Cele mai bune exerciţii care ne ajută să ardem grăsimea de pe abdomen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arderea grăsimii de pe abdomen este o modalitate sigură de a vă îmbunătăţi starea de sănătate. Ultimele cercetări au arătat legătura periculoasă între între mărimea taliei şi bolile de inimă, diabetul şi chiar unele forme de cancer.

Există câteva exerciţii cheie pe care le puteţi include în rutina antrenamentului vostru, care sunt eficiente în arderea grăsimilor de pe burtă şi nu numai.

Una dintre tehnicile de succes este alergeatea pe o bandă, care sporeşte arderea caloriilor cu până la 50%. Rularea pe o bandă cu înclinare este şi mai eficientă. Indiferent dacă sunteţi afară pe un deal sau la sala de sport, începeţi să mergeţi 5-10 minute, apoi faceţi jogging, spun antrenorii de fitness.

Utilizaţi maşina de canotaj. Reprezintă nu doar un exerciţiu care vă stimulează din punct de vedere cardio, ci arde şi grăsimile. De asemenea, angrenează muşchii picioarelor, ai braţelor şi ai spatelui. 

Specialiştii recomandă şedinţele de antrenament scurte, dar intense, în detrimentul celor lungi.

De asemenea, ridicaţi greutăţi mai mari şi odihniţi-vă mai puţin între repetări. Dacă aţi ridicat greutăţi moderate, dar nu vedeţi rezultate scontate în scădea grăsimii de pe abdomen, este timpul să treceţi la un alt nivel, ridicând intensitatea prin folosirea de greutăţi mai mari şi reducerea timpului de odihnă între repetări. 

Plimbaţi-vă în fiecare zi

Pur şi simplu mersul pe jos poate fi un ajutpr de nădejde în pierderea grăsimii de pe abdomen, spune Sahmura Gonzalez, un antrenor de fitness din New York. "Pare atât de simplu, dar 45-60 de minute de mers pe jos în plină zi, în fiecare zi, pot face minuni pentru metabolismul dumneavoastră", spune Gonzalez, citată de prevention.com 

Exerciţiile pe stomacul gol, mult mai eficiente

Exercitiile de dimineaţă, înainte de micul dejun, pot arde cu până la 20% mai multă grăsime decât transpiraţia după o masă, potrivit unui studiu britanic publicat în "Journal of Nutrition". Când faceţi asta, organismul este forţat să ardă substanţele nutritive stocate drept combustibil.