Voluntariat „Engleza pentru Viaţă“ în toată ţara!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să începem cu cifrele. Aveam deja 60 de voluntari cu experienţă în Bucureşti şi 25 de voluntari la Adjud şi Petrila. Săptămâna trecută am primit în echipa asociaţiei noastre încă 35 de voluntari tineri şi implicaţi care încep de săptămâna viitoare lecţiile de engleză prin joc în centre sociale din Bucureşti.

Săptămâna aceasta vom mai primi în echipă:

- 40 de voluntari în Bucureşti

- 30 de voluntari la Oradea

- 35 de voluntari la Sighetul Marmaţiei

Toţi aceşti tineri voluntari, majoritatea elevi sau studenţi, foarte buni cunoscători ai limbii engleze, vor merge săptămânal în centre sociale sau la copii fără prea multe posibilităţi financiare şi îi vor învăţa limba engleză prin joc şi activităţi interactive.

Cuvintele pot cu greu să descrie bucuria pe care o simt gândindu-mă  că le putem oferi noi perspective acestor copii, îi putem ajuta să descopere plăcerea învăţării şi le putem oferi modele de urmat.

Pentru că voluntarii pe care am avut ocazia să îi cunosc sunt, într-adevăr, tineri extraordinar de serioşi, implicaţi şi inimoşi, cu valori bine aşezate şi pe care le transmit copiilor oră de oră, interacţionând şi jucându-se cu ei.

Vă invit să îi cunoaşteţi şi voi, urmărind filmul proiectului „Engleza pentru Viaţă“. Veţi vedea în film şi înregistrări de la orele din centre şi îi veţi auzi pe voluntari vorbind despre cât de mult îi ajută experienţa de voluntariat pe copii, dar mai ales cum i-a schimbat pe ei interacţiunea cu cei mici şi cât de multe au învăţat, la rândul lor, de la aceştia.

De fapt, poveştile lor şi legăturile care se formează între copii şi tinerii noştri voluntari sunt cele care ne ambiţionează mai tare să extindem proiectul şi în tot mai multe centre şi oraşe. Aşadar, îi rog pe cei care vor să se alăture programului în Bucureşti sau în ţara să ne contacteze cu încredere, pentru că vrem să implementăm proiectul acolo unde este nevoie.

Ne dorim să putem organiza câte un nou centru de voluntariat oriunde apar solicitări din partea părinţilor, profesorilor sau a coordonatorilor de centre sociale sau oriunde există implicare şi iniţiativă din partea voluntarilor care îşi doresc să ofere din timpul şi cunoştinţele lor unor copii cu mai puţine şanse.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite