Viceprimar în vizorul DIICOT. Florin Jurebie din Gorj a semnat un ordin de plată prin care a virat în conturile familiei peste 360.000 de lei

0
Publicat:

Florin Jurebie, viceprimarul comunei Săcelu, din județul Gorj, se află în vizorul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). El a încasat de la bugetul local sume mari de bani, alături de alți membri ai familiei, sub formă de chirie.

Florin Jurebie, viceprimarul comunei Săcelu Foto: Radio Infinit

În obiectivul anchetei sunt două terenuri pe care se află o sală de sport și un teatru de vară.

Un ordin de plată în valoarea de peste 360.000 de lei a fost semnat, în anul 2014, chiar de către Florin Jurebie, care deținea atunci funcția de primar. „Au venit reprezentanții de la DIICOT la sediul Primăriei Săcelu și au ridicat documente cu privire la acest caz“, a spus primarul localității Săcelu, Gheorghe Dumitrelea, care se află în conflict cu viceprimarul Florin Jurebie.

În total, susține primarul Dumitrelea, din bugetul local al localității Săcelu s-au achitat până acum sub formă de chirii către moștenitorii celor două terenuri, printre care se numără și viceprimarul Jurebie, 1,2 milioane de lei. În continuare, Primăria Săcelu datorează bani familiei viceprimarului.

Ordinul de plată semnat de viceprimarul Jurebie

Primăria trebuie să plătească 3.000 de euro lunar, sub formă de chirie pentru o suprafață de 4.000-5.000 metri pătrați, ceea ce este exorbitant“, a precizat primarul Dumitrelea.

Sala de sport este degradată și acolo se desfășoară foarte rar activități.

Primarul Dumitrelea vrea să exproprieze cele două terenuri: „Mă aflu în procedură de a efectua exproprierea, lucru pe care Florin Jurebie trebuia să îl facă de când era primar, din anul 2012, dar nu era interesul lui. Pentru orice bun de interes public se poate face expropriere“.

Sala de sport din Săcelu este degradată Foto: Arhivă Adevărul

„Au fost verificări și nu s-a descoperit nimic în neregulă“

Viceprimarul Florin Jurebie susține că chiriile se încasează legal, în baza unor hotărâri judecătorești. „Primarul a depus o plângere, dar până să se constituie dosar penal este cale lungă. Oricine poate face o plângere. Ordinul de plată respectiv a fost întocmit în baza unor documente justificative. Au fost verificări de la Curtea de Conturi și de la alte instituții și nu s-a descoperit nimic în neregulă. Nu se poate face expropriere, pentru că sala de sport a fost construită înainte de a redobândi terenul în instanța de judecată. Suntem șapte moștenitori, dar se agață de mine că sunt persoană publică“, afirmă Jurebie.