Noua pistă de atletism din Deva va costa peste cinci milioane de lei: „Va fi cea mai modernă din ţară”
0Lucrările la noua pistă de atletism din Deva vor începe în următoarele zile. Investiţia depăşeşte 5 milioane de lei.
Din 15 iunie încep lucrările la noua pistă de atletism a Stadionului municipal din Deva. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat joi, potrivit primarului Florin Oancea.
Noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare de alergare.
„Pista este prevăzută cu opt culoare de alergare. În spatele porţilor de fotbal vor fi amenajate opt sectoare speciale de atletism – aruncare cu suliţa, aruncarea greutăţii, groapă cu nisip, săritura cu prăjina, alergare, săritură în lungime şi triplusalt etc. Pista de atletism va fi pavimentată cu un material de ultimă generaţie (Mondo Sport Flex). Construcţia va respecta toate prevederile Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) cu referire la suprafeţele de concurs (dimensiuni, calitate material, număr discipline) şi va fi omologată pentru concursuri naţionale şi internaţionale. Vom avea cea mai modernă pistă de atletism din România unde vom organiza competiţii naţionale şi internaţionale”, susţine primarul Devei.
Valoarea lucrărilor este de 5.008.210,75 lei.
Lucrările finanţate de municipalitate au fost scoase la licitaţie publică în luna ianuarie, cu un cost estimat la 5,6 milioane de lei. „În prezent există la Stadionul municipal o pistă de atletism amenajată cu 6 culoare de alergare şi cu două piste de 100 de metri garduri dispuse de o parte şi de alta a terenului de fotbal pe latura lungă. Pista de atletism existentă este realizată din zgură granulată şi încadrată cu borduri din beton de ciment. Stratul de zgură ce reprezintă infrastructura şi suprastructura complexului pietonal este de 15 cm. Prin nerealizarea la timp a reparaţiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale băltesc pe suprafaţa pistei, deoarece nu este drenată sau dirijată. Pista de atletism din zgură nu se mai foloseşte şi nu reprezintă siguranţă compeţională”, se arată în studiul de fezabilitate necesar investiţiei.
Vă recomandăm să citiţi şi: