Căsnicie magistrală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
metrou

În timp ce natura se adaptează, din mers, la noua normalitate, predată exclusiv online de un an încoace şi învăţată pe dinafară, de fiecare dintre noi, cu tot cu semnele sale de punctuaţie, şi căsnicia fictivă ţi se destramă într-o seară. Iar întâmplările din această dimineaţă stau dovadă

Relaţia cu mijloacele de transport poate fi privită, de unii dintre noi, drept o căsnicie …poligamă sau măcar o prietenie cu beneficii. Iar acum, dragul meu metrou, ne-am certat pentru a nu ştiu câta oară. Şi mi-am dat seama că tu nu te gândeşti la mine. Ne vedem zilnic pentru o bună bucată de timp, citim împreună din aceeaşi carte, avem contact fizic puternic la curbe, când mâinile mele îţi ating barele reci cu teamă, ascultăm heavy metal în timp ce MC-ul vatman anunţă bălmăjit itinerariul de astăzi.

Ţi-au trebuit câţiva ani să mă cucereşti şi câteva decenii să-mi arăţi şi Drumul Taberei, doar că nu prea am treabă pe acolo, însă frumos din partea ta că te-ai gândit. Sincere aprecieri, uite, clujenii n-au grijile noastre.

Îţi lipsesc? De când cu pandemia, într-adevăr, te-am neglijat. Ăsta este modul tău de a-mi face reproşuri?

Întotdeauna am căutat scuze celorlalţi. Şi i-am înţeles. Ba că te opreai între staţii şi oamenii în jurul meu deveneau anxioşi şi îmi transmiteau stările lor, ba că întârziai să apari. Dar uneori ne înţelegeam de minune.

Totuşi, astăzi te-ai trezit cu faţa la cearceaful cărei magistrale? Ba mai mult, te-ai gândit că e timpul să mai dau jos din kilograme şi mi-ai luat şi merdenelele de la Victoriei. Măcar n-o să mai am foietaj pe haine.

Vezi tu, în dimineaţa asta m-ai dezamăgit iarăşi. Pentru că atunci când ştii că nu mai ajungi la întâlnire încerci să o reprogramezi. Îmi trimiţi o înştiinţare: băi, a intervenit ceva, mâine la ora cutare, nu mai pot ajunge în staţie. Dar nu m-ai fi surprins, cu toate că mie nu-mi plac surprizele. Aşa mă autosabotez eu. Tu te autosabotezi cu spontaneitatea asta care nu a făcut bine multor oameni astăzi, pentru că, în plin context pandemic, într-un oraş în care rata de infectare a atins cote îngrijorătoare, îngrămădeşti atâtea suflete în autobuze şi tramvaie. Să nu mai vorbim de oamenii pe care i-ai expulzat în traficul şi aşa încărcat din oraş.

Ne reorientăm în fiecare zi, iar eu o să te înşel la „prima”. A intervenit altcineva.

….

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Material apărut şi aici: https://leaderstalk.ro/2021/03/26/casnicie-magistrala/

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite