Pot fi cumpărate abonamentele pe scaune pentru festivalul JazzTM 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lume multă în prima ediţie a festivalului JazzTM

Iubitorii de muzică jazz care doresc să participe la a doua ediţie a JazzTM, au posibilitatea de a-şi rezerva un loc pe scaun contra unei sume de 50 de lei, pentru toată durata festivalului, într-o zonă special amenajată în faţa scenei.

Accesul la JazzTM este gratuit, la fel ca anul trecut, pentru cei mai mulţi timişoreni, însă iubitorii de jazz care vor un loc pe scaun, în faţa scenei, vor trebui să îşi cumpere bilet. Un loc pe scaun în zona special amenajată costă 50 de lei, pentru toate cele trei zile ale festivalului.

Biletele se pot rezerva începând de joi, 20 martie. JazzTM va avea loc în perioada 9-11 iulie 2014, în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Terri Lyne Carrington în prima seară

Festivalul va fi deschis de către JazzyBIT, band format la sfârşitul anului 2011, în Timişoara, care promit ritm şi atmosferă vie pe 9 iulie la JazzTM, prin prezentarea albumului lor de debut,“Touch the Sky”.

Al doilea nume care va urca pe scena JazzTM va fi Andreya Triana, una dintre cele mai remarcabile voci apărute pe scena londoneză de downtempo în ultimii ani.

Seara va fi încheiată de unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului pe scena mondială de jazz, Terri Lyne Carrington, care va fi însoţită pe scenă de un grup “all star” format din: Lizz Wright - voce, Tia Fuller - saxofon, Ingrid Jensen - trompetă, Rachel Z – pian/clape şi Matthew Stevens - chitară.

Al Jarreau în ziua a doua

Pe 10 iulie, Blazzaj, band care a aniversat anul trecut 15 ani de existenţă, promite spectatorilor o seară în care versurile bine gândite se vor alătura unor sounduri de acid jazz şi nu numai.

După concertul timişorenilor, pe scena JazzTM vor urca Neil Cowley Trio, trupă înfiinţată de pianistul de pe cele două albume Adele (19 şi 21), Neil Cowley. Cap de afiş în a doua seară a festivalului va fi

Al Jarreau, emblemă a jazz-ului mondial, cu 21 de nominalizări şi 7 premii Grammy câştigate.

Anoushka Shankar încheie ediţie din 2014

Pentru ultima seară de festival, pianistul Teo Milea pregăteşte o amintire unicat, sub forma unui schimb de energie pozitivă între acesta şi publicul timişorean prin intermediul pieselor interpretate la pian.

The Cat Empire vor urca pentru prima oară pe o scenă din România pe 11 iulie, în cadrul JazzTM, la Timişoara, după care îşi vor continua turneul european ce include North Sea Jazz Festival, Nova Jazz şi Lowlands. 

A doua ediţie a festivalului de jazz timişorean va fi încheiată de Anoushka Shankar, sitaristă şi compozitoare, Femeia Anului în 2003, nominalizată la 3 Grammy-uri şi câştigătoarea premiului Best Artist din partea Songlines şi răspunzătoare de aducerea sunetelor Indiei în muzica mainstream.

Citiţi şi:

VIDEO Al Jarreau, cel mai sonor nume de până acum la festivalul JazzTM 2014

Se conturează lista artiştilor pentru Festivalul JazzTM 2014. Britanica Andreya Triana va cânta la Timişoara
 

Terri Lyne Carrington vine la Timişoara, pentru Festivalul JazzTM 2014

VIDEO Australienii de la The Cat Empire concertează în premieră în România, la Festivalul JazzTM
 

VIDEO Anoushka Shankar, primul nume mare la Festivalul JazzTM 2014

VIDEO Neil Cowley Trio, al doilea nume pentru JazzTM 2014