FOTO Semne de întrebare după decesul femeii de 39 de ani, infectate cu coronavirus, fără să aibă alte boli. Cum arătau plămânii Anemonei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anemona a decedat luni, 23 iunie, la o zi după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus

Familia şi apropiaţii femeii în vârstă de 39 de ani din Alba Iulia, care a decedat luni, 23 iunie, infectată cu coronavirus, sunt, în continuare, şocaţi de soarta acesteia. Anemona nu avea nicio boală şi s-a stins în câteva zile. Sunt criticaţi şi medicii care, în opinia lor, ar fi trebuit să îi facă testul COVID-19 încă de sâmbătă, când s-a prezentat prima dată la doctor.

Decesul Anemonei Stoica i-a şocat pe toţi cei care au cunoscut-o. Prietenii acesteia susţin că femeia s-a prezentat sâmbătă, 21 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, dar ar fi fost îndreptată de către personalul medical, care asigură triajul pacienţilor înainte de a intra la serviciul Urgenţe, către centrul de permanenţă medicală.

Centrul funcţionează în cadrul unei clinici medicale din apropierea spitalului. Aici, Anemona a fost consultată, sâmbătă, de către un medic de familie, care i-a prescris un tratament pentru o infecţie virală a căilor respiratorii.

Femeia s-a întors acasă şi a început tratamentul care i-a fost prescris. Pentru că se simţea rău, în continuare, duminică dimineaţa a mers din nou la spital. De această dată a fost primită la Urgenţe şi a fost internată rapid. I s-a efectuat testul COVID, care a ieşit pozitiv la ora 16.00. Pentru Anemona era, însă, prea târziu. I s-a făcut rău rapid şi a fost intubată şi transferată pe secţia ATI cu diagnosticul dublă pneumonie. Aici, duminică, a suferit un stop cardio-respirator, care a fost resuscitat. Luni a suferit un nou stop-cardio respirator care i-a fost fatal. Medicii care au tratat-o au fost şocaţi de modul cum îi arătau plămânii. Practic, femeia nu mai avea cu ce să respire. 

În stânga, plămânii Anemonei, în dreapta - plămâni normali. Foto: alba24.ro

Apropiaţii bănuiesc că s-ar fi infectat la începutul săptămânii trecute, când a fost la Cricău, la un parastas al bunicii sale. S-a simţit rău imediat după acest eveniment, dar a încercat să se trateze singură, fără să meargă la medic. Şi partenerul acesteia a fost infectat, dar bărbatul este asimptomatic.

”În perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simţea bine, noi nelocuind împreună ştiam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a răcit, că o doare gâtul şi că tuşeşte, toţi membrii familiei şi toţi cei care o cunoşteau am trimis-o la medic. În cele din urmă, în data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgenţă, a fost consultată şi lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede şi pe reţetă IACRS. Şi-a scos reţeta, şi-a luat pastilele, apoi în data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgenţă, simţindu-se tot mai rău. A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital, întrebând de ea, mi s-a spus că a făcut un stop cardio respirator şi că au mutat-o pe secţia ATI”, spune sora acesteia, care a postat un mesaj pe Facebook.

Sora femeii mai afirmă că, ulterior, a aflat foarte greu detalii despre starea de sănătate a surorii ei şi a aflat despre deces de la partenerul acesteia. ”Sora mea a făcut o dublă pneumonie, doar atât ştiu, acum vă las pe voi să trageţi concluziile… dacă ea avea COVID de ce iau dat alt diagnostic şi această reţetă şi de ce a fost lăsată acasă… adică în data de 20 iunie nu avea COVID, avea Faringită, iar în data de 21 iunie avea COVID sub formă foarte gravă”, a mai precizat aceasta.

Poziţia Spitalului Judeţean Alba: ”A fost adusă în dimineaţă zilei de duminică, 21 iunie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean de Urgenţă Albă Iulia, cu simptome specifice de COVID-19 (febră 38,1 grade C, dispnee, tuse seacă, paloarea tegumentelor cu debut de trei zile). De la Unitatea de Primiri Urgente a fost transferată în compartimentul Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul izolatorului SJU Albă Iulia, singură într-un salon, cu diagnostic bronhopneumonie bilaterală covid, insuficienţă respiratorie acută, şoc septic, MSOF. Starea pacientei s-a depreciat brusc, prezentând un stop cardio-respirator şi necesitând resuscitare cardio-respiratorie, intubaţie, ventilaţie mecanică şi suport inotrop. Pacienta a fost confirmată duminică după-amiază cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, în urmă analizelor efectuate în cadrul laboratorului SJU Albă Iulia. Femeia a decedat în cursul zilei de luni, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa".

Mesajul şi fotografiile postate de sora Anemonei

”Plămânii în loc să fie negri, cum apăr pe radiografie, erau albi, adică erau afectaţi aproape în întregime de această boală, o pneumonie extinsă bilaterală, practic plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, medicul Dan Crainic. 

Citiţi şi:

 

Proprietarul unui câine care a provocat un accident rutier, obligat în instanţă să plătească daune şoferului care şi-a distrus maşina

 

Medic despre cazul femeii de 39 de ani care a murit de COVID-19 fără să sufere de vreo altă boală: „Practic, plămânii nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire“

 

Cei mai prolifici cinci asasini din istoria României. Topul este condus de femeia fatală care îşi ucidea soţii şi amanţii