Polițiștii influenceri, luați în colimator de șefii lor. Marian Godină: „Verificări de tip comunist, specifice Securității de tristă amintire”
0Poliția din România își intensifică controalele interne, vizând polițiștii cu activități extra-profesionale, inclusiv pe cei care creează conținut online, atrage atenția Marian Godină.
Agentul Marian Godină a dezvăluit într-o postare pe Facebook că șefii unităților de poliție din întreaga țară au primit ordine „să ia la puricat” polițiștii „care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției”. Și el se încadrează în această categorie, având în vedere că postează frecvent pe Facebook.
Acesta a dezvăluit și motivul pentru care șefii poliției ar face aceste verificări.
„Ce clanuri interlope și ce siguranță a cetățeanului? Șefii unităților de poliție din toată țara au primit dispoziție să ia la puricat polițiștii care desfășoară și alte activități remunerate, în special pe cei care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției. Deci nu faptul că un clan intră cu bâte și se ciomăgesc într-un spital din capitala țării aduce atingere imaginii Poliției și mai degrabă faptul că unii polițiști postează pe rețele sociale sau fac alte activități.”, a scris Marian Godină pe Facebook.
Marian Godină subliniază că șefii poliției au obligația de a verifica activitățile extra-profesionale ale polițiștilor și dacă aceștia au raportat aceste activități. El afirmă că a realizat acest raport și se întreabă „când verifică șefii postările subalternilor?”. „În timpul serviciului, pe banii statului pe care îi primesc pentru cu totul altceva sau în timpul lor liber?”, spune agentul de poliție.
Polițistul subliniază în raportul înaintat șefilor: „Prin obligația de a completa acest raport și în urma verificărilor efectuate, de tip comunist, specific Securității de tristă amintire, consider că îmi este adusă atingere vieții mele private. Față de cele raportate, vă rog să analizați și să dispuneți!”.
Agentul din Brașov a inclus în mesajul său o copie a unui document pe care susține că l-a trimis șefului Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. În acel document, Godină menționează că activează ca și „creator de conținut online” în timpul său liber și precizează că aceste activități din mediul digital nu influențează programul său de lucru.
De altfel, polițistul a precizat că prestează și activități literar-artistice (autor cărți, stand-up) și că este invitat la diverse emisiuni de divertisment.
„Menționez ca din activitățile enumerate mai sus obțin venituri necesare mie si familiei mele, singurele activități pe care le desfășor fără să fiu remunerat fiind misiunile Poliției Române, la care sunt chemat des din timpul meu liber și pentru care sunt recompensat cu timp liber care, din păcate, nu e acceptat la casele de marcat ale magazinelor.”, precizează acesta în raport, adăugând că acest lucru îi aduce aminte de „verificări de tip comunist”.
Postarea a strâns peste 9.000 de aprecieri pe rețeaua de socializare și sute de comentarii.
„Sunt atent mereu la ce postez”
Comparat cu Valer Kovacs, polițistul care a fost cercetat disciplinar după ce i-a împrumutat Dianei Şoşoacă motocicleta de serviciu, dar şi casca de poliţist şi a făcut o fotografie alături de aceasta, polițistul a răspuns.
„Văd că mulți compară situația cu a fostului coleg Valer Kovacs și le-aș spune că nu e cazul. Sunt atent mereu la ce postez, astfel încât nu are nimeni ce să îmi reproșeze. Nu o să mă vedeți pe mine live pe tik tok în uniforma Poliției Române, primind trandafiri și șepci pe cap, așa cum făcea dl Kovacs. Nici să urlu tot în uniforma Poliției că aș redeschide închisoarea de la Doftana cum făcea tot dl Kovacs. Săracul, probabil nu are habar ce orori au avut loc acolo. Nici să mă apuc să postez video-uri din misiuni nu o să vedeți la mine. Așa că nu mă mai comparați cu Valer Kovacs pentru că suntem "complect" diferiți, cum ar spune el. Eu nici nu candidez și nici ministru de interne nu voi fi.”, a scris Marian Godină în comentarii.
Precizarea acestuia a strâns aproape două mii de aprecieri.