18:30, vă aşteptăm la spectacolul cu opera „Aida” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla în calitate de invitat maestrul Victor Dumănescu, dirijor şi profesor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, muzician cu o bogată activitate dirijorală, desfăşurată cu mari succese în ţară şi în străinătate, în cadrul căreia a colaborat cu mulţi artişti valoroşi atât români cât şi străini.

 • Aida pariziană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aida pariziană

  Imensa popularitate a Aidei e cel mai mare obstacol pentru creativitatea regizorală. Clişeul „grand opera” e aplicat în scenografii monumentale şi adevărate manevre militare în scena triumfului, exagerări frecvente care strivesc latura intimă şi profund omenească a relaţiilor dintre personaje, cu un triunghi amoros în care două femei frumoase se luptă pentru dragostea unui tânăr, pe fondul războiului.

 • REPORTAJ Viaţa ca o pradă, în tabăra de refugiaţi Aida din Betleem. „Toţi tinerii de aici fie au fost închişi,
fie sunt acum în închisoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ Viaţa ca o pradă, în tabăra de refugiaţi Aida din Betleem. „Toţi tinerii de aici fie au fost închişi, fie sunt acum în închisoare“

  Aida e o tabără de refugiaţi mică, la marginea Betleemului. Şapte hectare de pământ, înconjurate pe trei laturi de zidul de separaţie. Peste 6.000 de oameni trăiesc în acest spaţiu îngust şi toţi au fost expuşi în 2017 la cantităţi mari de gaze lacrimogene. Totuşi, astăzi, când Aida pare mai liniştită decât oricând, când violenţele de ambele părţi ale zidului s-au domolit, refugiaţii vorbesc despre curaj, încredere şi rezistenţă nonviolentă.

 • Debuturi şi oaspeţi la Opera
bucureşteană (VI)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (VI)

  Pornesc, cronologic, în spicuirile mele tematice seriale, de la un spectacol cu „Aida“ verdiană, ce a avut loc în Săptămâna Luminată. Un prilej de consemnare a debutului în rolul Amneris al mezzosopranei Carmen Topciu, solistă a Operei Braşov. O artistă remarcată pe scenele româneşti, dar şi pe unele internaţionale, prestigioase, italiene îndeosebi. Nu e puţin lucru să te afirmi în patria operei.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (V)

  Ajuns la al cincilea episod, serialul dedicat temei ilustrează în continuare preocupările manageriale - în sensul primenirii distribuţiilor - din cel mai important teatru liric românesc, condus acum ca director general interimar de Ştefan Ignat. Este o orientare necesară, utilă pentru sporirea calităţii.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (I)

  În condiţiile în care frecvenţa spectacolelor săptămânale a crescut în ultima vreme, deşi afişul primei scene lirice naţionale rămâne relativ sărac faţă de portofoliul titlurilor existente în repertoriu, el se îmbogăţeşte continuu în privinţa distribuţiilor.

 • La o aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La o aniversare

  Cu mai bine de şapte decenii în urmă, prin decret regal, la Timişoara a luat fiinţă Opera Română care, sub conducerea reputatei soprane Aca de Barbu, a reuşit, cu mari eforturi, cu entuziasm şi dăruire, să structureze un ansamblu, să formeze un nucleu de solişti şi dirijori tineri de reală calitate şi să realizeze prima producţie prin care teatrul a marcat deschiderea oficială, în 27 aprilie 1947 - Aida de Verdi.

 • Opera din Timişoara, de 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Timişoara, de 70 de ani

  În urmă cu 70 de ani, Decretul lege nr. 254 din 30 martie, semnat de Regele Mihai, reprezenta actul de naştere a Operei din Timişoara, un teatru liric devenit, peste ani, poate cel mai valoros din ţară, cu un ansamblu excelent şi solişti pe măsură.

 • „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Opera Nights“, de la Castel la Palat (II)

  Din nou la Deva, rămânând în lumea creaţiei verdiene, ansamblul a propus o altă partitură monumentală – Aida –, în care am regăsit parte dintre soliştii din Nabucco, precum şi alţi invitaţi de interes, sub bagheta lui Gheorghe Stanciu, care s-a confruntat, în acea formulă adaptată în aer liber, cu necesitatea de a corela, în Tabloul Triumfal, orchestra, corul şi soliştii de pe scenă cu cei amplasaţi…

 • Opera Naţionala clujeană – 95 !
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Naţionala clujeană – 95 !

  In mod cert, opera verdiană Aida este un spectacol emblematic pentru prima scenă lirică a Ardealului. A fost montată în anul 1920 marcând imediat după Marea Unire inaugurarea primei scene lirice a ţării. A luat fiinţă drept recunoaştere a ponderii speciale a artiştilor, a oamenilor de cultură ardeleni în configurarea spirituală a tânărului stat.

 • E vremea Requiem-ului de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E vremea Requiem-ului de Verdi

  Printr-o frumoasă coincidenţă, Requiem-ul de Verdi a fost prezentat, la interval de câteva zile, pe scena unor importante scene lirice din ţară - la Opera Română din Cluj, în Săptămâna Patimilor pentru catolici şi la Opera din Iaşi, chiar în prima zi a Paştelui catolic şi de Florii la ortodocşi -, adevărate evenimente nu doar prin splendoarea şi semnificaţia partiturii,

 • Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surpize şi dezamăgiri la Opera Naţională

  Întâmplător sau nu, luna martie a adus, pe afişul Operei Naţionale, pe de o parte lucrări parcă demult uitate (sau abandonate) de către cei care concep structura stagiunii curente, iar pe de altă parte oaspeţi români sosiţi din ţară sau de peste hotare, marea lor majoritate revenind pe scena bucureşteană după (prea) multă vreme, deşi, cu mici excepţii, ar merita să fie invitaţi constant în spectacole de anvergură.

 • Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oaspeţi şi debuturi la Opera din Bucureşti

  Ionuţ Pascu ESTE Don Giovanni! Acum aproape doi ani, baritonul Ionuţ Pascu a debutat în rolul titular din „Don Giovanni” de Mozart în spectacolul Operei Naţionale Bucureşti. De curând, l-am revăzut în aceeaşi producţie.

 • Aida la ONB cu superba Cellia Costea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aida la ONB cu superba Cellia Costea

  O aşteptam să revină pe Cellia Costea, devenită o raritate pe scena de la Bucureşti, poate cea mai puţin divă dintre sopranele care au plecat în lume, dar cu o reputaţie artistică impecabilă.

 • Franco Zeffirelli şi La Scala din Milano au rupt prietenia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franco Zeffirelli şi La Scala din Milano au rupt prietenia

  Cunoscutul regizor italian Franco Zeffirelli a intrat într-un conflict cu La Scala din Milano, acuzând instituţia că a vândut fără acordul lui celebra producţie „Aida”, a cărei regie o semnează, unei opere din Kazahstan.

 • „Don Giovanni” a ajuns la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni” a ajuns la Craiova

  Deschiderea stagiunii la Opera din Craiova a stat sub semnul unui eveniment aparte, marcând prezentarea unei creaţii mozartiene - Don Giovanni - pe scena unde un asemenea demers constituie o noutate (se pare) absolută şi deci o „provocare” pentru toţi cei implicaţi în concretizarea producţiei.

 • Se caută 500 de voluntari pentru opera AIDA pusă în scenă în Cetatea Alba Iulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se caută 500 de voluntari pentru opera AIDA pusă în scenă în Cetatea Alba Iulia

  La Alba Iulia se va monta, în 21 iunie 2014, în premieră în România, în aer liber, spectacolul de operă AIDA de Verdi. este un spectacol la cre sunt chemaţi să participe şi locuitorii oraşului. Actul II al operei conţine tabloul „Marşului Triumfal” în care cei care doresc pot fi parte din „marea armată egipteană pornita la lupta împotriva etiopienilor”.

 • „Aida” în „calup” la Opera Naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aida” în „calup” la Opera Naţională

  Printr-o politică repertorială cel puţin discutabilă, Opera Naţională Bucureşti programează extrem rar sau… deloc opere şi balete deosebit de îndrăgite de public, aşa încât abia la mijloc de aprilie afişul stagiunii a inclus Aida verdiană.

 • Weekend cu „Aida“, la Opera Naţională, sub bagheta dirijorului Friedrich Pfeiffer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Weekend cu „Aida“, la Opera Naţională, sub bagheta dirijorului Friedrich Pfeiffer

  Opera „Aida“, a cărei temă exotică aduce în atenţie povestea de dragoste dintre Aida, prinţesă de origine etiopiană, şi Radamès, general al armatei egiptene, va fi pusă în scenă la Opera Naţională Bucureşti (ONB) pe 11 şi 12 aprilie, sub conducerea muzicală a dirijorului austriac Friedrich Pfeiffer.

Modifică Setările