Ionuţ Stănescu

Ziarist

UPDATE (4 Iulie 2018): Daniel Iordăchescu, a cărui viaţă este povestită în articolul de mai jos, a murit sâmbătă, 23 iunie 2018, prins între propria suferinţă, corupţia sistemului medical şi birocraţia lui sufocantă. A murit chiar când se apropia de linia de finiş a maratonului pe care îl alerga ca să îşi slaveze viaţa. Amănuntele acestui deznodământ, la finalul articolului, într-un epilog.

Tensiunile apărute în ultima vreme în USR - iar „ultima vreme”, în cazul acestui partid abia născut, ar putea însemna dintotdeauna - erau anticipate de toţi cei care nu s-au lăsat toropiţi de entuziasmul acestei noi întreprinderi politice şi au rămas îndeajuns de lucizi încât să îşi amintească faptul că idealurile comune nu anulează resentimentele, antipatiile, ura.

De la buchetele mari de flori, cu care începe clasa întâia, până la buchetele cu care se sfârşeşte clasa a douăsprezecea, şcoala e un spectacol continuu al inautenticităţii şi inadecvării - elevi şi profesori trimişi să joace nişte roluri distribuite de maşinăria impersonală căreia consimt să i se pună la dispoziţie.