Dmitry Medvedev promite partidelor europene proruse ajutor în alegeri. Sunt pregătite SRI și parlamentul să blocheze „ajutoarele”?

0
0
Publicat:

Dmitry Medvedev nu este fiștecine în ierarhia rusă. Este fost preşedinte al Rusiei, actualmente vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Iată declaraţia sa:

„Sarcina noastră este să sprijinim în orice mod posibil acești politicieni și partidele lor din Occident, ajutându-i apertum et secretum (în mod deschis și secret), să obțină rezultate corecte la alegeri”.

Anul acesta vor avea loc alegeri în mai mult de jumătate din ţările UE, plus în America.

Rusia are o istorie bogată în intervenţiile sale în procesele democratice ale lumii libere. Un raport al serviciilor de informaţii americane a arătat că Vladimir Putin şi-a exercitat influenţa pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile în 2020. Sute de milioane de dolari au fost investite.

În Franţa, Rassemblement Naţional a fost acuzat că serveşte interesele Moscovei. Un raport privind interferenţele străine realizat de parlamentari a descris partidul lui Marine Le Pen drept o "curea de transmisie" pentru sloganuri ruseşti. Acest raport  este susţinut şi de o anchetă a Washington Post publicată la 30 decembrie 2023.

„Partenerii” declaraţi ai Moscovei în Europa sunt  Viktor Orban, premierul Ungariei şi, mai nou, Robert Fico, premierul Slovaciei. Încă nu se ştie de ce „sponsorizări” au beneficiat şi beneficiază aceşti premieri din partea Moscovei. Ei se opun poziţiei UE faţă de războiul Rusia-Ucraina, de intrare a Suediei în NATO şi de ajutorare a Ucrainei pentru a face faţă atacului Rusiei.

Cum ar putea interveni Moscova în alegerile din România

Să nu fim naivi. În România activează agenţi ai serviciului de informaţii rusesc, FSB, fostul KGB. Este suficient ca ei să doneze bani, sume imense, direct sau prin intermediari, în rate mai mari sau mai mici, partidelor proruse din România: AUR şi SOS(oacă).

Că aceste două partide au simpatii faţă de Moscova şi sunt anti UE este demult foarte clar.

Cu SOS e mai simplu. Diana Sosoaca, şefa de partid, a fost de câteva ori la ambasada Rusiei de la Bucureşti, pentru a susţine Rusia în războiul cu Ucraina. Şi în declaraţii publice nu se sfieşte să spună acelaşi lucru.

Într-un interviu dat unei publicații rusești Diana Șoșoacă  susține că România este o „colonie” în UE, că europenii și americanii vor distrugerea Rusiei și că Ucraina deține ilegal teritorii, inclusiv unele care aparțin României.

George Simion, preşedintele AUR are aceleaşi păreri:

„Comisia Europeană este condusă de minți bolnave. Ei ne-au adus inflație, sărăcie, o pandemie inventată și pregătesc tot felul de nebunii, în timp ce noi, în România, avem nevoie de spitale, de drumuri, în timp ce jumate din Românie este îngropată în sărăcie. De la Comisia Europeană se vorbește despre identitate de gen, despre schimbări climatice, despre cum să inventeze noi pandemii și noi restricții care să ne afecteze drepturile și libertățile fundamentale”.

Claudiu Târziu, al doilea şef AUR după Simion, este şi mai clar, într-o declaraţie recentă:

„Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată, trebuie să vină acasă. Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele statului. Acesta e idealul pe care nu avem voie să-l uităm. Moldova e ciuntită”... Recunosc nevoia unei bune cooperări între România și Rusia, sunt gata să susțin asta, dar numai după ce Rusia va dovedi că și ea vrea toate acestea”.

Moscova vrea în ţări europene regimuri obediente Rusiei, de tipul Belarus, parţial Ungaria şi Slovacia. Ar fi mult mai simplu pentru Rusia dacă ar controla  ţări europene prin interpuşi supuşi Moscovei.

George Simion, presdintele AUR, a primit interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru încă 5 ani. Din motive de securitate, Republica Moldova nu a explicat clar aceste motive, dar ni le putem imagina. Şi atunci, Simion nu foloseşte ajutor rusesc şi în România? Să nu fim naivi!

Cum va ajuta Rusia în alegeri partidele proruse, inclusiv din România

Cel mai simplu este cu sume imense de bani negri ajunşi prin intermediari ca donaţii către partidele AUR şi SOS. Avem o experienţă urâtă cu sume de bani de la partide, unele provenind de la Bugetul de stat, ajunşi la tv-urile româneşti. Cu aceşti bani partidele îşi cumpără spaţiu de emisie, mai ales în campania electorală. Mai grav, apar articole şi opinii care susţin aceste partide, fără să poarte menţiunea P (Publicitate) sau confirmarea că sunt articole plătite.

PSD şi PNL au cheltuit 1,5 milioane euro în 2023 cu astfel de „afaceri” de campanie, fără să dea curs cererilor venite dinspre populaţie de a publica contractele cu posturile tv.

Doar postul Digi24 a încetat contractele de publicitate cu PSD şi PNL, înţelegând la ce pierderi de credibilitate este constrâns.

Există, desigur, şi multe alte mijloace de a ajuta partidele proruse din Europa de la Moscova. Există membri de partid sau intermediari, care pentru bonusuri substanţiale se pretează la activităţi ilegale, de spargere a mitingurilor partidelor participante la alegeri, la articole de presă „cumpărate”, vizibil sau nu, la emisiuni tv în care anihilează pur şi simplu intervenţiile opozanţilor. O vede cineva pe Diana Șoșoacă lăsând reprezentanţii altor partide să vorbească în emisiuni TV?

Este posibil ca reprezentanţii AUR şi SOS să mituiască la propriu alegătorii, cu sume mari de bani, dacă prezintă poza buletinului de vot, în care au votat cu cele două partide.

Să nu uităm mesajele electorale, pro AUR și SOS, răspândite pe rețelele sociale pe bani rusești. Stim ce impact teribil au aceste mesaje sponsorizate, pentru că foarte mulți români sunt activi pe rețelele sociale, și iau de bune ce le servesc alții.

SRI şi legislaţia noastră sunt pregătite să facă faţă acestor ingerinţe străine? Sunt controlaţi cu atenţie banii cheltuiţi de partide în acest an, şi provenienţa lor? Aşteptăm lămuriri de la SRI şi AEP.

Cum ar putea lua scor mare în alegeri AUR şi SOS

Din păcate, există în România două milioane de cetăţeni, apţi de muncă, dar care nu sunt angajaţi nicăieri. Aceştia plus alte milioane de cetăţeni n-au fost în stare să înveţe carte sau o meserie. Trăiesc din ajutoare de la stat şi/sau agricultura de subzistenţă. Aceşti alegători sunt înclinaţi să creadă ce le spun AUR şi SOS, că nu ei sunt de vină că nu au o meserie bine plătită, ci „bolnavii” de la Bruxelles care ne fură bogăţiile ţării („Ei ne-au adus inflație, sărăcie, o pandemie inventată și pregătesc tot felul de nebunii” -G. Simion). Sunt oameni care trăiesc cu sindromul „tătucului”, cu dor față de epoca comunistă, de la care aşteaptă să „le dea” fără să muncească. Şi să fure şi ei de pe unde pot.

Ori AUR şi SOS exact asta le promit. Suveranitate în sărăcie, dacă votează AUR şi SOS. Aceşti oameni nu sunt în stare să înţeleagă că progresul actual al României (triplarea PIB, supermarcheturi, autostrăzi, staţii de alimentare cu carburanţi, clădiri impunătoare, etc.) nu ar fi fost posibile fără integrarea în UE şi NATO. UE ne-a dat şi ne dă o sumă triplă de bani, comparativ cu ce am cotizat. Dar oameni frustraţi de bogăţia altora, ce ştiu, pot şi vor a muncească, nu văd aceste adevăruri. De aici progresul în sondajele electorale ale AUR şi SOS.

Se vor uni AUR şi SOS într-o alianţă electorală?

Acum se canibalizeaza reciproc, până la acţiuni groteşti, în parlamentul României:

George Simion: Te agresez sexual, scroafo!

Diana Șoșoacă: Ce faci, mă, tu?

George Simion: Te agresez sexual.

Diana Șoșoacă: Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR. Fă-tă-lă-ul!, fă-tă-lă-ul!

Dar este posibil să vină de la Moscova drept  condiţie pentru finanţarea în alegeri realizarea unei alianţe electorale AUR-SOS.

În astfel de situaţie, AUR şi SOS ar putea obţine 30% din voturi la alegerile de anul acesta.

Sigur, Moscova nu se uită la bani când e vorba de  partidele extremiste, „suveraniste”, care vor  trimite cât mai mulţi delegaţi în Parlamenul European, pentru a bloca politica anti Rusia şi pro UE, care dă atâta bătaie de cap ruşilor.  După un război de doi ani, Rusia ocupă doar 17% din teritoriul Ucrainei şi are economia şi armata pe butuci, tocmai datorită solidarităţii statelor UE.

Încă odată, este obligaţia SRI şi a legiutorului de a o opri astfel de ingerinţe venite de la Moscova, , flagrant ilegale, şi care ar modifică opţiunile de vot ale cetăţenilor. Sumele uriaşe de bani venite de la Moscova, pentru AUR şi SOS, trebuie oprite cu eforturi fără limită, dacă vrem să apărăm democraţia din România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite