Atenţie: Omul lui Igor Dodon va lua Primăria Chişinăului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curiosul domn Plahotniuc şi portavocile sale...
Curiosul domn Plahotniuc şi portavocile sale...

Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii antioligarhici şi proeuropeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

După turul II al alegerilor anticipate pentru primăria Chişinău (3 iunie), opinia publică din România şi bruma de oameni din exterior care urmăresc Republica Moldova vor afla că numele noului primar de Chişinău este Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor. Românii din Ţară ne vor reproşa, atotştiutori: „Ce Unire vreţi, dacă ei îl votează pe Dodon? Lăsaţi-i naibii pe moldovenii ăia în pace!“.

De fapt, iată cum stă situaţia în realitate...

Monopolul sondajelor

Numele stăpânului Republicii Moldova din prezent, Vlad Plahotniuc, poate părea excentric pentru publicul din România. Unic stăpânitor al ceea ce spuneam în 2014 că este „frăţia Vlazilor“, el a ajuns aici şi cu mult ajutor din România. Iar acum, cot la cot cu Dodon, mimează perfect jocul pro-vest/pro-est, când de fapt singurul interes al clasei politice de la Chişinău este să se perpetueze ca entitate statală, deci să-şi menţină privilegiile.

Nicio casă de sondare a opiniei publice nu a fost autorizată să execute vreun sondaj de opinie dacă nu o scot pe Silvia Radu prima în sondajele publicate. Şi astfel, a fost indusă ideea o ilustră necunoscută - care în 2016, forţată tot de Plahotniuc să candideze, a obtinut la prezidenţiale scorul de 0,37%  - poate ajunge în turul 2.

Iar prin fraude şi o incompetenţă dubioasă a opoziţiei, acest lucru se poate întâmpla. Numai astăzi au fost prezentate publicului consumator de ştiri ale trusturilor “puterii“ şi “opoziţiei“ două sondaje care au urmat ordinele primite. Pentru prima oară, se pare că un candidat a lui Plahotniuc va reuşi în alegeri. Cum? Prin grave fraude electorale, girate de Occidentul democrat.

„Candidatul europenilor“

Cel mai bine poziţionat în sondajele de opinie din afara cercului de încredere Dodon-Plahotniuc se numeşte Andrei Năstase, şi ocupă abia locul 3. Fără nicio deschidere faţă de electoratul unionist, dar susţinut de popularii europeni, în frunte cu Joseph Daul, şi de trei partide continuatoare ale fostului premier, Vlad Filat (PLDM, PAS şi Platforma DA), Năstase a dus o campanie plictisitoare, deşi începuse tare: a forţat mâna Maiei Sandu să nu candideze la aceste alegeri, anunţându-şi primul candidatura, chiar înainte de a fi anunţata data alegerilor.


Campania lui Năstase a fost una foarte slabă, având în vedere forţele care s-au anunţat de partea lui. Prin televiziunile lui Plahotniuc, tunurile sunt puse pe el deja ştiri false, cum ar fi aceasta, de la Al Jazeera, chipurile, în care va vinde Chişinăul arabilor:
 

 

Această campanie de denigrare reprezintă o reglare de conturi tipică mafiilor din R.Moldova, sferele de influenţă ale domnul Năstase fiind cele alungate de la treuca puterii.

„Candidatul românilor“

Pe locul patru este cel mai dezavantajat în sondajele prezentate până în prezent: deputatul român Constantin Codreanu, susţinut de Traian Băsescu, de mulţi primari şi mişcarea unionistă. Băsescu a fost scos din joc: lăsat fără cetăţenia Republicii Moldova, ca să nu poată fi prezent în campania electorala.

Într-un stat eşuat precum Republica Moldova, un exerciţiu electoral corect pare a fi o utopie. Ce şanse au candidaţii anti-oligarhici şi pro-europeni în lupta cu maşinăria electorală formată de Dodon şi Plahotniuc şi cu marile puteri care aşteaptă la coadă pentru a-şi mai regla nişte conturi pe seama bietei provincii româneşti care acum orbecăie în neant? Aproape NULE!

Turul 2, între Dodon şi Plahotniuc

Dacă nicio surpriză monumentală nu se întâmplă, cum ar fi coalizarea candidaţilor anti-oligarhici şi pro-europeni, suntem invitaţi la piesa de teatru Pro-rusul şi Pro-europeanul, prezentată pe o piaţă media deloc monopolistică dar având un mare monopol pe informaţie.

imageSingurul care poate câştiga în turul 2 de alegeri e tocmai Codreanu, dar un deputat român nu va fi agreat niciodată în cercurile puterii de la Chişinău, care vrea să menţină oligopolul existent pe puterea politica.

În ciuda piedicilor care se anunţă, inclusiv din partea forţelor care aparent îi susţin, unioniştilor nu le rămâne decât să obţină un scor cât mai mare, care să legitimeze această dorinţă în viitoarele scrutine electorale. Unirea, de facto, este singura soluţie pentru a scăpa de oligarhatul care domneşte peste micuţa republică românească dintre Nistru şi Prut.
 

Cine i se mai poate opune domnului P?

O parte importantă a societăţii basarabene se uită spre soluţii dinspre România. De la Bucureşti, tăcere. PSD este aliatul PD,  PNL a ascultat obedientă de domnul Daul, iar USR face din profilul deputatului Dobrovie (autorul celebrei legi a... zgomotului) imaginea unui adversar ridicol pentru bandiţii de la Chişinău.  

Ne aşteaptă, aşadar, o victorie a omului lui Igor Dodon la primăria Chişinăului, pe modelul prezidenţialelor din 2016, pierdute cu graţie de către Maia Sandu. Iar toată Europa aplaudă, veselă şi autistă...

Unirea o va face Plahotniuc, şoptesc pe la colţuri unele voci, prea mânjite sau prea credule. Peste puţin timp, Putin va comanda la Chişinău cum nu a îndrăznit nici măcar pe vremea lui Voronin!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite