Asociere pentru dezvoltarea turismului în zona Păltiniş - Cindrel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Domeniul schiabil din Păltiniş va fi cel mai mare care va fi amenajat în România.

Consiliul Judeţean şi mai multe primării pun în practică un plan de amenajare turistica a zonei Păltinis – Cindrel. Proiectul are trei faze şi mai multe etape ce se vor întinde pe cel puţin trei ani.

CITIŢI ŞI:

Premieră în România. World Snowboard Day la Arena Platoş

Unde putem schia iarna aceasta în judeţul Sibiu

Începe construcţia pârtiei de schi de la Jina

Consiliul Judeţean Sibiu a cheltuit 250.000 de lei pe un studiu menit să dezamorţească zona turistică din jurul staţiunii Păltiniş, o zonă care de câţiva ani se află într-un vădit regres în ceea ce priveşte numărul de turişti atraşi în unităţile de cazare în staţiunea aflată la cea mai mare altitudine din România. Studiul făcut de o firmă din Franţa a stabilit că este nevoie de trei faze ale unui proiect menit să aibă ca izbândă finală atragerea a unui număr cât mai mare de turişti.

Conducerea CJ-ului a prezentat proiectul primarilor localităţilor pe raza cărora acţionează acest plan, respectiv municipiul Sibiu, Polaca şi Răşinari, iar aceştia s-au arătat încântaţi de măsurile propuse de proiect. Pentru a începe să facă să funcţioneze acest proiect, primul pas trebuie făcut de către administraţiile locale implicate.

„Se va face până la finele anului o Asociaţie de dezvoltare intercomunitară pentru dezvoltarea acestei zone turistice, după care se va trece la punerea în aplicare a planului. Primarii din comunităţile implicate, s-au arătat dispuşi să punem în aplicare proiectul. Luna aceasta fiecare edil va prezenta consilierilor locali proiectul cu pricina şi apoi mergem mai departe” a explicat Constantin Şovăială, vicepreşedinte al CJ Sibiu.

Cum se va derula proiectul
Într-o primă fază se face diagnosticarea ofertei turistice a zonei, apoi se va trece la definirea poziţionării şi identificarea axelor strategice de dezvoltare. În faza a doua un accent particular se va pune pe reamenajarea şi extinderea domeniului schiabil din întreaga zonă, respectiv a domeniului schiabil Păltiniş – Dăneasa, care va fi cel mai mare din ţară când va fi realizat. În fine se va elabora un plan al activităţilor, clar şi detaliat, pe o perioadă de 3-5 ani, cu o estimare a investiţiilor.

"Toate aceste etape urmează să fie finalizate până în primăvara anului viitor. Se va face inclusiv identificarea surselor de finanţare. O să discutăm detaliat şi despre posibilităţile de partenariat public privat şi vom lua în calcul şi atragerea de investiţii locale şi străine”, a mai spus Constantin Şovăială.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu: