Liviu Jîtea rămâne singur în arest în dosarul contrabandei cu alcool, după ce Raluca Milea a fost eliberată sub control judiciar
0Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dispus punerea de îndată în libertate a Ralucăi Milea, aceasta urmând să fie supravegheată de Poliţia Focşani.
Din cei 19 învinuiţi în dosarul contrabandei, care au fost trimişi recent în judecată, Liviu Jîtea este singurul împotriva căruia se reţine starea de arest. În urmă cu două zile, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis cererea de eliberare sub control judiciar formulată de Raluca Milea şi au dispus punerea de îndată în libertate provizorie a acesteia.
Totodată, judecătorii au desemnat ca şi organ de supraveghere a inculpatei, pe durata eliberării provizorii, secţia de poliţie din Focşani care va întocmi un program de supraveghere.
„Stabileşte în sarcina inculpatei Milea Raluca următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea instanţei; - să se prezinte la organele de urmărire penală, respectiv la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemată; - să se prezinte la organul de supraveghere mai sus desemnat, conform programului de supraveghere ce va fi stabilit de către acesta, sau ori de câte ori este chemată; - să nu îşi schimbe domiciliul fără încuviinţarea instanţei; - să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. Atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare – cu rea-credinţă – a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de ea măsura arestării preventive”, se arată în măsura dispusă de judecători.
Reamintim că cei 19 din dosarul contrabandei cu alcool sunt învinuiţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale din producerea unor mari cantităţi de alcool şi comercializarea acestora prin eludarea dispoziţiilor fiscale privind producerea, deţinerea şi marcajul produselor accizabile.
Astfel, în rechizitoriu se reţine că, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani, membrii grupării au procedat la amplasarea unor instalaţii neautorizate înaintea contoarelor unei linii tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat şi au extras în această modalitate cantităţi de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool produse ilegal.
„Membrii grupării sunt suspectaţi că, prin disimularea provenienţei cantităţii de 1.443.000 litri de alcool, produsă în mod ilegal, au obţinut şi utilizat în interes propriu suma de peste 13.600.000 lei. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de peste 58.400.000 lei, reprezentând accize, taxe şi impozite”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
S-a mai reţinut în actul de sesizare că membrii grupării au săvârşit infracţiunea de furt calificat, constând în aceea că, prin blocarea funcţionării echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale au sustras, în mod repetat, gaz metan în valoare de 2.700.000 lei, acesta fiind utilizat pentru funcţionarea instalaţiei ilegale de producţie alcool.
Mai puteţi citi:
Cum funcţiona reţeaua traficului cu alcool controlată de gruparea Jitea