M-am născut de ziua mea, pe fusul GMT+2

0
0
„Între 20 şi 30 de grade longitudine estică, nu poate fi inclus decât al doilea fus orar” FOTO Mediafax
„Între 20 şi 30 de grade longitudine estică, nu poate fi inclus decât al doilea fus orar” FOTO Mediafax

Acum câteva decenii devenisem „agresivă”cu mama, să ies şi să văd lumina zilei, zi determinată de mişcarea de rotaţie a Pământului, într-un anumit punct pe orbită în jurul Soarelui. Era ziua în care se sărbătoreau încoronări de regi sau independenţe istorice.

Nu am idee la ce oră a răsărit Soarele sau la ce oră a apus, dar coodonatele geografice ale ţării mele erau aceleaşi ca şi acum, iar eu m-am luptat cu independenţa personală, cel puţin jumătate din viaţă.

Între 20 şi 30 de grade longitudine estică, nu poate fi inclus decât al doilea fus orar, oricât de multe convenţii am schimba şi oricât de multe idei ne-ar veni peste noapte.

Unii politicieni s-au gândit cum s-ar putea integra mai bine România în Europa Centrală, cu tot cu ţară şi sistem, visând noaptea că ar putea muta România din spaţiul geografic şi ar mişca un fus orar mai spre vest. 

Le-am „rezolvat” pe toate în ţara asta, doar fusul orar mai era de schimbat!

„Stăm bine” pe plan economic, social, cultural, iar Germania şi toate ţările din jurul său până la graniţa de vest a României ne aşteaptă să ne „trezim” în acelaşi timp, chiar dacă nu putem schimba legile fizicii. De ce nu am putea face convenţia cu Dumnezeu să facem să răsară Soarele în aceleaşi puncte la orizontul tuturor spaţiile geografice? Măcar schimbând coordonatele să putem să fim mai sus în ierarhia statelor membre U.E., nu-i aşa?

Trecând peste toate acestea, dragi politicieni iniţiatori de propuneri şi inepţii, cu aşa ceva nu pot fi de acord. Ştiu că state dezvoltate ale lumii nu s-au împiedicat de faptul că sunt întinse pe mai multe fuse orare, iar ora Moscovei oricum este GMT+3 şi credeam că ne-am desprins deja de ea.

Mai bine să iniţiaţi ceva eficient şi dacă nu sunteţi capabili să vă desfăşuraţi activitatea în acest spaţiu geografic, vă propun să vă mutaţi voi în Europa Centrală, mai ales că tot vă zbateţi să cheltuiţi banii pe campanii electorale pentru Parlamentul European.

Eu una nu am de gând, vorba unui prieten titrat în ale astronomiei, să agresez ceasul atunci când trec podul peste Dunăre la bulgari. Şi tot vorba prietenului „poate cel mai potrivit ar fi să trecem la fusul orar de pe Mercur, pentru că acolo o zi durează doi ani şi politicienii te plătesc la 31 de zile”.

M-am născut de ziua mea în spaţiul GMT+2, iar dacă vreau să schimb fusul orar, mă urc în avion spre mări şi alte ţări, însă mai întâi aştept acel salariu aliniat la Europa Centrală, sper că nu mult şi bine.

Mai degrabă eradicaţi sărăcia şi îmbunătăţiţi calitatea vieţii în România prin iniţiative eficiente, nu vă mai împotmoliţi în inepţii! Asta e dorinţa mea, de ziua mea!

Mai multe - Opinii

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite