Plăţile de suprafaţă din UE, în discuţie la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăţile de suprafaţă din UE, în discuţie la Braşov

Instituţiile care administrează fondurile necesare subvenţiilor agricole de suprafaţă - Agenţiile de Plăţi - din statele membre ale Uniunii Europene (UE) se vor întâlni în perioada 20-22 octombrie, la Braşov. Reuniunea va avea loc în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe numită generic „Panta Rhei“, unde vor discuta, printre altele, despre implementarea sistemului informatic de gestionare a plăţilor pe suprafaţă.

La conferinţa „Panta Rhei“ („Totul curge“, într-o traducere aproximativă) vor participa 130 de reprezentanţi ai Agenţiilor de Plăţi din ţările membre UE, precum şi ai Comisiei Europene şi ai Curţii Europene de Conturi.

Astfel de reuniuni se organizează bianual, de obicei în lunile martie-aprilie şi octombrie-noiembrie.

Principalele teme aflate pe agenda conferinţelor sunt: securitatea sistemelor informatice şi modul de implementare a standardelor de securitate internaţionale, metode de transmisie electronică a cererilor de sprijin, modul de implementare al controalelor prevăzute de legislaţia europeană, suportul IT pentru controale, optimizarea folosirii resurselor sau arhitectura sistemelor informatice.

„Panta Rhei“ este o organizaţie a Uniunii Europene, constituită din Agenţiile de Plăţi din statele membre UE, care are domeniul de interes sistemul informatic de gestionare a plăţilor din agricultură. Secretariatul şi conducerea conferinţelor sunt asigurate pe perioade de patru ani de către un stat membru. Începând cu 1 ianuarie 2009, secretariatul este asigurat de Suedia.

Mai multe pentru tine:
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
Jurnalism de proastă calitate, taxat: Familia lui Schumacher a fost despăgubită pentru un interviu trucat
Două dosare penale pentru violenţă la o şcoală din Târgu Mureş. „Nu e conflict între copil şi copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, spune directorul
Neil Lennon, primele decizii la Rapid: a stabilit data reunirii lotului și cantonamentele de vară
Bucureștiul oferă un nou pachet de ajutor pentru Chișinău. Ciolacu: Planul Rusiei de a îngenunchea Repuplica Moldova folosind arma energiei a eșuat
Franța a devenit una dintre cele mai neatractive țări din pentru energie regenerabilă
China trimite Rusiei „ajutor letal” pentru războiul din Ucraina. Ministrul britanic al Apărării: „Avem dovada”
Încă un mare actor completează distribuția în Rai. Era prieten bun cu Amza Pellea, Mircea Albulescu și Marin Moraru
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Baza sportivă complexă unică în țară. Întreaga stațiune montană și facilitățile, opera unui singur om FOTO VIDEO