Antonio Momoc

Conferenţiar universitar. Specialist în comunicare politică

În seara primei confruntări dintre Ponta şi Iohannis am declarat pentru „Adevărul” că Ponta a plagiat scena din serialul „House of Cards” în care congresmenul Frank Underwood, interpretat de Kevin Spacey, îi solicita oponentului, în direct pe un post naţional de televiziune, să îi ceară scuze soţiei pentru o falsă problemă.

În condiţiile unei prezenţe la urne estimată la cel mult 30% dintre cetăţenii cu drept de vot, există voci care susţin boicotul la alegerile europarlamentare din 25 mai ca formă de sancţiune a clasei politice. Alţii susţin anularea votului ca instrument de presiune pentru reforma legilor electorale şi a partidelor politice. Am colectat aici o serie de păreri şi argumente ale celor care susţin participarea la alegerile europarlamentare.

În ultimii ani, atunci când am sărbătorit premiile internaţionale acordate filmelor româneşti, am celebrat de fapt neajunsurile societăţii noastre povestite cu mijloace cinematografice. Trofeul Ursul de Aur acordat peliculei „Poziţia copilului” la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a fost primit la rândul său cu mult entuziasm, cu urale, cu like-uri şi share-uri pe Facebook, pe Twitter şi în blogosferă.

Modifică Setările