Elevii de a VIII-a au trecut astăzi prin febra examenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examen (Foto Arhivă)

Peste 9.000 de elevi din an terminal gimnazial au susţinut astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul examenului de Evaluare Naţională.

Examenul s-a susţinut în 211 unităţi şcolare, iar prezenţa elevilor a fost de peste 96% totalul de 9.900 de elevi înscrişi.

Varianta 7 a fost extrasă din cele 10 concepute de către Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare şi a constat în urmărirea unui text literar („Rodul tainic", de Ioan Slavici) şi a unui text nonliterar (un fragment selectat din lucrarea „Enciclopedia lumii vii", semnată de Tudor Opriş).

„Cu siguranţă, elevii care s-au pregătit constant pentru acest examen şi care au reuşit să se concentreze vor primi note care să reflecte obiectiv nivelul lor de cunoştinţe",spune inspectorul şcolar Mihaela Apetroae.

Ruşine! Jumătate dintre elevii ieşeni nu trec în clasa a noua

Pe 22 iunie, elevii vor susţine teza la matematică, urmând ca pe 24 iunie să se afişeze rezultatele. Pe 24 iunie, în intervalul orar 14.00-18.00 se vor depune contestaţiile, iar pe 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.