Constanta: Interdicţii pentru agenţii care vorbesc în interes personal la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Interdicţii pentru agenţii care vorbesc în interes personal la telefon

Prefectul Judeţului Constanţa, Tit-Liviu Brăiloiu crede că poliţiştii de circulaţie vorbesc prea mult la telefon şi a cerut măsuri. O altă preocupare a sa este mobilizarea autorităţilor atunci când există avertizări de furtună.

Comandamentul Litoral s-a întrunit astăzi la Prefectura Constanţa pentru a discuta măsurile de ordine pentru manifestările de Ziua Marinei mai ales când vine vorba circulaţia rutieră. Comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa comisarul Şef, Aurelian Zaheu a fost atenţionat că „discuţiile la telefonul mobil să fie limitate doar la urgenţe. Agenţii de circulaţie care trebuie să-şi ducă la îndeplinire ordinul de fluidizare a traficului, uită că sunt în timpul serviciului şi stau minute întregi de vorbă la telefon în timp ce traficul este îngreunat“.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisar şef Constantin Dancu a găsit însă şi o explicaţie pentru care agenţii vorbesc la telefon spunând că aceştia sunt dotaţi cu radio-telefoane pentru a putea comunica între ei despre situaţia din trafic. În cazul în care aceştia vorbesc îndelung în interes personal a spus că nu este normal.


O altă problemă pe ordinea de zi a fost avertizarea furtunilor pe mare, avertizări emise de Căpitănia Zonală Constanţa pentru care s-a cerut atenţie în situaţii de urgenţă.

Şi Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a fost solicitată să inventarieze panourile de avertizare a plajelor neamenajate, iar acolo unde este cazul, montarea de noi panouri în urma tragediei în care doi elevi au murit înecaţi la Eforie Sud.