„Nebunii” noştri care ne conduc...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria ne învaţă cât rău fac omenirii „nebunii” care conduc lumea. Ultimul exemplu, Hitler. Războiul declanşat de nebunia lui imperială a dus la moartea a 60 de milioane de oameni. 60 de milioane de destine frânte, sute de milioane de oameni suferind fizic şi psihic  în urma nebuniei unui singur om: Hitler.

Şi încă a fost un noroc că Hitler nu avea arme nucleare, nu se ştie ce ar fi devenit omenirea, dacă ar mai fi existat în condiţiile de azi.

Suntem  pregătiţi să facem faţă unor conducători nebuni?

N-aş zice. Maghiarii l-au ales de câteva ori pe Viktor Orban, care astăzi are un discurs halucinant împotriva UE, deşi Ungaria face parte din UE şi beneficiază de globalizare, de avantajele care decurg din apartenenţa la UE.

Iată ce declară recent Orban la adresa UE.

„Popoarele Europei sunt acum înspăimântate că cei de la Bruxelles le vor fura libertatea...dacă vrem să apărăm libertatea și suveranitatea Ungariei nu avem altă soluție decât să ocupăm Bruxelles!...Trebuie să mărșăluim către Bruxelles și noi înșine să fim cei care aduc schimbarea în Uniunea Europeană!”. 

În primul rând, cu ce drept vorbeşte în numele popoarelor Europei? L-a ales cineva purtătorul lor de cuvânt şi nu ştim noi? O ţară cu 10 milioane de locuitori şi un PIB modest îşi propune să aducă schimbarea Europei, ocupând Bruxelles? Oricâtă retorică electorală include astfel de discursuri, nu poţi accepta că cel care le susţine este întreg la minte!

Poziţia pro rusă a lui Orban este cunoscută. Mai mult, Ungaria urmează să preia în vară preşedinţia rotativă a UE. Ce va face Orban şi guvernul maghiar în această poziţie înaltă din UE? Aşteptăm cu curiozitate.

Ce-l determină pe Orban la  o astfel de poziţie? De la ruşi aşteaptă o bucată din Transcarpatia, în cazul în care ocupă toată Ucraina, iar pe UE este supărat că nu-l bagă în seamă pe măsura ambiţiilor sale imperiale.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, ţine blocat spaţiul Schengen pentru că aşa vrea el şi profitând de principiul generos al  unanimităţii  în luarea deciziilor din spaţiul UE. Miile de camioane care stau cu săptămânile în cozi la vamă, fără condiţii umane de așteptare, cu pierderi uriaşe în economiile şi  relaţiile comerciale dintre statele UE, nu-l impresionează. O ţine una şi bună cu faptul că spaţiul Schengen este defect şi că nu poate fi extins, pentru că nu poate controla migranţii. Dar a votat pentru intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen, principală rută a migranţilor spre Europa.

Realitatea este alta. Nehammer speră să câştige multe voturi anul acesta, din rândul austriecilor iritaţi de migraţie. Şi mai e ceva. Cancelarul este iritat de poziţia României în cazul exploatării gazelor din Marea Neagră, din depozitul Neptun Deep,  care nu dă prioritate companiei OMV Petrom să facă ce vrea cu gazele exploatate din zăcămintele României. Adică să le ducă în Austria cu prioritate, iar  în România ce mai rămâne.

Că şi economia Austriei poate fi afectată de măsuri de retorsiune în România şi Bulgaria, pe Nehammer nu-l interesează. Nu-i pasă. Până când companiile austriece, afectate de poziţia sa, îi vor sări în cap.

Donald Trump ameninţă cu o baie de sânge dacă nu va fi ales

Ca şi cum n-ar fi suficientele cele 91 de capete de acuzare la care trebuie să răspundă în faţa justiţiei americane, Trump trece la nivelul următor. Îi bălăcăreşte pe magistraţii şi judecătorii care-i judecă dosarele acuzându-i de interese nedemocratice, de corupţie şi jocuri de culise ascunse.

Deşi este judecat pentru incitare la ocuparea Congresului de către susţinătorii săi în 6 ianuarie 2021, acum ridică nivelul ameninţărilor la o baie de sânge în America, dacă nu va fi ales. Adică, susţinătorii săi, profitând de libertatea de a avea arme, îi vor omorî pe susţinătorii lui Biden, în cazul în care nu va fi ales.

Mărturisesc că nu-mi aduc aminte de vreun candidat care să încerce să câştige voturi prin ameninţarea cu moartea a celor care nu-l votează. Este un om întreg la minte cel care procedează aşa? În America, ţară fanion a democraţiei?

Cu sloganele „America first” şi „MAGA (Make America Great Again)”,  Trump încearcă să facă din America, în cazul în care va fi ales, o uriaşă afacere. Şi mulţi americani sunt de acord cu filosofia lui, de a retrage America din NATO şi alte organizaţii internaţionale, iar banii economisiţi să fie împărţiţi ca ajutoare sociale fără muncă. Unii îi justifică acţiunile ca fiind „o afacere bună”. Au uitat al doilea război mondial, când America a trebuit să lupte împotriva lui Hitler, pentru a nu rămâne izolată într-o lume ocupată în totalitate de Hitler şi alţi nebuni ca el. Asta o aşteaptă şi acum, când Trump ajuns la Casa Albă va lăsa Rusia să facă „ce dracu doreşte”!

Trump va conduce şi potenţialul nuclear al Americii. Va fi tentat, la un moment dat, să-şi pedepsească adversarii care nu-l respectă cu lovituri nucleare? Se poate imagina orice din partea unui om căruia puterea i-a luat minţile!

Ultimul din acest articol, nu din realitatea lumii, Vladimir Putin

A invadat Ucraina din motive legate de visele sale imperiale, din faptul că occidentul nu îi acordă atenţia pe care el crede că o merită ca preşedinte al unei mari puteri nucleare. Căci economic, financiar, comercial, tehnologic, Rusia este la coada Europei.  Şi atunci ce şi-a zis. Vă arăt eu de ce este în stare „măreaţa” armată a Rusiei. Şi ne-a arătat. Cu preţul pierderii a 350.000 de tineri militari ruşi şi a jumătate din echipamentele armatei, a prăbuşirii economiei şi a ostilităţii lumii civilizate, Putin a reuşit să ocupe 20% din teritoriul Ucrainei!

Grav e altceva. Putin sau acoliţii săi vântură ideea: „ce rost are o lume în care Rusia nu ocupă locul pe care îl merită?” Trecem peste faptul că „locul” pe care îl merită o ţară este dat de puterea sa economică, militară, financiară, comercială, tehnologică, de forţa democraţiei.

Putin este mult mai tentat să utilizeze arme nucleare, fie şi tactice, să ocupe Ucraina şi să bage în sperieţi întreaga lume. Ca urmare a declanşării unui război nuclear, americanii au calculat că în primele 45 de minute vor pieri zeci de milioane de oameni, fapt ce nu pare să-l impresioneze pe Putin. Pentru că, nu-i aşa, „ce rost are o lume în care Rusia (Putin de fapt), nu ocupă locul pe care-l merită?”

Din păcate, cetăţenii care ar putea decide cine să-i conducă, nebuni sau întregi la minte, nu prea îşi fac astfel de socoteli. Sunt conducători buni cei care promit că le umplu blidul de mâncare, chiar dacă ulterior constată că au fost minţiţi. Şi continuă să-i voteze, pe „nebunii care ne conduc”!

LE

Un cititor are alte informatii referitoare la Trump: 

"Donald Trump ameninţă cu o baie de sânge dacă nu va fi ales"

Fals. "baia de singe" la care se referea Trump in discursul sau din Ohio se referea la crimele comise de migrantii ilegali adusi in SUA de catre regimul Biden, si care a rezultat si se va continua intr-un val de crime violente impotriva americanilor.

"Mărturisesc că nu-mi aduc aminte de vreun candidat care să încerce să câştige voturi prin ameninţarea cu moartea a celor care nu-l votează."

Joe Biden incearca din rasputeri sa-si bage rivalul politic in inchisoare; sau sa-l inlature de pe listele de vot.

"de a retrage America din NATO şi alte organizaţii internaţionale, iar banii economisiţi să fie împărţiţi ca ajutoare sociale fără muncă"

Totala ignoranta, sau incercare de dezinformare. Trump, si republicanii in general, duc o politica impotriva ajutoarelor sociale. Cei care promoveaza politici asa-zise "sociale" sint democratii, de pe timpul administratiilor lui Clinton, Obama (cu vestita "obamacare") si Biden.

LE

Donald Trump a declarat sâmbătă că dacă nu va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie 2024 va însemna probabil sfârșitul democrației americane. 

Candidatul prezidențial republican, care s-a adresat susținătorilor din Ohio, a repetat afirmația potrivit căreia înfrângerea sa la alegerile din 2020 în fața președintelui democrat Joe Biden a fost rezultatul unei fraude electorale.

„Dacă nu vom câștiga aceste alegeri, nu cred că veți mai avea alte alegeri în această țară”, a spus Trump.

Trump și-a deschis discursul de la Dayton cu un omagiu adus susținătorilor săi care se află în prezent în închisoare pentru revoltele de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021, când au încercat să blocheze certificarea victoriei lui Biden în alegerile din 2020.

Trump i-a salutat și i-a numit „patrioți” și „ostatici”.

Comentariul meu.

Trump sustine ca alegerile din 2020 au fost fraudate, desi nicio instanță americană nu i-a dat dreptate. Adică el stie mai bine decât justiția americana ce s-a întâmplat la alegerile din 2020.

Trump ii idolatrizeaza in continuare pe atacatorii Capitoliului din 6 ianuarie 2021, incitati de el, numindu-i patrioti si ostatici. Are un proces pe rol in aceasta speță, si recunoaste ca el i-a incitat, daca le ridica osanale.

Trump ignoră si dezaprobă justitia americană, considerându-se pe el  unic deținător al adevărului absolut. 

Cum poate fi etichetat un astfel de conducător?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite