Falsitatea antagonismului vaccinat-nevaccinat. Cu securitatea datelor personale ce facem?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antagonismul dintre vaccinaţi şi nevaccinaţi nu este unul real. Este o falsă stare pe care autorităţile statului o induc cu bună ştiinţă. O induc cu bună ştiinţă pentru că strategia de comunicare a autorităţilor este dezastruoasă, ca să fiu blând.

După dezastru, urmează cataclismul, catastrofa, dar şi aceste noţiuni pălesc în faţa prostiei şi habarnismului celor aflaţi la „megafoanele” mediatice.

Se spunea pe la începutul pandemiei că factorii de decizie ar trebui lăsaţi în pace să cumpere ce vor şi cum vor, fără risc să fie anchetaţi. Adică pot să şi fure, să cumpere orice prostie. Dacă o fac cu gândul la progresul naţiei, este de bine şi anchetatorii ar fi rău intenţionaţi fiindcă le tulbură somnul celor ce nu mai pot de dorul nostru.

Prin 2020, medicul manager ajuns politician Adrian Streinu-Cercel a făcut faimoasa declaraţie de la Antena 3 (în emisiunea lui Mihai Gâdea, ”Sinteza Zilei”): După ce se termină bolâşniţa asta, pandemia, or sa vină alţii să ne tragă de mânecă: dar cum aţi realizat voi achiziţiile? Aici trebuie scos un cadru normativ cât se poate de clar care să stipuleze foarte clar că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi în viitor”( https://revista22.ro/actualitate-interna/streinu-cercel-imunitate-pentru-cei-care-incheie-contracte-pe-bani-publici-nimeni-sa-nu-ne-atinga)

Oricâte înjurături mi-aş lua de la comentatorii asmuţiţi de politicienii incapabili să înţeleagă lumea în care trăiesc, o să spun în mod hotărât. Când au mai pus mâna pe o carte, politicienii noştri au dat peste pasajul acela cu „Dezbină şi stăpâneşte”. Raed Arafat încă nu s-a acomodat cu statutul de ţară membră a UE pe care îl are România. A fost învăţat să facă ce vrea pe la SMURD. Nu l-a întrebat nimeni niciodată.

Comentacii de ocazie sar cu o ferocitate vecină cu turbarea la oricine arată ce gândeau  „salvatorii naţiei” prin 2020. Atunci, băieţii ăştia vorbeau de parcă atunci căutaseră pe Google ce înseamnă „pandemie”, „coronavirus”. De parcă nu studiaseră virusologia, epidemiologia şi alte ştiinţe prin facultăţile alea pe care le etalează prin CV-uri, atunci când o fac şi nu secretizează acele CV-uri.

Raed Arafat pesemne că s-a trezit prin Orientul Mijlociu, pe maidane pline de moloz, maşini fumegânde, clădiri lovite de obuze, ambulanţe cărând morţii şi răniţii când a spus că nu vrea el să ne arate cine sunt megafantasticii de la CNSU. Bieţii oameni se inhibă şi nu mai pot deschide gura dacă sunt criticaţi.

Oare ce îl costa pe Raed Arafat să dea un telefon? Are telefon de serviciu, nu îl costa nimic să sune vreun specialist în psihologie şi să îi bage la şcoală pe cei de la CNSU. Frica de a vorbi în public se tratează. În orice studiu educaţional, psihologic te-ai uita, atunci când nu deschizi gura de teamă, sunt fie timiditatea de vină, fie habarnismul, adică nepriceperea.

Când te afli într-o funcţie de răspundere şi îţi e teamă de presă, sincer, caută-ţi altă meserie, tu specialistule care te temi că te întreabă ziariştii ce ai în cap când iei o anumită decizie.

Nu este de ajuns să fii tu mare şofer pe bascula democraţiei ca să te şi pricepi. L-am auzit cu toţii pe Donald Trump când îi întreba pe medici dacă este posibil să îţi injectezi dezinfectant în corp pentru a scăpa de Covid sau pot să facă ei ceva (https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/indignare-in-randul-medicilor-dupa-ce-trump-a-sugerat-injectarea-de-dezinfectant-ca-tratament-anti-covid-1296826). Câţiva americani care l-au crezut aşa cum vrea Raed Arafat să îl credem când mai scoate el o cugetare prin care vrea să credem că este reîncarnarea contemporană a lui Averroes (https://iep.utm.edu/ibnrushd/) şi Avicenna (https://www.descopera.ro/cultura/10904749-avicenna-cel-mai-mare-savant-al-lumii-musulmane), strămoşii lui în materie de artă medicală, au încercat şi au ajuns la spital în stare gravă.

Nu vreau să îmi imaginez cât au costat spoturile acelea publicitare în care îşi dorea cineva să vadă copii prin curte sau să o îmbrăţişeze pe doamna dirigintă sau să simtă miros de cretă, prin care erai invitat la vaccinare,

Doar au fost băieţi de comitet cei ce au zis să lăsăm lumea bună să lucreze. Cam cu zicea ţărănistul acela Ion Diaconescu: „lăsaţi dragă Guvernul să lucreze!”.

Dar oare colonelul acesta cu sprâncene pensate Valeriu Gheorghiţă cât de priceput este la capitolul comunicare? Nu e de ajuns să convingi lumea să se înţepe doar când îţi arăţi tu sprâncenele frumos pensaate prin cine ştie ce magherniţă cu ştaif de pe Dorobanţi....şi faci reclamă la produse străine în uniforma de colonel al Armatei Române....

Deja dacă întrebi de efecte adverse, de contraindicaţii la vaccin, mai ai puţin şi te ia Raed Arafat cu duba, ca prin Damasc, Beirut sau Fâşia Gaza.

Practic, au reuşit să facă românii să se urască între ei pe tema vaccinării sau nevaccinării. Disputa aceasta este una falsă, nu are nicio argumentaţie care să fie bazată pe fapte, valoare sau analogie.

Această falsă dispută este o perdea de fum care acoperă alte gogomănii bune pe alte meleaguri, pe unde circulă cămilele, pe unde te duci cu pistolul automat la cafeneaua din colţ în caz că ai vreo dispută cu barmanul sau vreun comesean dacă e mai bună cafeaua espresso sau cafeaua americană.

De exemplu, am aflat, ca să vorbesc pe înţelesul show-biz-ului, ultima „fiţă” în materie de vaccinare. Nu aia cu micii şi berea din Obor, e veche, nici aia cu voucherele promise care nu mai vin. Nici aia cu faptul că te-ai vaccinat cu Phizer şi din greşeală te-au înţepat la rapel cu Moderna fiindcă nu te-a descurcat nimeni printre indicatoarele lui toarşu colonel Gheorghiţă de la cadre.... când ai intrat în cortul magic.. Asta este, tot Orientul la porţile căruia am stat şi am luptat de milenii să apărăm Europa de barbarie, ne trage cum trage lumina lămpii fluturii noaptea... ne înţepăm în corturi . Da, dragi cititori, în corturi că ultimele spitale sunt făcute de unul Nicolae Ceauşescu...abia mai poţi să zici ceva de el că îţi taie Raed Arafat microfonul, de parcă pe el nu Ceauşescu l-a adus pe aici la şcoală ci Iuliu Maniu sau Brătienii.

Avea dreptate Raymond Poincaré pe la începutul secolului XX: ”Nous sommes ici aux portes de l'Orient, ou tout est pris à la légère” -Suntem la porţile Orientului, unde nimic nu e luat în serios ”!

Încerc să mai întreb şi eu aşa cât mai pot. Cum e să dai 13 milioane euro pe spitalul modular Leţcani şi nici acum să nu fie complet operaţional? (https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-25099514-spitalul-modular-covid-letcani-care-costat-peste-13-milioane-euro-nu-mai-redeschide-azi-cum-anuntase-seful-upu-iasi-noi-acest-moment-facem-medicina-dezastru.htm) 

Mă opresc să nu facă Raed Arafat  o criză de fiere. Să nu îi stea şaorma în gât... Nu e treaba lui, nu el a dat banii, dar măcar dacă tot e ”Comandantul la toată nebunia asta”, nu poate da şi el un telefon pe ici pe colo? Că repet, telefon de serviciu are, poate să întrebe ce fac ăia acolo, că, tot ei spun că nu sunt paturi la ATI.

Nu mai zic de echipamentele care zac prin magazii, că intră cei de la CNSU în şoc anafilactic, săracii de ei... Au şi ei treabă cu vacanţele de Crăciun şi apare unul ca mine şi le strică Haloween-ul care stă să vină.

Ziceam că am aflat ultima „fiţă” la vaccinare. Dacă vrei să-ţi „iei pe naşpa” certificat verde, te duci cu banu jos la un angajat al statului şi te bagă ăla în baza de date în locul unui vaccinat. Eşti scos ca din cutie, zările albastre te aşteaptă, poţi să zbori pe unde vrei numai să ai covorul... adică avionul cu tine.... Actualul Guvern a suspendat măririle de salarii la profesori, măririle de alocaţii, pensii, de legea gravitaţiei nu am auzit să fi fost atacată la CCR...

Sincer, era să mă înec cu înghiţitura fierbinte de cafea, singurul meu răsfăţ în vremurile astea. Se aude că nici salarii nu vom mai primi lunile astea, unii dintre noi... Săracii conducătorii noştri din politica mare.... Cum şi puseră ei toate matracucele şi toţi ţopârlanii semianalfabeţi prin posturi călduţe, cum îşi măriră ei lefurile şi bonificaţiile. Uitară de noi poporul... Chiar stau ei aşa şi întreabă, de ce dracu să ne dea ei salarii? Au avut multă treabă pe la Guvern,  de unde dracu să ştie ei că anul are 12 luni? Nu scria în programul de guvernare, iar pe la şcoală au trecut demult... mai uită omul... au de studiat legi... au de făcut legi...să fim înţelegători, ce dracu atâta nesimţire pe capul nostru?

Azi mai vezi vreun ins de pe la PNL sau USR cum mai pune câte o lumânare în on-line pentru morţii de la „Colectiv”. Se fac şase ani de atunci. România a progresat de atunci. Noroc cu specialiştii, vorba regretatului Amza Pellea, în povestirea lui cu blocurile din Bucureşti care nu ştiau de ce curge apa prin pereţi sau trage curentul prin ferstrele apartamentelor abia date în folosinţă (https://www.youtube.com/watch?v=1OY7CXrdNAg).... Covidul ăsta a ascuns infecţiile nosocomiale în spatele lui....   A propos, când aţi auzit că a mai murit cineva de gripă sau infecţii nosocomiale în ultimii doi ani? Covidul ăsta nu are şi vreo tulpină care să astupe gropile, să facă autostrăzi? Să mai repare şcolile? Fiindcă văd că a speriat rău de tot stafilococul auriu, piocianicul, clostridium... Când apare şi o tulpină care să ne facă şi spitale regionale? Poate în 2024 îl alegem pe Sars Covidescu premier, senator, deputat, ministru...

Las deoparte mulţi ani de şcoală ca student, mă întorc la liceul de informatică pe care l-am absolvit cam în acelaşi an cu un fost ministru la Transporturi. Aceeaşi specializare, acelaşi an, licee diferite, oraşe diferite, aceeaşi ţară, România.

Adică vorbesc ca un absolvent de liceu. Acolo am învăţat gestiunea bazelor de date. Păi cum poate un conţopist detaşat de colo colo să şteargă datele deja introduse şi să pună altele peste ele? Există vreun protocol de securitate la acea bază de date (Registrul Naţional de Vaccinare)? Autorii ei cine sunt? Iar se supără Raed Arafat de nu poate să ia prânzul şi iar îmi taie microfonul. Dar întreb deşi unii ziceau că nu trebuie întrebat. Câţi bani a costat baza aceea de date? Despre ce siguranţă a datelor personale vorbim?

Oare România a aderat la Liga Arabă sau la UE? Întreb şi eu fiindcă ştiam că de prin 2018 avem faimosul GDPR, aplicabil în UE. De se plimbă domnul preşedinte ba prin Iordania, ba prin Egipt, nu cumva om fi aderat la Liga Arabă şi nu ştim noi? De pe la Bruxelles nu prea s-a întors în apele lui.

Să o luăm „pe deşte”, cum zicea bunică-mea, Dumnezeu să o ierte. Problema este asta. Se duc Domnul sau Doamna X să se vaccineze. Să zicem Cu Pheizer, Moderna sau Astra Zeneca, vaccinurile care necesită rapel, posibil şi a treia doză. Las deoparte Johnson&Johnson că acolo e o dată şi gata.

Domnul sau Doamna X şi-au făcut prima doză. Sunt programaţi la a doua. Să zicem că au făcut-o şi pe aceea şi urmează a treia. Merg ei fain frumos, ca să zic şi eu ca fraţii mei ardeleni, la centru şi conţopistul din spatele calculatorului le spune că nu apar. Păi cum... că ei au fost...au făcut deja a doua doză. Alte cazuri au fost când vaccinaţii au dorit să îşi descarce afurisitul ăla de certificat verde şi ”le dădea cu eroare”.

Domnul sau Doamna X s-au dus la Poliţie, adică instituţia aia vecină de birou cu Raed Arafat şi au spus ce îi doare. Ancheta a arătat că în locul Domnului sau Doamnei X au venit Domnul Y sau Doamna Y, la conţopistul Z şi au dat banul, ăsta i-a pus pe ei în locul Domnului sau Doamnei X.

Înseamnă că baza aceea de date (Registrul Naţional de Vaccinare) este „varză”, ca să vorbesc în termeni de licean cam tomnatic. Păi cum conţopistul Z şterge date deja existente, înseamnă că dacă apare un agent al unei puteri ostile României cu propunerea să îi dea şi lui nişte date personale că are nevoie, conţopistul i le dă...că doar şi banii ăluia prind bine,,,

A propos, copie de siguranţă există? Specialist în securitatea reţelelor există? Fiind un registru aparţinând unei instituţii de stat, ar cam trebui să aibă. Ori spargerea acestui registru o fi „probă de examen” la ”şcoala primară de hackeri”?

Iar o să sughită Raed Arafat şi la cină, dar de ameninţarea cibernetică prezentă în Strategia Naţională de Apărare o fi auzit Comandantul? Asta când nu adoarme cu ultimele tratate de virusologie pe canapea, muncind de dragul poporului român. Nu scrie prin Strategia asta ceva de securitatea cibernetică?

Oare cazul de la Sectorul 2 (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ancheta-la-un-centru-de-vaccinare-din-sectorul-2-unde-s-ar-fi-dat-certificate-false-de-imunizare-tot-personalul-a-fost-schimbat-1715923), la care m-am referit o fi singular? Oare câţi oameni vaccinaţi s-or trezi că nu îşi pot lua certificatul? Oare câţi purtători de certificat or fi făcut vaccinul în mod real?

Pentru liniştea domnului Raed Arafat, Poliţiei şi Parchetului domnia sa nu le poate închide microfonul. La nivel naţional, sunt 362 dosare penale deschise. Sunt cercetate 850 persoane. 270 de teste PCR, 500 de certificate verzi, aproape 700 de adeverinţe de vaccinare sunt suspecte că ar fi false.

Am citit că unii mimau vaccinul şi că doza era aruncată. De asta se spunea că nu mai sunt vaccinuri la centre? 120 milioane de doze, în tranşe sau fără, de asta au fost cumpărate? Să fie aruncate la chiuvetă (https://adevarul.ro/locale/ploiesti/gresala-incepatori-facuta-romanii-s-au-vaccinat-chiuveta-i-au-prins-politistii-1_617aaca25163ec4271e94cc8/index.html) ca apa dintr-un pahar pe care îl clăteşti după spălare?

Mă mai gândesc la ceva. Oare de ce politicieni, olimpici, poliţişti îşi iau certificate de vaccinare false? Ce ştiu ei oare? De ce vor să ia patalamaua fără să se lase vaccinaţi? Nu am văzut niciun om simplu să se vaccineze în fals... Dacă ăştia din politică, Poliţie îşi scot adeverinţe false, cât de veridică e propaganda guvernamentală pro-vaccinare? Păi dacă nu cred oamenii legii în ea, atunci noi, populimea de ce ar trebui să credem? Că aşa vrea ayatolahhul Arafat? Prefer să rămân la „liberul arbitru” enunţat de filosoful Toma d”Aquino (https://ro.wikipedia.org/wiki/Toma_de_Aquino).

Cine vrea să închidă microfoane prin România ar trebui să-şi actualizeze CV-ul şi să vadă pe unde sunt posturi libere de dictatori. Din câte ştiu, prin Afghanistan e unul apărut de curând....au plecat acasă băieţii Unchiului Sam...

 Câtă dreptate avea şi Georges Clemenceau, unul dintre marii oameni politici care ne-au ajutat în făurirea României Mari: ”Când e vorba de poporul român, îmi scot pălăria în faţa lui. Când aud însă de conducătorii lui, mi-o pun la loc".

Notă:

Vreau să precizez că punctele de vedere exprimate mai sus nu au legătură cu postul didactic ocupat, activitatea didactică şi de cercetare efectuate în instituţia în care îmi desfăşor activitatea, nu au legătură cu instituţia în sine şi nici nu reprezintă punctul de vedere al acesteia.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite